Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Zina ile ilgili ayetler ve hadisler

Zina ile ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Zina ile ilgili ayetler ve hadisler nelerdir Zina hakkında ayetler ver hadisler bulur musunuz ?


Cevap: zina ile ilgili ayetler ve hadisler

VanLi
Ayetler

(Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur.) [İsra 32]

(Müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!) [Nur 31, 32]

(Müminler, namazlarını huşu içinde kılar, boş, lüzumsuz şeylerden yüz çevirir, zekatlarını verir, iffetlerini korur, emanet ve ahidlerine riayet ederler.) [Müminun 1-8]

(Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın!) [Enam 151]

Hadisler

(Allah indinde zinadan büyük günah yoktur.) [R. Nasıhin]

(Sizin için en çok korktuğum şey zinadır.) [Taberani]
(Zina etmeyin, kadınlarınızın cazibesi
[güzelliği, çekiciliği, albenisi] ve sevgisi gider, soğukluk başlar.) [İ. Neccar]

Okudunuz mu?  Kul hakkı ile ilgili hadisler ve ayetler

(Rüyamda, heladaki necaset gibi pis kokan kimseler gördüm. Sonradan bunların zina edenler olduğunu öğrendim.) [İ.Hibban]


Cevap: zina ile ilgili ayetler ve hadisler

mumsema
Zina hakkında hadisi şerifler

(38) Zina Bir Çok Hastalıklara Sebeptir

(72) Abdullah ibni Ömer (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Ey muhacirler topluluğu! Beş şeyle imtihan olduğunuz vakit haliniz nicedir? O beş şeye erişmenizden Allah’a sığınırım!

Herhangi bir toplum içerisinde, fuhşiyat zahir olur da nihayet onlar onu aleni hale getirirlerse, mutlaka onların arasında veba ve geçmiş kavimlerde emsali görülmemiş hastalıklar ve dertler yayılır!

Herhangi bir toplum, ölçü ve tartıyı noksanlaştırdığında, mutlaka kıtlık, şiddetli geçim sıkıntısı ve devlet idarecilerinin zulmü ile muaheze olunurlar!

Okudunuz mu?  Fatiha suresi neden indirilmiştir?

Herhangi bir toplum, mallarının zekâtını vermediğinde, mutlaka gökten yağmurları engellenir. Hayvanlar olmasaydı kendilerine yağmur yağdırılmazdı!

Herhangi bir toplum, Allah’ın ahdini ve Rasulünün ahdini bozarsa, mutlaka Allah onların üzerine, kendilerinden başka bir düşman musallat eder de düşmanları, onların ellerinde bulunan şeyleri nimetlerin bazısını alır!

Herhangi bir toplumun imamları devlet idarecileri, Allah’ın Kitabı ile hükmetmez ve Allah’ın indirdiği hükümlerde muhayyermiş gibi hareket ederse, mutlaka Allah sıkıntılarını kendi aralarında kılar!’ buyurdu.

İbni Mace 4019, Albani Sahiha 106
(39) Zina Eden Mü’min Olarak Zina Etmez!

(73) Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Kıyamet Süresi Nüzul Sebebi

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Zinakar zina ettiği vakit, mü’min olarak zina etmez! İçki içen içki içtiği zaman, mü’min olarak içki içmez! Hırsızlık eden çaldığı vakit mü’min olarak çalmaz! Yağmacılık eden, insanlara kendisine gözlerini dikmişken mü’min olarak yağmacılık etmez!’ buyurdu.

Buhari (Rahmetullahi Aleyh) dedi ki:

−Bunun tefsiri: Kişi bu fiilleri yaparken ondan çıkartılır. Ondan çıkartılır ifadesiyle imanı kast ediyordu.

Buhari 2475, Müslim 100/57, Menahi 3/400

(74) Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Bir kişi zina ettiği zaman, iman ondan çıkar ve başının üzerinde şemsiye gibi durur. Kişi zina etmekten vazgeçtiğinde iman ona döner’ buyurdu.

