Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:21
missa95
Abone

Esmaül Hüsna Zikirleri

Esmaül Hüsna Zikirleri

Kayıtsız Üye
Esmaül Hüsna Zikirleri Hakkında Bilgiler Verir misiniz.


Cevap: Esmaül Hüsna Zikirleri

Galus
Esmaül Hüsna Zikirleri
Esas olaraka zikre baslamadan önce abdest alinir, Destur Bismillah denilir ve Niyet edilir. Boyun bir tarafa kirilarak; dünya kelamindan uzak, dünyayi unutarak, ismin hem dil, hemde kalb ile birlikte ifadesine baslanir. Manevi alemlerin sultani olmak için YA HU YA ALLAH ismi azami zikredilir. Bu zikir Allah dostlarinin, veli kullarinin zikridir. HU ismi serifi disinda Allah isminin önüne hiç bir isim geçemez. Allah ismini insanlardan uzak, tenha bir yerde abdestli olarak zikredene; Meleklere mahsus alemlerin kapilari açilir. Maneviyati güçlenir. Yüksek makamlara ulasir, nurlanir

Okudunuz mu?  Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?

TAbiki Allahi zikretmeinin yeri zamani yoktur . Örnegin vakti girmeden, abdest almadan namaz kilamazsiniz.Gereken sartlari tasimadan hacca gidemez, zekat veremezsiniz, gecenin bir vakti kendisine iyilik yapabileceginiz bir kisi bulamayabilirsiniz. Ancak her an, her yerde ve namaz abdestli veya değil her sart altinda ALLAH’i zikredebilirsiniz, Tabiki haram sayilan herhangibir seyin bulunmadigi bir yerde.

Okudunuz mu?  Yemin Bozma ve keffareti

Yâ" kelimesi ise bildigin gibi, Arapça’dan Türkçe’ye "EY" diye çevrilen bir hitap ve seslenme kelimesidir,Yardim isteme, aman ve ah gibi medet talep etmeyi ifade eder.

Esma Her okunusu ardindan Celle Celalülhu ( Yüce ve Aziz ) olsun denir. " Ya Allah Celle Celalühü" seklinde. ( Allah C.C. )

Okudunuz mu?  Yasini şerif duası

Bir hacet için bir esma zikrediliyorsa belirlenen sayida zikredilir ve hacet ne ise o dilenir. beddua edilmez, kendiniz için hos görmediginiz her hangi bir sey için " Esma" okunmaz.

Peki zikretmenin bu büyük faziletlerini ögrenen bir kisi ne yapmalidir? Seytanin tuzagina düsüp de çok az bir zikirle gün geçirmemek için, o kisinin günlük ve asgari sabit bir tesbihi olmalidir. , HER GÜN Peygamberimizin (s.a.v.) Evliyalar Sultani Hz. Ali Efendimize her gün çekmesi için tarif ettigi su essiz tesbihi çekebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Maddi sıkıntı için dua

-33 defa "Estagfirullah-elhamdülillah",
-33 defa "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed" — Manasi: Allahim! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle —
-33 defa "Lâ Ilahe IllAllah"
-100 defa "Allah"
-33 defa "Ihlas suresi"

Bu tesbihin sonunda veya basinda ve sonunda "Bir Fatiha ve üç Ihlas" suresi okuyarak Peygamberimize (s.a.v.), tüm Peygamberlere, tüm sehitlere, yasayan ve ahirete göçmüs tüm Evliyalara, yasayan ve ahirete göçmüs tüm sevdiklerime ve tüm Müslümanlara hediye etmesini Allahtan niyet edersek Allahin izniyle binlerce Fatiha ve Ihlas yollamis oluruz. Son olarak, Rabb’ime dua ediyorum.

Okudunuz mu?  Kitaptan ve youtubedan namaz duaları

Zikir, sesli ve sessiz olmak üzere iki sekilde yapılır. Insan istedigi zaman sesli, istedigi zaman da sessiz zikredebilir. Insan zikretmeye basladiginda ne olur ? Allah’imiz hemen bize nazar ederek "Söyle Ey Kulum" der. Nitekim söylediklerimizin delili olarak Kur’an’da Allah (c.c.), "Beni zikrediniz ki, Ben de sizi zikredeyim(el-Bakara Sûresi, 2/152)." buyurmustur. Allah’in insana nazar etmesinden daha büyük bir güzelligi ise, insan kainatti on kez dolassa bile asla bulamaz. Allah’in nazar ettigi insan, hele kalbi biraz da temizse Allah’in varligini ve güzelliginini derhal hissetmeye baslar. Allah’in varligini ve güzelligini hisseden bu insanda büyük bir mutluluk ve kalp genisligi meydana gelir. Insanda tarifsiz güzellikte ve çesitte duygular olusur. Bütün bunlari yasayan insanin ise, Allah’a olan sevgisi kat kat artar. Allah’i bu kadar çok seven bir insan da, O’nun söylediklerinin disina bir santim çikmamak için elinden gelen gayreti gösterir. Zikrin insani kötülüklerden alikoymasi ve iyi bir adam olmasina vesile olmasi iste böyle gerçeklesir.

Okudunuz mu?  Evli erkekler ihtilam olmaya devam eder mi, eğer öyleyse nedeni nedir?

Son Olarak;

Kisi, manevi olarak belli bir seviyeye ulasmadan bu 99 Güzel Isimden bir veya birkaçini tesbih edinerek çok asiri sayida her gün çekmemelidir ( örnegin 3000-4000 ve daha fazlasi ) . Bu Isimlerin etkileri öylesine büyüktür ki, kisinin bunlari kaldirmasi mümkün olmaya bilir." ( İnsan Maneviyatında Aşırı yükseliş ve sonrasında tesbihi bırakmayla ani inişler görülebilir demişlerdir) Öyleyse islam alimleri dediği gibi ibadet de aşırıya kaçmadan sürekli yapmaya çalışmalıyız (tıpkı beş vakit namaz gibi, günde belli aralıklarla beş kez). O halde gün içerisinde bol bol "Lâ Ilahe IllAllah" diyelim, "ALLAH" diyelim, "Estagfirullah" diyelim, Salavat getirelim FAKAT, bu 99 Isimden herhangi birini manevi olarak belli bir seviyeye ulasmadan çok asiri miktarda günlük tesbihimiz haline getirmeyelim.

Okudunuz mu?  Meninin özellikleri ?

abdestsiz esmaül hüsna okunurmu

Bu kategoride yer alan Adak anne babaya verilir mi yada kimlere verilir kimlere verilmez illa fakir mi olması lazımdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esmaül Hüsna Zikirleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.