Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?

Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?

Kayıtsız Üye
Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?


Cevap: Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?

Desert Rose
Şehitler üç kısımdır:

– Ahirette şehid,

– Dünyada şehid,

– Dünyada ve Ahirette şehid,

1- Ahiret şehidi; onlar, bazı Hadislerde yedi kısım, bazı Hadislerde sekiz kısım, bazı Hadislerde dokuz kısım, bazı Hadislerde on bir kısım olarak zikredilen kimselerdir. Müslim’de geçtiğine göre de, onlar şu beş grup insanlardır:

Okudunuz mu?  Peygamberimiz nasıl oruç tutardı?

a- Vebâ hastalığından ölenler,

b- İshal hastalığından ölen,

c- Suda boğularak ölen,

d- Enkaz altında ölen,

e- Savaş olmaksızın Allah’ın Kelimesini yükseltmek uğruna ölen.


Cevap: Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ?

Desert Rose
Allah yolunda canını veren kimseye şehid denir


Polis Olan Biri Kul Hakkına Girmiş Ve Onca Can Yakmışken Hesaplaşmadan Kurtulup Direk Cennetlik Mi Olur?

Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm. Ben nişanlıydım ama ayrıldım. Yarı yolda bırakıldım çok kötü sözlere maruz kaldım. Nişanlım tarafından aldatıldım ve bunu bana övünerek rahat bir şekilde anlattı. Aileme ve bana çok büyük zararlar verdi. Bana fiziksel psikolojik zararlar verdi. Hakkımı helal etmeyeceğimi söyledim çünkü o kalp ağrısı ve yaşadığım hayal kırıklığı çok büyük oldu. Ayrılalı çok oldu ancak benim canımı yakmaya devam etti. ah ettim ancak rabbim bekletiyor. Bana şunu söyledi ben polisim şehit olursam direk cennetliğim o zaman napacaksın dedi. Bende kul hakkıma girdin hemde defalarca Allahın bunu es mi geçecegini sanıyorsun dedim. Kul hakkımı ödemeden benden helallik almadan cennete kolayca giremeyeceksin dedim. Hakkımı orda da helal etmeyecegim sana dedim. Ama öyle bir tavırdaydiki ben şehit olurum bütün günahlarimdan kurtulurum bu havadaydi ve benim dedigime inanmadi. Sizce Allah böyle birinin sehitligini kabul eder mi ya da sehit olmasini nasib eder mi etse dahi cennete girer benimle hesaplasmadan kurtulur mu? Benden helallik almadı özür dilemedi af dilemedi gönlümü almak için hiç bir sey yapmadi.

Okudunuz mu?  Zamanı verimli kullanmak ve verimsiz kullanmak

FıkıhYolu
Haşa Allah onu affetmek zorunda değil böyle bir tavırla yaşayıp şehit olmayı düşünen şehit olamaz bu böyle bilinsin ve kardeşim şehit olsun olmasın fark etmez helallesmeden Cennete giremez kimse


misafir4
hanımefendi birisiyle evlenilir veya evlenilmez. birisiyle evlenmemek, o kimseyi kınamak veya yargılamak anlamına da gelmez. yani insan karşısındaki kimseyle evlenecek mi evlenmeyecek mi bu kadar, daha neyin peşindesiniz. bunun laf anlatması, izahı, gönül alması yokdur. bunun böyle anlaşılmaması, olumsuz meselelerde birinin kendisini üste çıkarması, kendini haklı çıkarması veya yaptıklarını makul göstermesi, laf anlatması veya suçlaması; diğerinin de hakir duruma düşmesi anlamına gelir. hak etmeyen kimselere laf anlatmaya çalışmak, insanı rezil edermiş. yani bu izahatlar, insanın kendin rezil etmesinden veya haddini aşacak olanın da karşısındaki kimseye zulmetmesinden başka bir sonuc çıkarıyor mu. biraz da kısmet, olumsuz kararları da güzellikle alabilin. dediğim gibi bütün gönül meselelerin cevabı bu kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin sorusunun, evet veya hayır olan açık ve basit cevabıdır. daha neyin peşindesiniz. insanın gördüğü zararlar da, kendisinin de neyin peşinde olduğuyla ilişkilidir. biraz da Allah ın yolunda, cennetin peşinde, buna karşılık dünya hayatında da hakiki faydaların, güzelliğin, temizliğin, kendi haklarınızın, kendi menfaatlerinizin peşinde olun. ne diye ıbıkdı gıbıkdı uğraşıyorsunuz, kendinizi rezil ediyorsunuz.

Okudunuz mu?  Kocamdan Habersiz Bir Miktar Param Var Günah Mı

sorduğunuz soruya gelince, herkesin hesabını görecek olan; hüküm sahibi Allah azze ve celledir. kimin şehid olacağına da Allah karar verir. şehitliğin de dereceleri vardır. bu da insanın samimiyetine, sadakatine, yapmış olduğu fedakarlığa ve mücahedeye, görmüş olduğu eziyete göre değişir. şehitlerin günahları bağışlanır ancak kul haklarını ödemek durumunda kalırlar. Allah avc diledikten sonra mükafatlarla, bunların güzellikle sulh yoluna gitmelerini sağlayabilir. ne olacak şimdi, birisi kalkıp hamza ra a gidip; üzerinde kul hakkım vardı mı diyecek. bir şekil hak sahibine, mükafatlarla bağışlanmalarla halledilir gider.

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Okunan Salavat

Sera1
Evet haklısınız. Beni üzen pişkin pişkin bu yaptığını bana rahatça anlatması oldu. Ayrıca kendine o kadar güveniyor ki şehit olurum diye. Hem alaycı bir tavırdaydı ister istemez moralim bozuldu. Yorumlarınız için teşekkürler


misafir4
rica ederim, dedim ya ıbığı gıbığı bitmez, bende olumlu olumsuz yazacak oldum, boşverin gitsin. hakiki faydaların güzelliğin iyiliğin menfaatlerinizin peşinde olun.

Okudunuz mu?  Kurban ibadeti hakkında hadisler

kimler şehit olur

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebine göre hayız kanı müddeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehitlik ne demektir ? Kimler Şehit olur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.