Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin! [Beyheki ]

Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin! [Beyheki ]

Kayıtsız Üye
Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki ]bu hadis sahih mi konu hakkında kısaca bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin! [Beyheki ]

Desert Rose
Bu husus hadis olarak rivayet edilmiştir. Hadsisin Türkçe meali şöyledir:
Bir diğer rivayette de şöyle buyurulmaktadır:
Hadislerde lanetle yad edilen başka özellikler de vardır. Lanetle anmak demek, tamamen Allah’ın rahmetinden mahrum kalmak demek değildir. Yapılan işin Allah’ın rahmetinden uzak bir kötülük, bir günah olduğunu gösteren bir uyarı ifadesidir.

Harama bakmanın günah olduğu hususu, Kur’an ile sabittir. Bu sebeple, bu zaman için yeni bir hüküm koymak gibi bir durumumuz yoktur.
Mümkün oldukça böyle biriyle ilk karşılaştığımızda, yüzümüz olmasa da gözümüzü hedeften uzaklaştırmamız gerekir. Özellikle şehevî duygularla kesinlikle bakmamamız gerekir.
Haramdan sakınmak vacip olduğu için, her defasında güzümüzü sakındırdığımızda bir farzın sevabını kazanırız ki, bu büyük bir kazançtır.

Okudunuz mu?  Müzik çalınan yerde dua etmek caiz midir?

Avret yerini açmak ve bakmak günahıSual: Denizde, hamamda, kaplıcada, "Hepimiz erkeğiz veya hepimiz kadınız” diyerek, erkek erkeklerin yanında, kadın kadınların yanında açık duruyorlar. Bu günah değil midir?
Nur suresinin, (Ey Resulüm, müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar) mealindeki 31. âyetinde bildirilen avret yerleri nerelerdir?
CEVAP
Bakılması haram olan yere avret yeri denir. Hanefi ve Şafii’de erkeğin avret yeri göbek ile diz arasıdır. Maliki ve Hanbeli’de ise yalnız seveteyn, yani sadece ön ve arka kısımdır. Kadınların birbirlerine avret yeri, erkeğin erkeğe avret yeri gibidir. Müslüman kadının, gayrimüslim ve fasık kadınlar ile dinsiz amca ve dayının yanında örtünmesi üç mezhepte farz, Hanbeli mezhebinde caizdir. Hanbeli mezhebinin farklı yönü şöyledir:

Erkeğin erkeğe avret yeri, diz ile göbek arası değil, sadece seveteyn, yani iki kaba avret mahallidir. Kadının kadına avret yeri diğer mezhepler gibi, diz ile göbek arasıdır. Ancak diğer mezheplerden farklı olarak, gayrimüslim kadınlara da, göbek ile diz arası hariç, diğer yerlerini göstermesi caizdir. Diğer üç mezhepte caiz değildir. Zaruret olunca Hanbeli mezhebi taklit edilerek kapalı kadın, açık kadınların yanında başını, kollarını açabilir.

Okudunuz mu?  Sela arapça ve türkçe okunuşu

Avret yerini açmak veya başkasının avret yerine bakmak büyük günahtır. Hamama, kaplıcaya, denize gidenin diz ile göbek arasını ve dizlerini de örtmesi farzdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Erkeğin göbek ile dizleri arası avrettir.) [Ebu Davud]

(Uyluk avret yeridir.) [Buhari, Ebu Davud, Tirmizi]

(Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hakim]

(Erkek erkeğin; kadın kadının avret yerine bakması helal olmaz.) [Müslim]

(Evlerin en kötüsü hamamdır. Orada sesler yükselir, avretler açılır. Tedavi veya kirden temizlenmek için girecek olan örtülü girsin.) [Taberani]

(Allahü teâlâya ve ahirete inanan hamama peştamal ile örtülü girsin!) [Nesai]

(Avret yerini açana ve başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Okudunuz mu?  Türk Kürt İle Evlenebilirmi ?

(Din kardeşinin avret yerine kasten bakanın kırk gecelik namazı kabul olmaz.) [İ. Asakir]

Kapalı da olsa kadına şehvetle bakmak günahtır. Kadının erkeğe bakması da günahtır. Ümm-i Seleme validemiz anlatır: Resulullahın yanında iken, iki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektum, izin isteyip içeri girdi. Resulullah bize, (İçeri girin) buyurdu. (O â’mâ değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud)


Cevap: Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin! [Beyheki ]

Hoca
Allah (avret yerine) bakana da, baktırana da lanet etti/etsin” (Kenzu’l-Ummal, hno:19162)


Avret yerine bakmak

Kayıtsız Üye
Önceden avret yerlerini gösteren kadınlara bakıyodum bırakmaya çalışıyorum bakma süremi yavaşla azaltıyorum direk azaltamiyorum gunahmi


mum
< bakma süremi yavaşla azaltıyorum direk azaltamiyorum gunahmi >
Bu bir terbiye yöntemi olur ama direk keserseniz Allah size yardım eder ve bu daha hayırlı olur


#Utangac
Allah (avret yerine) bakana da, baktırana da lanet etti/etsin. (Kenzu’l-Ummal, h.no:19162).
Bilesiniz ki, Allah (avret yerine) bakana da, baktırana da lanet etmiştir. (a.g.e, h.no: 26634).

