Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:20
missa95
Abone

İslam dinine göre Internette Okey Oynamak caiz mi değil mi?

İslam dinine göre Internette Okey Oynamak caiz mi değil mi?

Kayıtsız Üye
İslam dinine göre Internette Okey Oynamak caiz mi değil mi?


Cevap: İslam dinine göre Internette Okey Oynamak caiz mi değil mi?

Desert Rose
SORU: Okey oynamak haram mıdır?

Okudunuz mu?  Arabi ayların ilk cuma günü hangisidir?

CEVAP: Kumar olan, farz ibadetlerden ve aileye hizmetten alıkoyan, kâfirlere benzeten, vakit israf ettiren, çirkin sözler söyleten her şey haramdır. Allah’a emanet olun.

Nureddin Yıldız

——————–

SORU: 1.İnternet üzerinde oynanan online oyunlarda hile yapmak kul hakkı mı?
2.İnternet üzerinde oynanan Knight Online benzeri bir takım oyunlar var. Aylık üyelik parası ödüyorsun. 15-30 Tl arası.. Bu oyunlarda herkesin bir adamı (char/karakter) var. Bu adam oynadıkça yükseliyor ve bazı sanal eşyalara sahip olabiliyorsun. Oyunda geliştikçe, seviye atladıkça bu karakterleri gerçek para ile de satmak mümkün… Bundan elde edilen para helal mi? ve bu charları kısa süred geliştirmek için gerçek parayla alınan (kredi kartı vs.) Premium, bot ( otamatik char geliştirme programı), silk ( oyun için istenirse gerçek parayla alınır) için ödenen para helal mi veya illegal indirdiğim bir programla karakteri geliştirip, satıp gerçek paraya çevirmek de mümkün… Bu şekilde para kazanmak caiz mi?
3.Ayrıca online bir oyun sitesi açmak istiyorum. İçerisinde tavla, okey, bilardo, dama, satranç gibi oyunlar olacak. ( www. gamyun. net) gibi.. Böyle bir site açabilir miyim?

CEVAP: Bu sorular, ancak boş ve hedefsiz insanların meşguliyeti olacak işlerle alakalıdır. Biz ise, Müslüman insanların ciddi işleri ile ilgilenmeye çalışıyoruz

Okudunuz mu?  Okul ortamında işlenen günahlar

Nureddin Yıldız


internette okey oynamak günah mı, okey oynamak caiz mi, internetten okey oynamak günah mı

Bu kategoride yer alan Unutkanlığa ve hafıza zayıflığına karşı salavat ve dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dinine göre Internette Okey Oynamak caiz mi değil mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.