Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:56
kandil
Yönetici

Miraç Kandili -Miraç Gecesinin Fazileti – Hadis-i Şerif

Miraç Kandili -Miraç Gecesinin Fazileti – Hadis-i Şerif

Kayıtsız Üye
Miraç hadisesi nasıl oldu diye sormuyoruz. Miraç gecesinin faziletini bildiren hadis-i şerif varsa (kaynaklarıyla birlikte) onu soruyoruz. Çünki başta vehhabiler olmak üzere dinin içini boşaltıp ümmeti bölmek isteyen bir çok kesim bu mübarek geceleri inkar edemeseler de, bu gecelere ihtiram gösterip ibadeti artırarak geceyi(kandili) ihya etmenin bidat olduğunu savunuyorlar.

Okudunuz mu?  Mevlit kandili ile ilgili sohbet

Cevap: Miraç Kandili -Miraç Gecesinin Fazileti – Hadis-i Şerif

Şem’a
Mirac kandili hadisleri, mirac kandilinin fazileti hakkında tüm hadisler

Hadis : "Onu yüce bir yere yükselttik" (Meryem 57). Hz. Enes (ra) Resulullah (sav)`tan şu rivayeti yaptığını belirtir: "Ben mirac`da iken dödüncü kat semada Hz. İdris (a.s.)`i gördüm."
HadisNo : 704

Okudunuz mu?  Kadir Gecesinde Nasıl Dua Edilmeli Kadir gecesinde Yapılacak Dualar

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "mirac gecesinde, bakır tırnakları olan bir kavme uğradım. Bunlarla yüzlerini (ve göğüslerini) tırmalıyorlardı. "Ey Cebrail! Bunlar da kim?" diye sordum: "Bunlar," dedi, "insanların etlerini yiyenler ve ırzlarını (şereflerini) payimal edenlerdir."
HadisNo : 4323

Hadis : "… Sana gösterdiğimiz rüya ile ve Kur`an`da lanetlenmiş ağaçla sadece insanları denedik…" (İsra, 60) mealindeki ayette geçen "rüya" için şu açıklamayı yaptı: "Bu, Resulullah (sav) mirac gecesinde Beytu`l-Mak-dis`e götürüldüğü zaman gözüyle görmesidir. "Kur`an`da lanetlenmiş ağaç" da zakkum ağacıdır."
HadisNo : 678

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde hangi sure veya ayet ilk once indi

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "mirac sırasında İbrahim (as)`le karşılaştım. Bana: "Ey Muhammed, ümmetine benden selam söyle. Ve haber ver ki: Cennetin toprağı temiz, suyu tatlıdır. Burası (suyu tutacak şekilde) düz ve boştur. Oraya atılacak tohum da sübhanAllah, velhamdülillah, ve lailahe illAllah, vAllahu ekber cümlesidir."
HadisNo : 1884

Okudunuz mu?  Mevlit kandili ile ilgili resimli ve müzikli bir slayt

Hadis : Resulullah (sav)`ın mirac`a çıktığı gece elli vakit namaz farz kılındı. Sonra bu azaltılarak beşe indirildi. Sonra da şöyle hitap edildi: "Ey Muhammed! Artık, nezdimde (hüküm kesinleşmiştir), bu söz değiştirilmez. Bu beş vakit, (Rabbinin bir lüftu olarak on misliyle kabul edilerek) senin için elli vakit sayılacaktır."
HadisNo : 2331

Okudunuz mu?  Kutlu doğum haftasıyla ilgili akrostiş

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "(mirac sırasında) cennetin kapısında durup içeri baktım. Oraya girenlerin büyük çoğunluğunun miskinler olduğunu gördüm. Dünyadaki imkan sahiplerinin cehennemlikleri ateşe gitmeye emrolunmuşlardı, geri kalanlar da mahpus idiler. Cehennemin kapısında da durdum. Oraya girenlerin büyük çoğunluğu da kadınlardır."
HadisNo : 2075

Okudunuz mu?  Kandil geceleri tam olarak ne zaman başlar ne zaman sona erer?

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "mirac gecesi cinlerden bir ifrit gördüm. Elinde ateşten bir şule olduğu halde beni takip ediyordu. Nazarımı her atışımda onu görüyordum. Cibril (as) bana: "İstersen sana bir dua öğreteyim, onu okursan, şulesi söner ve ağzının üstüne düşer" dedi." Resulullah (sav): "Pekala!" dedi. Cibril (as) de "Şunu oku!" buyurdu: "Allah`ın kerim olan rızası için, eksiksiz, mükemmel kelimatullah hakkı için -ki hiç kimse muttaki olsun, facir olsun onu aşıp daha güzelini söyleyemez- (bela olarak) semadan inen, semaya yükselen, (ve ceza gerektiren) şerlerden, yeryüzünde yarattığı şerden, yer(in altın)dan çıkan şerden, gece ve gündüz fitnelerinden, gece ve gündüz gelen musibetlerden Allah`a sığınırım. Ey Rahman, hayır getiren hadiseler hariç."
HadisNo : 1879

Okudunuz mu?  Regaip kandilinde adet olan kadın nasıl ibadet eder

KAYNAK Kütübü Sitte Hadisleri


miraç kandili faziletleri, mirac kandilinin fazileti, mirac kandilinin faziletleri

Bu kategoride yer alan Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Miraç Kandili -Miraç Gecesinin Fazileti – Hadis-i Şerif Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.