Okudunuz mu?  Yeni Cuma Günü Resimli Mesajlar

Ben sapık görsellere bakıyordum nefsime uymayıp Allah lanet etmişmidir bana yoksa sadece harammı işlemiş olurum?


Kayıtsız Üye
Merhaba lar 14 yıllık evliyim iki erkek çocuğum var eşime çok uzun süredir belki 10 yıldan fazladır başkalarının görmesinde sakınca olan yerlerini göğüs veya düşük bel pantolon giymesi sonucu dışarda görünmesinde çok rahatsız oluyorum uyarmama rağmen çok defa kendisi bu konularda dikkatli davranmamaktadır. Bu konuda din ne der ne yapmam gerektiğini bide size sormak istedim umarım konu anlaşılmıştır.


emre
El ve yüzü harici tüm yerlerin görünmesi sadece ona haram değil sanada günah vardır. Hatta öncelikli günah sanadır. SAçlar ve giysi olsa bile vucut hatlarının görünmesi haramdır. Erkeklerin olduğu ortamda bulunması alışveriş harici onlarla konuşması haramdır. İslama göre kadın kocanın sorumluluğu altındadır.


Kayıtsız Üye
hocam selamunaleykum ben 15 yasindayim ergenligin etkisiyle oda bana bende ona (erkeğiz) avret yerlerimizi şakasina gosterdik yaptigimdan beri çok pismanim suurekli tovbe ediyorum napmam gerek de bu günahı atmaliyim çok pismanim yardımcı olun abilerim ablalarim

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek traşı adabı

hoxam selamunaleykum oncelikle yasim 15 normalde dindarimdir fakat gecen gun ergenligin verdigi gazla ve arkadaşimin beni ayartmasi sonucu 2mizde birbirimize avret yerlerimizi gosterdik heer gun tovbe ediyorum napmaliyim çok pismanim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu sana bir ders olsun ve bir daha asla öyle bir şey yapma. Bunu yapmak haramdır ve günahtır. Allah tövbe edenleri affeder. Sende tövbe et ve bir daha öyle bir harekette bulunmamalısın.


Kayıtsız Üye
Bir kadının bir erkek arkadaşına vücudunun avret haram bölgerini göstermesi fotoğrafta, canlı olarak değil! günah mı? Büyük ihtimal günah ama bir kere olmuş çok pişman sonucu ne olur tövbe ediyor dininde tesettürlü bir bayan çok üzülüyor sıkıntı çekiyor.


mum
Günah işlenmiş ve tövbe edilmiş zaten yapılması gereken budur. Allah affetsin.

Okudunuz mu?  Gusül Abdestinde vucüda su dökme sırası

Kayıtsız Üye
Hocam ben eşcinselim başka erkeklerin avret yerlerine baktım ama asla birlikte olmadım günah olduğunu bile bile yaptım ama nefsime hakim olamadım çok korkuyorum sizce bunlardan nasıl kurtulabilirim ?


arifselim
Hemen tövbe et ve bir daha aynı günahlara girme. Hayatın her bir anı bir imtihandır. Nefsinle mücadele etmelisin. İbadetlerini yerine getir. Seni bu durumlara iten her türlü şeyden uzak dur.


Kayıtsız Üye
diyelim erkeksin karşınızda mini etekli bir bayan ister istemez baktınız ve sizi tahrik etti

yada bir bayansınız bir kaslı vücütlu erkek gördünüz sizi etkiledi tahrik etti işte bunu sizle bir gören bir varlık vardır oda her insanda olan karin cinidir o anki gördüğünüz görüntüyü sizin göz önünüze bir hayal gibi getirerek o kişiyi düşünmenizi günah işlemenizi sağlar bu görüntüyü beyninizde yıllarca bile size canlandırabilir o yüzden o anki gördüğünüz görüntü sizi sadece o an için değil bir çok zaman için günah haline dönüştürebilir

Okudunuz mu?  Karı kocanın hakkı ile ilgili hikayeler

———–

Selamünaleyküm. Ben bir sabah uyandığımda altım ıslaktı. Ama idrar mı meni mi olduğunu bilemedim. Bu yüzden önlem amaçlı gusül almıştım. Şuanda koltuk altı kıllarım var cinsel bölgede de çok az kıllanma var onun dışında vücudumda başka bölgelerde fazla kıl yok. Sivilce de çıkmadı.
Bıyık, sakal da yok. Sesim de kalınlaşmadı. Ergen olup olmadığımı nasıl bilicem?

