Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:41
sizden03
Abone

Bugün namazımı çekyatta oturarak kıldım acaba kabul olur mu?

Bugün namazımı çekyatta oturarak kıldım acaba kabul olur mu?

Butterfly
selamün aleyküm

ben 18 yasındayım ve ağır bir romatizmal hastalık olan -sistemik lupus eritematozus- hastasıyım üç gündür dizimdeki eklemlerdeki iltihaptan dolayı çok acı cekiyorum diz üstü çökemiyorum hatta çömelemiyorum bile dayanılmaz bir acı veriyor.

bugün namazımı cekyatta oturarak kıldım Acaba kabul olurmu lütfen yardım edin ve oturarak namaz kılmayı anlatın kardeslerim

Okudunuz mu?  Dünyada Yapılabilecek en büyük hatayı Allah affedermi

Allah razı olsun , Allah cennetine kabul etsin,günahlarınızı mağrifet etsin amin..


Cevap: Oturarak Nmaz Kılmak..

bekir34

"Bir hasta takatine göre namaz kılmakla mükellef olur. Mesela, ayakta durmaya asla gücü yetmeyen veya ayakta durması hastalığın uzamasına veya artmasına sebep olcağı anlaşılan bir hasta oturarak namaz kılar." Görüldüğü gibi oturmak daha güzel olur ama sandalyede kılmanın da bir zararı yoktur.

Okudunuz mu?  Nazar etmek kul hakkı mıdır?

Ayakta durmak namazın farzlarından biridir ki, buna kıyam diyoruz. Bu nedenle ayakta durmaya gücü yeten birinin ayakta durmadan kıldığı namaz olmaz.

Ancak rahatsızlığı olan ve ayakta duramayan veya rahat oturamayan birisi oturarak veya ayakta durmadan namazını kılabilir.
Kişi yaslanmadan namaz kılmayacak derecede hasta veya yaşlı ise yaslanarak namaz kılabilir. Gücü yeten birisinin bunu yapması mekruhtur.
Efendimiz (sav) Hazretleri nafileleri deve üzerinde kılmış, farzları da yerde kılmaya dikkat göstermiş; ancak yerde kılmak mümkün olmadığı takdirde deve üzerinde kılınacağına işarette bulunmuştur.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken abdest almak isteyen bir kimse vesvese ediyorsa ağzına su vermeden abdest alabilir mi ?

Yerin çamur olması, kafilenin beklememesi, binek hayvanın huysuz olup kaçması.. gibi durumlar yere inmemeye özür olarak gösterilmiştir.

Bu noktadan bakılınca yerde oturmakta veya ayakta durmada zorlanan birisinin sandalyede namaz kılmasının bir sakıncası olmadığı söylenebilir.

Namaz kılarken huzurlu olmak da çok önemlidir. Eğer otururken ızdırap çekiyorsa, sandalyede daha rahat edecekse, sandalyede oturarak namaz kılabilir.

Okudunuz mu?  Televizyon izlerken kadınları görünce yüzümüzü çevirmemiz gerekir mi?

Sandalyede namaz kılacağı vakit ima ile kılar.

İmâ, namazda rükû ve secde yerine başla işaret etmektir. Bu şekilde namaz kılan kişi rükû için başı biraz eğer, secde için ise rükûdan biraz daha fazla eğer. Secdede başını yere koyamayan kimsenin, bir şeyi başına kaldırarak ona secde etmesi caiz değildir. Böyle kişi imâ ile namaz kılar. Oturarak namaz kılamayan, sırt üstü yattığı yerde imâ eder. Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği halde, rüku ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak imâ edebilir; ancak oturarak imâ etmesi daha uygundur. Kaş veya göz ile ima ederek namaz kılınmaz. Başı ile ima etmeye gücü yetmeyen kimsenin namaz kılması gerekmez.


Cevap: Oturarak Nmaz Kılmak..

Butterfly
Allah razı olsun kardeşim Allah ne muradın varsa versin

Okudunuz mu?  Çok pişman oldum psikolojim bozuldu napcam ben ?

< ‘Namaz kılarken huzurlu olmak da çok önemlidir. Eğer otururken ızdırap çekiyorsa, sandalyede daha rahat edecekse, sandalyede oturarak namaz kılabilir.’ >
resmen ızdırap çekiyorum rabbim ibadetlerimizi eksikleriyle kabul etsin 🙁


Cevap: Bugün namazımı çekyatta oturarak kıldım acaba kabul olur mu?

bekir34
amin kardeşim Allah hepimizden razı olsun

Okudunuz mu?  Marid üç harfliler dizisinde yaşanan olay gerçe mi ? Gerçekten cin 3 kişiyi öldürdümü

ravza 2
Sorulara cevp yazmıyorum ama bu kardeşimizin yazısından çok duygulandım rahatsızken bile namazını düşünüyor acaba diyor namaz kılmayı bile düşünmeyen gençlerimizi ne yapalım ezan okunurken kafelerde müzik dinliyenleri RABBİM hepimize hidayet versin inşALLAH

Bu kategoride yer alan Namaz kılmayan birinin istahere namaz kılması? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bugün namazımı çekyatta oturarak kıldım acaba kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.