Ebu Davud 4690, Albani Sahiha 5089, Albani Mişkat 60
(40) Zina Beyyine veya Hamilelik Yahut İtirafla Sabitleşir

Okudunuz mu?  Bakara suresi büyü ile ilgili ayet

(75) Süleyman bin Bureyde babası Bureyde’den şunları tahdis etti:

Gamidîli bir kadın gelip:

−Ya RasulAllah! Ben zina yaptım! beni temizle dedi.

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onu geri çevirdi.

Ertesi gün olunca:

−Ya RasulAllah! Beni neden geri çeviriyorsun? Her halde sen Maiz’i geri çevirdiğin gibi beni de geri çevireceksin. VAllahi ben kesin hamileyim! dedi.

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

−’Eğer değilse çocuğu doğurana kadar git’ buyurdu.

Kadın doğurunca, çocuğu bir bezin içerisinde Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’e getirdi ve:

−İşte çocuğu doğurdum dedi.

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

Okudunuz mu?  Yasin Suresi Kaçıncı Sayfada

−’Git onu sütten kesene kadar onu emzir’ buyurdu.

Kadın çocuğu sütten kestiğinde elinde bir ekmek parçası olduğu halde onu Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’e getirdi ve:

−Ey Allah’ın Nebisi! İşte bu çocuğu sütten kestim, o ekmek yer de oldu dedi.

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) çocuğu Müslümanlardan bir adama verdi. Sonra kadının recm edilmesini emretti de kadın için göğsüne kadar bir çukur kazıldı. İnsanlara emretti, onlar da kadını recm ettiler.

Müslim 1695/23

(76) Cabir bin Semure (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Ben, Maiz bin Malik Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in yanına getirildiğinde gördüm. O sert yapılı kısa boylu bir adamdı, üzerinde ridası da yoktu. Kendi nefsi aleyhine zina yaptığına dört kere şahitlik yaptı.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı kerimin ilk ve son suresi hangisidir?

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ona:

−’Her halde sen şunları, şunları yapmışındır?’ buyurdu.

Maiz bin Malik:

−Hayır, vAllahi aşağılık olmada sonuncu olan zina etmiştir dedi.

Cabir (RadiyAllahu Anh) dedi ki:

−Bunun üzerine Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onu recm etti.

Sonra ayağa kalkıp bir hutbe irat ederek:

−’Dikkat ediniz! Bizler her ne zaman, Allah yolunda gaziler olarak seferber olsak, onlardan tekenin çiftleşme esnasında çıkardığı gibi ses çıkaran biri geri kalıyor bizim ailelerimizin arasında barınıyor. Bu kimse şehvetine bedel kadınlara az bir şey hediye ediyor onları aldatıyor. Ama Allah’a yemin ediyorum ki, Allah onlardan biri üzerine bana imkân verirse ve bu çirkin fiili yapmış olarak bana getirilirse şüphesiz ona âlemlere ibret olacak ağır bir ceza vereceğim!’ buyurdu.

Okudunuz mu?  Yasin Suresinin Latin Harflerle Arapça Okunuşu

Müslim 1692/17, 18


Cevap: zina ile ilgili ayetler ve hadisler

Hoca
Zina ayet mealleri
Zina afet hakkında kurandan ayetler

24. Sure (Nûr Suresi), 2. Ayet
Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.
24. Sure (Nûr Suresi), 3. Ayet
Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah’a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah’a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü’minlere haram kılınmıştır.

Okudunuz mu?  Kur'an'da şeytan taşlama ile ilgili ayetler var mıdır?

24. Sure (Nûr Suresi), 4. Ayet
Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.


mum
Kuranda Geçen Zina ayetleri

Nisa:25 Sizden kimin, hür mü’min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse sahip olduğunuz mü’min genç kızlarınızdan (cariyelerinizden) alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Hepiniz birbirinizdensiniz. Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları halinde sahiplerinin izniyle onlarla evlenin, mehirlerini de güzelce verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, onlara hür kadınların cezasının yarısı uygulanır. Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Kafirun suresi yanlış okunursa

Maide:5 Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.
GösterAyet’e Git

Enam:151 (Ey Muhammed!) De ki: "Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin.İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız."

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi cümle cümle anlamı

zina ile ilgili ayetler, zina ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina ile ilgili ayetler ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.