Anasayfa
20 Ağustos 2022, 10:50
sizden07
Abone

Vesveseden takıntı kötü düşünce kurtuluş

Vesveseden takıntı kötü düşünce kurtuluş

deryacik93
Selamun ayekum kardeslerim ben 3 senedir bu vesveseden bir turlu kurtulamiyorum, oncelikle hep gecmici tekrar yasiyacam korkusu vardi onu takinti haline getirdim daha sonra kocam la sanki hep kavga etcem diye ona bagircam diye kendimi hep uzdum korktum onu takinti haline getirdim ve bugün bebegim oldu ve cimdide bebegime vesvese yapiyorum, sanki onla eskisi gibi sicak, eskisi gibi degilim gibiyim, bebegimi gordukce icime korku giriyor ben nasıl anneyim nasıl bole seyler yapabilirim diye aklima bin turku sorular geliyor, bebegime baktikca kotu hisediyom kendimi cokkk kotuyum şuan 🙁 oysaki yeni 2 aylik bebegim ben dusune dusune kafam larman karisik cokk kotuyum napcami bilemiyorum aglamaktan baska 🙁 brn onu çok seviyorum oysaki eskisi gibi onla konusup oynamak istiyorum cnm kizim 🙁


Cevap: Vesveseden takinti kotu dusunce kurtulus

Ercan
Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun. Vesveselere aldırış etmeyiniz. Zamanla sizde olduğu gibi takıntıya dönüşür. Aklınıza kötü şeyler geldikçe Allah’ı zikredin. İçiniz daraldığı zaman abdest alıp namaz kılın. Bol bol Kuran okuyun. Selametle

Okudunuz mu?  Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız?

Cevap: Vesveseden takinti kotu dusunce kurtulus

deryacik93
Namazlarimi kilip dualarimi ediyorum, aklima geldiği an hemen Allahim sana siginiyirul diyorum geciyor tekrar geliyor, takmicam artik kesin dedikce daha da siklasiyor :(((


Cevap: Vesveseden takinti kotu dusunce kurtulus

Kırlangıç.
Ne güzel Allah size evlat nasip etmiş, nice çocuk için doktor doktor dolaşıp yine çare bulamayan sizin yerinizde olmak için her şeyini verebilecek insan var. Bebek gibisi var mı, küçük cennet kuşları onlar 🙂 Kendinizi dinlemeyin ablacım, siz "şimdi bunu mu duşünücem, kafama takıyor muyum" dedikçe daha da kafanız bulanır. Bebeğinizin her anını doya doya yaşayın, ne güzel eğlencelik size 🙂 Allah size onca güzellik nasip etmiş kendi kendinizin keyfini niye kaçırasınız? Tadını çıkarın 🙂


Snowdrop
kotu düşüncelere önem vermeyin.İbadetlerinize güzelce devam edin.iyi düşünün ki iyi de olsun.böyle kotu seyler düşünerek imanınızın zayıflamasına izin vermeyin bu düşünceleri unutun.ALLAH hepimize her şeyin hayırlısını nasip etsin diye dua edelim.Amin.

Okudunuz mu?  İddiaya girmek dinimizde günah mıdır?

DinimiSevdim
ALLAH’ın selamı üzerine olsun.
1) İlk öncelikle bu düşünce nerden geldi? => Bu düşünce; 1) ALLAH tarafından 2) Şeytan tarafından
ALLAH tarafından ise. Onlara iyi bak onlar senin imtihanın olabilir. İbadetini onlara öğret cemat oluştur vs.. gibi anlamlara gelebilir.
Şeytan tarafından ise. Seni üzmek ALLAHtan uzaklaştırmak. Onlara kötü gözle bakmanı sağlamak. Her zaman şüphe düşürmek olabilir.

