Anasayfa
23 Nisan 2022, 7:32
missa01
Abone

Gıybet için helallik istemek

Gıybet için helallik istemek

Kayıtsız Üye
A kişisi ile B kişisinin gıybetini yaptım sonra tövbe ettim B kişisinden helallik almak istiyorum ama herşeyi anlatmam gerek ki bu seferde A kişisinin dediklerinide söylemek zorunda kalıcam bunun çözümü nedir ne yapmalıyım ?


Yorum: Gıybet için helallik istemek

arifselim
Fitneye veya ikinci bir gıybete yer vermeden uygun bir şekilde ve isim vermemeye de dikkat ederek o şahıstan helallik isteyebilirsin. Sen elinden geleni yap helallik iste ve bir daha yapma. Allah samimi olup pişman olanlara kolaylık kapılarını elbette açar.

Okudunuz mu?  Kelamın islami ilimler arsındaki yeri nedir?

Helallik İstemek

Kayıtsız Üye
Gıybet için helallik istediğim kişi ne konuştun diyince bildiğim halde söyleyemedim hatırlamıyorum gıybetini ettim dedim hakkını helal etti ama kabul olmuş müdür ?


Yorum: Gıybet için helallik istemek

Hsnkara
Kardeşim en güzeli ne biliyomusun şöyle gir cümleye. Hitabını yakınlık derecene göre kur, hepimiz insaniz şeytana yada nefsimize uyarız sinirlenir insanın yüzüne karşı yada arkasından kötü söz edebiliriz yada içimizden kötü seyler geçebilir. Ben bir yanlış yaptim cahillik ettim arkandan kötü konuştum kusura bakma çok özür dilerim hakkını helal edermisin bana? Inan üslubun düzgün olursa helal ediyorlar ama sakın! Nede olsa helal ediyorlar deme. hem nefsinide kırmış oluyorsun. Ama tabi önce tövbe

Bu kategoride yer alan Kalp yumuşatma duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gıybet için helallik istemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.