Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Kalbinde Kurandan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir

Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir

Kayıtsız Üye
Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir Hadisin kaynağı: Tirmizi, Fedâilü’l-Kur’ân, 18 doğru mu?


Cevap: Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir

Muhasibi
"Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse, harap bir ev gibidir." (Tirmizi, Fedailü’l-Kur’an, 18; Darimi, Fedailü’l-Kur’an, 1)

Okudunuz mu?  Beni başka şehre veya köye gömün diye vasiyet edenin vasiyeti yerine getirilmeli mi?

Hadisi şerifin kaynağı doğrudur kardeşim


Cevap: Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir

Kayıtsız Üye
Yaa arkadaşlar bilen warsa lütfen acill cevap yazsın kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap ev değildir hadisinin anlamı ne ama acillll lütfen hemen lazımmm

Okudunuz mu?  Sigara içmeyeceğimize yemin ettik ve Kurana bastık ikimizde dayanamıyoruz bu yemini nasıl bozabiliriz

Cevap: Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir

Kayıtsız Üye
lütfen bana acilen bunu açıklayın


Hakan
Yürekler harap bir ev gibi olunca, harap yüreklerin bulunduğu evler de kabristanlara dönerdi. Yüreklerde Kur’an’dan bir miktar bulundurmak, Kur’an’a bir yerinden tutunmak demekti. Kalbine Kur’an’dan hayat taşımak, hayatını Kur’an’ın hayat damarı ile buluşturmak demekti.

Okudunuz mu?  Gece aynaya baktım Arkamda Birşey Gördüm

içinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap olmuş bir ev gibidir, kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap bir ev gibidir, kalbinde kurandan

Bu kategoride yer alan Cinlerden korunmak için okunacak dualar okunmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalbinde Kurandan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş ev gibidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.