Bunlardan kurtuluş ise; ALLAH’ı çok zikretmek, Çok dua etmek (Duaları en az 10dakika yap, ağla) Ve en önemlilerinden oruç tutmak ve namazdır.
Orucu => Pazartesi – Perşembe tut. Hem sünnettir hem seni korur. Namazı => ALLAH’a bağlanırsan bir bakmışsın en geç 1 aya düzelmişsin. (Bunlar hemen olacak şeyler değil.)
Bunları düzenli yap.

ALLAH SANA VE AİLENE YARDIM EYLESİN NURLANDIRSIN RAHMETİYLE YAKSIN CENNETTE BULUŞTURSUN HZ.PEYGAMBER İLE KOMŞU EYLESİN.


deryacik93
Allah razı olsun sozden ole bir rahatlatirdim ki sizleri okudulca rabbim gonlunuze gore versin her seyi yuce mevlam razı olsun mumin kardesine en azindan yardımcı olmaya calistiniz için

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

Kırlangıç.
Amin ablacım cümlemize 🙂 Bir de bir küçük kardeşin olarak aklına geldikçe İnşirah suresini okumanı tavsiye edebilirim. Hem anlamını okursan çok rahatlatıcı gelir, hem vesveseye ve maddi manevi sıkıntılara bunalımlara iyi gelmek gibi bir fazileti var. Ezbere bilmiyorsanız ezberlenemeniz en fazla 15 dk sürer namaz sureleri gibi çok kısa bir sure.


deryacik93
Okumaya devam etcem ama kafam hiç iyi değil :(( dusune dusune basim agriyo, icim çok kotu eskisi gibi bebegimle neseli oynamak istiyorum :((( kendimi o kadar suclu hisediyoum ki bzska annelero gorunce kendimden nefret ediyorum


Kırlangıç.
Niye suçlu hissedesiniz ortada bir problem yok ki. Bu düşünceleri kafanızdan kovun yeter.


deryacik93
Kovamiyorum bir turlu , kovmaya calistikca daha çok düşünüyorum 🙁


deryacik93
Bi turlu kovamiyorum kovcam dedikce daha çok oluyor çok kotuyum

Okudunuz mu?  Gece hayatı ile bir soru

DinimiSevdim
< Bi turlu kovamiyorum kovcam dedikce daha çok oluyor çok kotuyum >
Öncelikle ALLAH’ın adlarını çok zikret. "Kırlangıç." müslüman kardeşimizin dediği gibi inşirah sûresini oku. Rahatlamak için huzur içindir.


RedveKabul
Sayın kardeşim belki bu sözlerim hoşunuza gitmeyecektir ama Allah için kulak verin.

Kuran efsun kitabı değildir. Kuran maddi hastalıklara şifa veren bir şifa kitabı değildir. "Kolum ağrıyor şunu okuyayım", "başım ağrıyor bunu okuyayım" şeklinde çeşitli hastalıklarımıza okunan bir kitabı değildir. Bu durum bir kere indiriliş amacına terstir.

Kuran istismarcıların dediği gibi değil de, emir ve nehiyleriyle şifadır. Kuran manevi hastalıklara şifadır.

İçki içmeyin der, işte size toplumsal hastalıklara şifa
Zina yapmayın der, yine toplumsal hastalıklara şifa

vs

Maalesef, evde geçimsizlik sağlayan kocayı eve bağlamak için hoca peşinde ve/veya dua peşinde koşanlar kalplerindeki şirk tohumlarından kurtulmak için hoca peşinde koşmuyorlar. Halbuki en büyük hastalık budur ama farkında değildir. Farkında olmadığı için de şeytanın her türlü vesvesesine açıktır.

Okudunuz mu?  Oral yolla cinsel ilişki günahmıdır ?

