Anasayfa
22 Haziran 2023, 19:44
sizden91
Abone

İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

Armi
Selamun Aleyküm
Bu günlerde büyük bir derdim var. İmanımı kaybetmekten korkuyorum. aklıma saçma sapan sorular geliyor bazı atesitlere karşı islamı savundum sorularına çok güzel cevaplar verdim ama şimdilerde aklıma tuhaf tuhaf sorular geliyor acaba neden ?Ben ilahiyatta okuyorum aslında çoğu şey,in cevabınıda biliyorum ama içimde bir korku var ya imanımı Allah benden alırsa diye çok korkuyorum kafir olarak ölürsem diye ..
Allah c.c. kendisine kafirlik yapacak ömrü vermesin eğer çok yaşayıpda kafir olarak öleceksem az yaşayıp müslüman olarak ölmeyi tercih ederim…

Okudunuz mu?  Allah'tan bir şeyi öğrenmek için bir işaret - alamaet göstermesini istemek doğrumu ? Mümkünü ?

Benim merak ettiğim bu sizede oluyor mu ?oluyorsa nasıl mücadele ediyorsunuz bu duygu ile..Bu duygularının sebebi şeytanın vesvese vermesimi sadece yoksa başka sebepleride var mı?


Cevap: İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

Serhad
Amin hocam o bahsettiğin ölümü herkese nasip eylesin. Asıl soruna gelelim bende bu soruları kendime 2 gün önce soruyordum? ama ben sana güzel bir soru sorayım; -Bunlar senin düşüncelerin mi? senin düşüncelerinse açıklarmısın?


Cevap: İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

Armi
-Bunlar senin düşüncelerin mi? senin düşüncelerinse açıklarmısın?
bunu anlayamadım
korkularım bunlar benim beni bazen hüngür hüngür ağlama derecesine getiren, ellerimi ayaklarımı titreten korkularım bunlar benim. vesveseler ama bunlardan nasıl kurtulcam bilemiyorum. O ateistlerden mi oldu noldu anlamıyorum ama içimde çok büyük korku var..Ya imanımı Allah benden alırsa diye korkuyorum
Şeytanın vesveseleri var ….

Okudunuz mu?  Yolda mahrem bölgeler görmek

Cevap: İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir?

asi35
euzubesmele çek ve ayetel kürsiyi çok oku ferahlıcagından eminim şeytanın işi vesvese verip şüphe düşürmek sen düşme ALLAH yar ve yardımcımız olsun..


Serhad
[COLOR="#008080[SIZE=3][B][FONT=Book Antiqua] Sana şöyle acıkıyayım bir bayan seni görse ve sana şöyle derse; "Sen çok yakışıklısın ve çok centilmensin " dese? senin hislerin değişir. aklından şu soru geçer "Harbiden ben çokmu yakışıklıyım ya harbiden çentilmenmiyim?" İnsani duygular gibi gelir büyük çoğunluğu Kibire yol açar peki kibir kimin özelliğiydi ? Şeytan=kibir 🙂 bu bir vesvese çeşididir.

Okudunuz mu?  600gr altına ne kadar zekat düşer

-Şimdi eğer o ateist olan arkadaşlar ile tartışırken size bir soru yöneltilir. örnek vereyim haşa haşa "ALLAH varsa niye göstermiyor" diye? seninde kafana yerleşiyor ve zayıf duruma düşüyorsun ve şeytan o anda vesvesesini patlatıyor 🙂


Armi
evet güzel bir örnek vermissiniz peki ben bu korkuyu nasıl yenebilirim beynimden atabilirim ?
bu konuda da yardımcı olursanız mutlu olurum

Okudunuz mu?  Sürekli çevremde sevdiklerimin ölecekmiş gibi kendim ölecekmişim gibi his geliyor acaba neden?

