Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir?

Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir?

Kayıtsız Üye
Öncelikle herkese Selamun Aleyküm

Arkadaşlar 16 yaşındayım ve namaz kılmaya başlayalı 2-3 hafta oluyor.Biraz geç kalmış olabilirim ama bundan sonra inşAllah kılacağım.Namaz kılarken üzerime bir ağırlık çöküyor böyle içim daralıyor yani tuhaf bir zorluk yaşıyorum ve vücut ısımın aniden yükseldiğini hissediyorum ter basıyor.Ayrıca namazda okuduğum her surede acaba bu böylemiydi burayı yanlış mı okudum diyip ister istemez kafama takıyorum.Şeytan sürekli vesvese veriyor artık neredeyse her namazın sonunda yanlış kıldım diyerek sehiv secdesi yapıyorum.Bazen de şetan vesvese veriyor kanmıyım devam ediyim diyorum.Bu seferde buda vesvese ise diyip takılıyorum.Yok mu bunların çaresi lütfen yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Yatsı namazının sadece farzı kılınır mı

(Konuyu daha önce araştırdım yine ama kendimce tam olarak tatmin edici cevaplar bulamadım böyle bir konu daha önceden açılmış ise kusura bakmayın)


Cevap: Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir?

şaf_ak
mümkünse ezanı abdestli karşıla ve namazı geciktirmeden hemen kıl bir süre sonra alışırsın inşAllah..vesveselere gelince hırsız boş eve girmez şeytanda imanlı ibadetli insanlarla uğraşır ki vazgeçirebileyim. eğer üzerinde durmazsan söner gider Allahın izniyle 😉 Allah cc namazını daim ve kabul eylesin kardeşim..dua ile..

Okudunuz mu?  Şafiilere göre sabah namazının iki rekat farzının kılınışı

Cevap: Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir?

EarthQuake®
Vesveseyi önemseme, aklına namaz dışı konuların, günlük olayların vb. gelmesine fırsat verme, okuduğun surelere yoğunlaş, anlamlarını öğren. Şafak kardeşimin belirttiği gibi üzerinde durmazsan zamanla geçer, kafaya takarsan daha da arttığını görürsün mazAllah. Selametle kardeşim.


Cevap: Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir?

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken bende zorlanıyordum ama sonradan yavaş yavaş kılmaya başladım ve KURANIMI okumaya ve dini konulari okunmaya başladım zamanla namazda zorlanmamaya başliyosun….

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre namazda hangi dualar okunur ve sade fazlarmı kılınır?

Kayıtsız Üye
Benimde namazda sürekli uykum gelyor namaz sonu uyku halimde gidiyor bana yardımcı olurmsunuz ne yapmam lazim.


#UguR
Haramlar ibadetten zevk alınmamasını sağlar haram işlediyseniz tövbe ediniz.


Kayıtsız Üye
17 yaşındayım ve yeni namaz kılmaya başladım. Son dönemlerde garip şeyler oldu. Odamda tek uyuyamıyorum, rahatsız edici rüyalar görüyorum, sebebini bilmediğim bir korku yerleşti içime, sürekli ızlenıyorum gibi hissediyorum. Artık tüm hepsinden kurtulmak için Yaradan’ A sığınmaya karar verdim. Dün yatsı namazını-ders çalıştığım için_ biraz gece bıraktım. Farzın ortalarına doğru o korku yine başladı. Kafamı secdeye koymaya dahi korkar oldum. Kendimi hep telkin ettim Allah’ın huzurundasın diye. En sonunda vıtır vacıbın son rekatına kalkarken yerin altımdan çekildiğini hıszettım ve ismimi duydum. Ayakta namazı bozdum. Sizce neden oluyor bunlar?

Okudunuz mu?  Sabah Namazı Nasıl Kılınır ? Kaç rekattır? Hangi sureler okunur?

Kayıtsız Üye
herhangi bir tarikat , cemaat vb oluşumun içindeysen ondan kopman gerekir. arkadaşlarını iyi seçmelisin. uzun tesbihatladan kaçın.
"la ilahe illAllahu vahdehu la şerikeleh lehülmülkü velehül vehüve ala küllü şey’in kadir" bunu daraldıkça okumanda fayda var. anlamı : Allah tan başka ilah yoktur.Yalnız o vardır. O nun ortağı yoktur. Mülk O nundur. Hamd O nadır. O her şeye kadirdir(gücü yetendir) . namaza alışana kadar sadece farzlara devam etmen faydalı olacaktır. para talep etmeyen, herhangi bir gruba bağlı olmayan, Allah dostu bir hocadan yardım almanda büyük fayda vardır ama dikkatli olaman çok önemli bu konuda. Şifayı Allah verir ama nasılki hastalanınca doktora gidiyoruz aynı şey. Stres de bu tür olaylara neden olabilmekte, bir psikologtan veya durumuna göre psikiyatrdan yardım almanı da önerebilirim. Allah tüm hastalarımıza, zorda kalmışlarımıza şifa versin inşAllah…

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili röportaj soruları ve cevapları

Kayıtsız Üye
Ben de 15 yaşındayım namazın sadece farzlarını kılıyorum ve vaktinde kılmıyorum ama çok uğraşıuorum vaktinde kılmak için bunun için ne yapmalayırım bilmiyorum ne olur öneride bulunun ve bazen namazda korkuyorum bunun sebebi nedir ?


mum
Devamlı ve huşu dolu bir namaz için;
– Namaz ilmihalini okuyun
– Namazda okunan sure ve duaları iyice ezberleyin mümkünse anlamını öğrenin
– Namaz kılan arkadaşlar edinin, bi’namazlardan uzak durun
– Namaz ile ile ilgili Alimlerden sohbet dinleyin (namaz mücahitleri) gibi
– Ve en önemlisi büyük günahlardan uzak kalın

Okudunuz mu?  Akşam namazının farzı neden önce kılınır

Kayıtsız Üye
Bana da namazda böyle oluyor şeytan insana Vesvese verir insan namazda eteğine başar ,eşarbını düşürür vb….
En iyisi euzu besmele çek. Başka bir şey diyemeyeceğim


Kayıtsız Üye
Bu söylediklerinin benzerini hatta daha kötüsünü ben yaşamıştım 3 harfliler zaptetmeye çalışıyor isminle çağırıyorlar bana da banyoya besmelesiz girdiğim için musallat olmuşlardı ezandan önce rüyama girip topluca ismimi bağırıyorlardı ayrıca zenci kadın kılığında yatağımda yatarken kolumu tutup çekmeye çalıştılar baya cebellesmistim hocaya gittim çok şükür atlattım tavsiyem sakin korkma korktukça daha çok musallat olurlar felak nas ayet-el kürsüyü hep oku zamanla atarsın korkunu üstünden ben 3 ay annemle yattım zor atlatılıyor ama şükür artık korkmuyorum Allah’a sığındıktan sonra bir şey olmaz. Ayrıca bende namaza yeni başladım ateş basması nefes darlığı ve çarpıntı oluyor ama asla bozmuyorum namazı mücadele ediyorum geçer zamanla inşAllah üstünde de çok durmuyorum neden oluyor acaba diye.

Okudunuz mu?  Namazın mekruhları nelerdir ?

namaz kılarken içim daralıyor, rüyada namaz kılarken zorlanmak, namaz kilinca daralıyorum

Bu kategoride yer alan Şafiilere göre namazda okunacak sureler nelerdir ve kaza namazları nasıl kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken zorlanıyorum sebebi ne olabilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.