Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:14
missa95
Abone

Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem’inki daha u

Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem’inki daha u

Kayıtsız Üye
Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem’inki daha uzun diyorlar doğru mudur?


Cevap: Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem’inki

Desert Rose
Bu konudaki hadis sahihtir. Buharî’nin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur:
Bir zira, yaklaşık yarım metre olduğuna göre, 60 zira da 30 metre yapar. Gerçek muradın ne olduğunu Allah bilir. Biz alışık olmadığımız için bize biraz garip gelebilir. Halbuki, eğer bütün insanlar şimdi öyle olsaydı, artık alışmış olacaktık. Şu anda normal boyda olmayan insanlar, farklılık arz ettiği gibi, o zaman da 30 m. den aşağı olanlar da öyle olacaktı.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimde bir cüz kaç sayfadır ?

En güvenilir kaynaklardan Buhari’deki Allah (cc) Adem peygamberi (as) yarattı. Boyunun uzunluğu 60 zira’ydı hadisinde Hz. Adem’in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun Cennet’teki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Vefat eden kişinin ilk bayramı olması nedeniyle fatiha okunurmu?

1) Yer tarihinde ağaçlardan başka bu yükseklikte canlı bilinmeyişi,

2) İnsan fosilleri içinde buna işaret edecek en küçük belirti olmayışı,

3) Efendimiz’in (sav) benzer tasvirlerinin Ahiret’le ilgili beyanlarında bulunuşu, dikkate alınırsa İbn Haldun’un yaklaşımının makul olduğu söylenebilir.

Âdem Aleyhisselâmın vefat ettiği gün, cuma günü idi. Ömrünün bin veya iki bin yıl olduğuyla ilgili farklı rivayetler vardır. 1

Okudunuz mu?  Soru: şahmaran duasını kısmet için okumak için yani kısmet açmak için ne kadar okumalıyız oluncaya kadarmı?

1- İbn.Sa’d-Tabakat, 1/28,29, Ahmed b.Hanbel-Müsned 1/299, Taberi-Tarih 1/79, Salebi-Arais s.48, Deylemi-Firdevs 3/269, Heysemî-Mecmuazzevaid 8/206; Peygamberler Tarihi- Asım Köksal.


ahirette insan boyu, ahirette insanların boyu, cennette insanların boyu

Bu kategoride yer alan İki arkadaşın arasını bozmanın cezası nedir ilgili ayet ve hadisler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem’inki daha u Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.