Anasayfa
11 Aralık 2023, 4:36
Sohbet
Yönetici

Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse boş bir ev gibidir Hadisinde anlatılmak istenen nedir?

Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse boş bir ev gibidir Hadisinde anlatılmak istenen nedir?

melle
Hadiste anlatılmak istenen kuran ile yaşamayan insanın yaşamının boş işler içinde olduğuna dikkat çekmektedir. Hadisi şerif kuranı kerimin faziletini ve insanın kuran ile olması gereken alakasını gösterir. İçinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap olmuş bir ev gibidir manasından kasıt; insan kurandan mutlaka bir şeyler ezberlemelidir. Kuran insanın manevi dünyasını inşa eden ve güzelleştiren manasındadır. Kuran insanın ruhunu ve maneviyatını kuvvetlendirir ve ayakta tutar anlamındadır. Kurandan hiç bir şey ezberinde olmayan her an manevi evinin yıkılmaya mahkum olan bir eve benzetilmiştir.

Okudunuz mu?  Duhan süresinde geçen konular, mesajlar

Cevap: Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse boş bir ev gibidir Hadisinde anlatılmak istenen nedir?

MECİDİE
kuranı kerim sade bir kitap değildir içinde ahiret ve dünya ile ilgili pek çok şey bulunmaktadır bundan hiç haberi olmayan birisi sadece boş şeyleri beyninde biriktirmiş ve ahiretten bihaber yaşamaktadır

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin (sav) doğduğu dönemde yaygın olan dini inanışlar hangileridir?

kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap bir ev gibidir, kalbinde hiç kuran bulunmayan kimseye ne denir, kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse harap ev gibidir

Bu kategoride yer alan Kur'anı Kerim'i niçin okumalıyız madde halinde açıklayınız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse boş bir ev gibidir Hadisinde anlatılmak istenen nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.