Konuyla ilgili olarak Hac Suresi 52. ve 53. ayet bakınız ne diyor;

"Biz senden önce hiç bir Resul ve Nebi göndermiş olmayalım ki, o bir dilekte bulunduğu zaman, şeytan, onun dileğine (bir kuşku veya sapma unsuru) katıp-bırakmış olmasın. Ama Allah, şeytanın katıp-bırakmalarını giderir, sonra kendi ayetlerini sağlamlaştırıp-pekiştirir. Allah, gerçekten bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir"

"Şeytanın (bu tür) katıp-bırakmaları, kalplerinde hastalık olanlara ve kalpleri (her türlü) duyarlılıktan yoksun bulunanlara (Allah’ın) bir deneme kılması içindir. Hiç şüphesiz zalimler, (gerçeğin kendisinden) uzak bir ayrılık içindedirler"

Konumuzla veya sizin sorunlarınızla bu ayetlerin alakası nedir? Alakası şudur;

Rabbimiz kullarını sınamak için şeytana bu şekilde tuzaklar kurmasına, vesvese vermesine izin verir. Zaten şeytan kovulurken bunu vaad etmiştir. Onlara vesvese verip senin yolundan saptıracağım demiştir.

İslamı kafasında daha doğru dürüst konumlandıramamış, çarpık ve karışık kafa yapısına sahip olanlar bu vesvese karşısında kafaları daha da karışır ve yanlış sonuçlara varmak suretiyle doğru düşünme melekelerinden saparlar.

Okudunuz mu?  İçimden Haşa 'Allah'a inkar mı etsem?' diye ses geldi. Ama inkar etmedim günahı var mı?

Halbuki Müslümanlar, akledenler ve sahih bir İslam inancına sahip olanlar bunların şeytanın birer aldatmacı olduğunu, şeytanın vesvesesi olduğunu hemen kavrar ve asla ona yol vermez ve etkisi altında kalmazlar. Hemen Rablerine sığınır, ancak O’ndan medet umar, ancak O’na sığınır ve derhal bundan kurtulurlar.

Onun için mutlaka ve mutlaka İslam algınızı tekrar gözden geçirin. Kuran’ı türkçesinden okuyun, anlamaya çalışın. Rabbim size bir mesaj göndermiş merak edip açın bakın ne demiş. Kuran derdiniz olsun, derdi ile dertlenmeyenler dertlerine derman bulamazlar.

Son olarak;

Şeytana ve onun vesvesesine uymak ya da yüz çevirmek tümüyle insanın kendi iradesi altındadır. Ama o iradeyi gösterebilmek için de İslamı doğru anlamak ve Rabbimizin gönderdiği şekilde kabul etmek gerekir. Zira Rabbimiz Nahl suresinde ne buyuruyor;

"Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı gücü yoktur. Onun zorlayıcı gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O’na (Allah’a) ortak koşanlar üzerindedir " 99-100

Okudunuz mu?  Birine ilah dedim, şirk mi koştum

Allah sizleri ve bizleri bu durumdan kurtarsın inş. Bol bol Kuran meali okuyun, anlamadığınız yerlerde tefsirlere başvurun ve Kuran ile hemhal olun.

Saygılarımla


deryacik93
Allah razı olsun insAllah basarili olurum !
Ne kadar da savssam ! Her gun diyorum yeni bir gun vesvese gelince kendi kendime diyom amazn dinmeme onlar gercek seyler değil v o an kalbim ve icim huzursuz oluyor ve umitsizlige kapiliyorum ve bir bakiyorum tekrar içine dusmussum


ugurdogan
Sizinkisi takıntı hastalığı olabilir. Obsesif Kompulsif Bozukluk(OKB) diyorlar galiba. Kendiniz başedemediğiniz zaman iyi bir doktora görünmelisiniz.

Böyle vesveseler geldiğinde beyninizle, düşüncelerinizle o vesveseleri çürütebilirsiniz. Bunu başardığınızda onlardan kurtulursunuz.


Snowdrop
Kuran efsun kitabı değildir. Kuran maddi hastalıklara şifa veren bir şifa kitabı değildir.Kuran istismarcıların dediği gibi değil de, emir ve nehiyleriyle şifadır. Kuran manevi hastalıklara şifadır.