Serhad
ve bu ateist arkadaşın sorusuna güzel birkaç yanıt vereyim ben sana
1. "Sen ne yaptında onu görebilmek için? ne yaptında sana böyle bir ödül verisn 🙂 "
2. Örneğin; Bir bilgisayar oyunu düşün bu oyunu tasarlayan kodlayan sensin ve botlara(oyundaki karakterler) belli başlı kodlar yüklüyorsun ve her hareketlerini? hangi tavırlarını yapacaklarını? dahası ne düşünebileceklerini? ne olacağını sen karar veriyorsun ve bütün olasılıkları sen ayarlayıp sen düzenliyosun ve bu BOT’lara sen bir Ana görev veriyorsun ve diyosunki işte atıyorum "hergün şurdaki evi ziyaret edip ADMİN’e saygı gösterin" diye ayarlayıp bide bunların saygı göstermesini engelleyecek bir başka kötü BOT ayarlayıp test etsen sonuç ne olur?
a)Bazı botlar "ben sana inanmıyorum niye benim başıma bunları getirdin sen yoksun varsan kendini göster"?
b)Bazıları botlar ise "Saygılar admin " der ve devam ederler?

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen akıntı ve akıntı vesvesesi.

şimdi gerçeğe yakın olsun diye böyle bir örnek verdim. Şimdi bir düşünün dünya üzerinde kaç tane ALLAH’a inanmayan insan var ve ALLAH her birine ayrı ayrı kendini gösterse ona inanmanın anlamı ne olurdu ve gösterse kendini bu inanç olmazki ?

Okudunuz mu?  Mucize yapmışsın demek?

Serhad
Armi dostum Sürekli tövbe et Namazlarını ibadetlerini geçiktirme emin ol ALLAH(s.w.t) yardım edecektir. Biz bir sınavdayız aman şeytanın kirli oyunlarına gelip kendimizi salmayalım. Salacaksak ne yüzle çıkacağımızı düşün insanoğlu’nun çekeceği azabın öncesinde ALLAH(c.c) karşı duyacağı utancı düşün.

ALLAH(c.c) buyuruyor;
"Sonra (Allah), onu dizayn etti ve onun içine (vechin, fizik vücudun içine) ruhundan üfürdü ve sizler için sem’î (işitme hassası), basar (görme hassası) ve fuad (idrak etme hassası) kıldı. Ne kadar az şükrediyorsunuz." Secde Suresi 9.Ayet

Okudunuz mu?  İhanete maruz kalan evli kadın ne yapmalıdır?

-ALLAH(s.w.t) hiç bir mümine o duyguyu tattırmasın.


Armi
Amin çok tşkler Allah c.c. razı olsun vakit ayırdınız ..cevap yazdınız.


Serhad
Amin cümlemize inşAllah yardımcı olabildiysem ne mutlu bana


Kayıtsız Üye
Yaşım 24 bu yaşıma kadar hep Allah’a inanarak yaşadım. Bu zamana kadar çok namaza başlayıp bıraktım ama aylardır namazlarımı aksatmadan geçiriyordum. Ve hayalimde hep evlenip Allah’in emirleri doğrultusunda yaşamak vardı. Ama nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde Allah’ı sorgulamaya başladım. Ya yoksa diye. Ve namazlarda yaptığım dualardan his duymamaya tat almamaya başladım. İyi ve kötü kavramları da haşa Allah kavramıda aklımdan gidiyo gibi hissediyorum ve bu yaklaşık 1 buçuk aydır oluyo.
Namazlarımı yine aksatmadan kılıyorum orucumu tutuyorum sadaka da veriyorum bol bol duada ediyorum ama hâlâ aynıyım. Sonumun kafir olmasındansa Allah şaittirki şu yazıyı yazarken ölmeyi tercih ederim. Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum. Bu dertten nasıl kurtulucam.

Okudunuz mu?  Sahurun Bitmesine Yakın Naneli şeker Yemek Orucu Bozar Mı ?

ateist olmaktan korkuyorum, kafir olmaktan korkuyorum, Vesvese kibir

Bu kategoride yer alan Konuşamayan çocuklara okunacak dua nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanımı kaybetmekten korkuyorum sebebi ne olabilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.