Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Vesveseden Kurtuluş Duası

Vesveseden Kurtuluş Duası

bekir34
Vesveseden kurtuluş duâsı
İmam-ı Gazalî hazretleri buyurdu ki:
Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalıdır! Şeytan cahillere daha çok musallat olur. Dinini iyi bilene vesvese veremez.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!
Şeytan, kalbe vesvese verir. Allahü teâlânın ismi söylenince hemen kaçar. Söylenmezse vesvese vermeye devam eder.
Vesvese, duâ ederek, zikrederek azalır ve yok olur. Bunun için, bilhassa günah işleme meyli olduğu zaman, hemen Allahı hatırlamaya, onu anmaya çalışmalı, istigfar, salevat ve duâ okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalıdır! Günahlara tevbe etmelidir! Şeytanın vesvesesinden ve sıkıntılardan kurtulmak için, hergün şu duâyı okumalıdır:
Ya allah-ür-rakib-ül-hafiz-ür-rahim. Ya allah-ül-hayy-ül-halim-ülazim-ür-rauf-ül-kerim. Ya allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kaimü ala külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvi! (22)
Yetmiş Melek,1000 Sabah okuyana Ecir Yazar
Bu salâvatı bize öğreten Bizâtihi Hazret-i Rasûl Aleyhi’s-selâm… Hadîs-î şerîfte buyuruyor ki:
Her kim bu şekilde derse, yetmiş melek,bin sabah ona ecir yazar
Okunuşu:
Cezallâhu anna seyyidenâ Muhammeden ma huve ehluh
Anlamı:
Allah’ım Efendimiz Muhammed’e lâyık olduğu şekilde ihsanda bulun bizim tarafımızdan, biz onu değerlendirmekten âciziz…
Yüz kere okununca korkulari bitiren dua
Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl
Bu dua ile ilgili olarak Muhammed (sav) söyle demis: Sizden herhangi biriniz, büyük bir hadise (olay) ile (elem-keder, dert-bela, düsman ile karsilasma gibi) ‘Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl’ duasını okuyunuz. Cenâb-i Allah, düsmüs oldugunuz belâyi sizden uzaklastirir.
Yüz defa Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl deyiniz. Yüzüncü de Ni’mel’Mevlâ ve ni’men’nasiyr diye ilave ediniz. Böylece korktugunuzdan emniyet ve selâmette olursunuz demek olur.. (Bunu diyen, kitabin yazari Imam Hatip El’Hacc Hattat Hafiz Yusuf Tavasli)
Üçer kez okununca stres ve sıkıntıyı bitirir dua
Stresli ve sıkıntılı kimse su duayi üç kere okumali ve üçer üçer okumaya devam etmelidir: Allâhü, Allâhü, Rabbî lâ üsrikü bihî sey’â
Üç veya yedi kere okununca stresten kurtarir dua
Bu dua, Yunus’un balik karninda iken okudugu duadir. Yunus, baligin karninda o sıkıntılı aninda bu duayi okumus ve baligin karnindan o siddetli stresten kurtulmustur. Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez’zalimiyn
Bu dua dahi 3 veya 7 kere okunur ve okumaya devam edilir. Bu dualar topluca dahi okunmaya devam edilir.

Okudunuz mu?  Amentü duası nerede okunur?

Cevap: Vesveseden Kurtuluş Duası

Fetva Meclisi
vesveseden kurtulmak için okunacak dua


Vesvese için en etkili dua, şeytan kimlere vesvese veremez

Bu kategoride yer alan Arapça-Latin-Türkçe Hatim Dûası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden Kurtuluş Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.