Haklısınız.Ama ben düşünüyorum ki,vesvese zamanı kurandan ayetler okumak düzgün ki,rahatlayasın.Kuranı bir şıfa kıtabı yapmayarakdan eğer Çok hastasınsa Allah’a dua ede bilirsin istersen bir ayet de oluya bilirsin ama doktora da görünmek lazım.tabi ki de koca bulmak için geleceği görmek için ve başka kotu işler için kuranı bir vasıta yapmak günahdır.(haşa)

Okudunuz mu?  Eşimle boşanıyoruz 4 aylık bebeğimiz var :(

Sahra 2001
Efendim, birisi geleceğini hayal ederse, yarin neyapcani yada genel olarak hayal ederse fakat o anda Allahın zati ile gelirse hayalinin önünde şirk koşarmi, bu düşünce geldi zaman yani Allahın zatı kabul etmiyor, yani diyorki Hayir Allah hiçbir şeye denk olmamiştir, ama velaikin bazen öyle durumlar oliyorki ona sevdiği hoşuna gidecek bişey hayal ediyor misal umre yapiyor evliği hayati veyahut bir toplumuma nasihat etmek gibi hoş şeyler, fakat biliyorki ben şimdik devam hayal edersem yine Allahın zati gelir önüme ve en sonunda yine gelir ve acaip pişman duygusu çeker hani gibi neden yine hayal ettim artik hayal etmez oldu o kişi yani hiç bişey hayal etmek istemiyor artik , O Kişi dinden çikar mi Allah muhafaza,uzun oldu kusura bakmayin ama bir cevap yazarsaniz sevinirim. Allah Canimizi Iman ile alsin .Amin (Allahümme Salli ve Sellim ala Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim) Hayirili Cumalar

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

Hoca
Hayal hiç bir zaman şirk olmaz bu şeytani bir takıntı


Kayıtsız Üye
Bendede yeni başladı hep bir korku içerisindeyım boyun takıntım olustu bısey varmıs gıbı gelıyı boynumda oysakı yok hoca bı kere okumustu yel gırmıs sıdadan demıstı ondan belli sürekli boynumda bıseyler varmıs gıbı hıssedıyorum ılerıyı dusundukce maf edıyorm kendımı içten içe okuyorm ama olmuyor üstelik ikiz bebek var hamıleyım 6 ayımdwyım ve sürekli bir huzursuzluk halı napıcamı bilmiyorum artık


Kayıtsız Üye
Bende de var maalesef. Bebeğim var 3 aylık acaba bebeğim hastane de karışmış olabilir mi diye düşünceler geliyor sürekli beynimi kemiriyor ve çocuğumla güzel zaman geçirmemi engelliyor. Ya karıştıysa diye düncelere engel olamıyorum. Ailem eşim böyle şeyin mümkün olmayacağını düşüncesinin bile saçma olduğunu söylüyorlar. Özel hastane de Doğum yaptım. Resimlere baktığım da bebeğin kolunda bileklik var orada anne bilgileri Doğum saati yazıyor diyorum kolunda bileklik var sonuçta o bilekliğe göre bebeği bana getiriyorlar falan diye ama bazen içim rahatlıyor bazen yine ya karıştıysa hastane de diye düşünceler yine geliyor. Psikiyatriye gittim şimdi ilaç kullanmaya başladım bakalım faydası olacak mı. Rabbim herkese şifa versin.

Okudunuz mu?  Avret yerlerini elle yıkamak

Kayıtsız Üye
Benimde aklıma geliyor oğlum hakkında kötü düşünceler geçiyor onu çok seviyorum yüzüne baktığımda içim parçalanıyor.


kuranda takıntı hastalığı, takıntı ile ilgili hadisler, takıntı hastalığı için dua

Bu kategoride yer alan Dostluklar nasıl olmalı? Sebepsiz yere arkadaşlıkları bitirmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden takıntı kötü düşünce kurtuluş Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.