Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Kaza namazı varken sünnet kılınırmı

Kaza namazı varken sünnet kılınırmı

Kayıtsız Üye
Kaza namazı varken sünnet kılınırmı Kaza namazları olan sünnet namazı kılabilir mi açıklar mısınız ?


Şafii görüşünde kaza namazı olan sünnet kılamaz deniliyor bu bütün vakit namazı sünnetleri içinde geçerli mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.. ben şafii mezhebindenim üzerimde yaklaşık iki yıllık bir kaza var , şafii de kazası olan sünnet kılamaz deniliyor peki bütün vakitlerdeki bütün sünnetleri mi terkedeceğiz yoksa terketmememiz gereken namaz sünnnetleri var mı ?
birde kaza kılarken hanifiler sabahın sünnetini de kaza ediyolar şafii de de durum böyle mi sünneti de kaza edilmesi gerekn bir namaz var mı (veya vitir namazı kaza edilir mi? )
Şafii mezhebine göre yanıtlarsanız sevinirm..şimdiden Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Evde namaz kılarken farz namazlarında kamet getirilirmi

Cevap: Şafii görüşünde kaza namazı olan sünnet kılamaz deniliyor bu bütün vakit namazı sünnetleri içinde geçerli mi?

Muhasibi
Şafi mezhebine göre hiç bir sünnettin kazası yapılmaz.Ama hanefi mezhebine göre sabahın sünneti ve vitir namazı kılınmazsa kazasının kılınması lazım…Peygamberimiz sav şöyle buyuruyor.Sabah namazının sünneti dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.Yani şafide kazası olan sünnetlerle meşgul olmasın diyor.

Okudunuz mu?  Kaza namazı kılarken, ezan ve kamet getirilirmi?

Yorum: Kaza namazı varken sünnet kılınırmı

mum
Kazası olan sünnet namaz kılabilir hanefi mezhebine göre, şafii de ise kaza borcu bitmeden kılamaz.
Sünnetleri bir süreliğine ara vermek kazaları bitirme açısından bir sakınca yoktur. Dikkat edin, bu durum sizi namazların sünnetlerini yok saymaya götürmesin. Bir takvim tutun, o takvime göre ne kadar kazanız kaldığını bilin. Daha rahat edersiniz. Allah amelinizi makbul kılsın.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra nasıl dua yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Hocam Allah aşkına size soru sorucam lütfen cevaplar mısınız hocam benim mezhebim şafii kaza namazım var Şafiilerde kaza varken sünnet kılınmazmış ben hem kaza hem sünnet kılsam olur mu


arifselim
Şafiilerde kazası olan kişi sünnet kılamaz. Bu durumda yapman gereken şey sadece kaza namazlarını kılmaktır. Zaten asıl olan farzlardır ve daima önce gelen kaza namazlarıdır.

Okudunuz mu?  Sabah Namazı Güneş Doğduktan Sonra Saat 9 -10 Da Kılınabilirmi

furkanblc7
Ben kendi görüşüm olarak ilk kaza namazlarını kılmanı tavsiye ederim . Farz olan zorunludur sünnet ise kişiye bağlı ek sevapdır . Kazaları kılarsak sevap alıyormuyuz bilemem ama günahı azaltıyoruz namazlardan sonra tesbihati ihmal etme 🙂


kaza namazı varken sünnet kılınırmı, namaz borcu varken sünnet kılınırmı, şafi mezhebinde kaza namazı varken sünnet kılınırmı

Bu kategoride yer alan Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazı varken sünnet kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.