Merhaba hocam sadece bayanlara epilasyon yapıyorum çoğunun da avret bölgelerinide görüyorum ve uygulamayı yapıyorum Ramazan ayı da geliyor oruçken epilasyon yaptığım zaman orucum bozulur mu hiç biyerde cevabını bulamadım


Kuafòr
Hocam bn bayan kuaförüyüm avret mahaline agda yapiyorum kasitli değil isim bu ve agda odasinda namaz kiliyorum montumu serip üzerine seccadeyi serip o sekilde benim namazlarim kabul olmuyor mu kazalarim var kaza namazı bu isi yapiyorum diye kilamiyorum kabul olmaz korkusuyla ve abdestli oluyorum agda yaparken abdestim bozuluyor mu ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken gaz kaçırmak abdesti bozar mı

arifselim
Bir kadın müslüman bir kadının ancak dizi ile göbeği arasını görebilir. Bundan fazlasını görmesi veya açması haramdır. Avret yerlerine dokunmak abdesti bozmaz. Daha uygun ve daha temiz bir ortam bulunmadığı sürece O odada namaz kılınabilir.


mum
Bu soruyu başka konu altına da sordunuz
Orucunnuz bozulmaz ama yaptığınız iş günah olduğu için sevabını azaltır


Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm. Öncelikle 15 yaşında erkek arkadaşımla birbirimize avret yerlerimizi gösterdik. Ama ben ciddi olarak yapmadım zorunluluk için yaptım. Bundan çok pişmanım. Kapaliyim. İnanın çok utanıyorum. Tövbe etsem affolur mu yardım edin. Nolur hocam affolunmaz diye çok korkuyorum. Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur. Nisa.suresinin bu ayeti hocam. Tövbe etsem affolur mu? Napmalıyım? Şimdiden Allah razı olsun.


fth123
Tövbe ettikten sonra bir daha yapmazsan belki affolunursun.

Okudunuz mu?  Kitaptan ve youtubedan namaz duaları

Müslüman kızın erkek arkadaşı diye bir şey olamaz. Evlilik çağı gelir kocası olur, tövbe edip haramdan topyekün yüzçevir.


imam
Tövbe etmek demek bir daha o günaha dönmemek demek.
Baktırmak zinaya atılan en büyük adımdır yapmayın bir daha hatta nikahsız biri ile asla yakınlaşmayın bakmayın gereksiz yerde konuşmayın


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm Erkeğin avret yerleri kapalı olsa da atlet ve şortla dışarı çıkması,gezmesi sakıncalımıdır? Teşekkürler


mum
Şort, diz ile göbek arasını kapatıyorsa bununla farz yerine gelir ama edep var adap var ahlak var
en iyi yol efendimizin yoludur her yer örtünse daha güzel


Kayıtsız Üye
İyi günler herkese ben 1 yıllık kız arkadaşım var doğru düzgün öyle beraber olmadık yanı uzağız birbirmizden ama biz aile haberi var evlenicez Allahın izniyle ama biz daha evlenmedik ama ben kızın kapalı halinde mahrem yerinin fotosunu istedim söyle yani açık konuşmak zorundayım sadece dedim iç çamaşırın üstünde olsun bana öyle fotonu gönder yardımcı olmanızı istiyorum yaptığım şey doğrumu evlilik için garanti işimiz kendi aramızda öyle bişey yapmamız gunahmidir günahsa ne yapmamız gerek evlilligimze mani olur yardım için teşekkürler

Okudunuz mu?  Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

muvaffak
Ailenin haberi olmuş da olsa, nişanlı da olsanız cinsel içerikli konuşmalar yapabileceğiniz ve fotoğraflar gönderebileceğiniz anlamına gelmez. Karşı taraf ile nikahlı olmadığınızdan dolayı hala sizin için yabancı bir kişidir. Evliliğinize mani olabilecek bir durum yoksa da evliliği geciktirmemeniz ve bu tür şeylere karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.


avret yerine bakmak, rüyada başkasının avret yerini görmek, kadın kadının avret yerini görmesi

Bu kategoride yer alan Samimiyet ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin! [Beyheki ] Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.