Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:41

Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı?

Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı?

m.deniz
Cilde yapıştırılan bant orucu bozmaz. Bu itibarla Sigara bırakmak isteyenlerin kullandığı nikotin bantları orucu bozmaz.Vücuda yapıştırılan nikotin bezlerinin vücudun içi ile bir alakası olmadığı için oruca zarar vermez. Sağlam deriye konan yakı, krem, ilaç, gıda ve deva, emilip içeriye nüfuz etse de, oruç bozulmuş olmaz.

Okudunuz mu?  İki kaş arasındaki kılları almak günah mı?

Mesela kalb hastalığında, göğüs üzerine nitroderm ihtiva eden bir ilaç konur. Bu deriden içeriye emilir. Sağlam deriden içeri girdiği için dört mezhepte de orucu bozmaz. Bunun gibi, sağlam deriye konan nikotin bandı da, vücut tarafından emildiği halde, dört mezhepte de orucu bozmaz.

Okudunuz mu?  Bir erkek hasta olan eşini boşamadan baldızı ile evlenebilir mi?

Diğer taraftan, nikotin bandının gıda ve susuzluk giderme özelliği taşımaması, beslenme amaçlı olmaması nedeniyle oruca bir zararı yoktur.



Cevap: Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı?

sevgiii
selamun aleyküm ben yarın için oruçtutmak istiyorum ama sırtım çok ağrıyor ters hareket yaptım temizlik yaparken akşam eczaneden yakı alıp yapıştırmak istiyorum yarınki oruca bişey olmazdeğilmi sonuçda kenisi düşene kadar kalacak iki üçgüm.

Okudunuz mu?  Borçlu olarak ölen kişinin borçlarını ailesi mi ödemek zorundadır?

yakı kana karışır mı

mum
yakı orucu bozar mı
< yakı alıp yapıştırmak istiyorum >
Yakı oruca engel olmaz, gusle engel olur sadece.


Cevap: Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı?

sevgiii
Allah razı olsun hocam.


yakı orucu bozar mı, yakı bandı orucu bozar mı , yakı yapıştırmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Gusülde burna su çekme vesvesesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.