Anasayfa
29 Mayıs 2021, 3:36

Peçe farz mıdır…

Peçe farz mıdır…

DangeR
Soru: Bir hanımefendi:
Peçe farz mıdır? diye sormuş.

Cevap: Hayır, peçe takmak farz değildir.
Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle rivayet eder:
Kız kardeşim Esma binti Ebu Bekir üzerinde ince bir elbise olduğu halde Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in yanına gelmişti. Muhammed (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ondan yüzünü başka bir tarafa çevirerek:
−’Ey Esma! Buluğ çağına girmiş bir kadının şu ve şunun dışından el ve yüzünü işaret eder başkasını göstermesi doğru değildir’ dedi
Ebu Davud 4104
Kadının görünmesi helal olan kısım el ve yüzüdür. Bundan sonra geri kalan kısım kadının ziynetindendir. Karşı cinse gösterilmesi haramdır!


Cevap: Peçe farz mıdır…

islamyolu
Allah razı olsun. Ama aynı cins olanlara avret yerlerinden bir kaç yer var oraları göstermekte caiz degildir. ne bileyim kuaföre gidip ağda filan yaparlar ya o anlamda…

Okudunuz mu?  Cenaze evinde yemek yemek günah mıdır?

Cevap: Peçe farz mıdır…

HİZMETKAR
Hanımlar peçe takmak zorunda mı?

 


Cevap: Peçe farz mıdır…

Kayıtsız Üye
bence hoca yanlis yorumluyor… fitne zamani derken, yüzün acik olmasindan tacizin ortaya cikma sebebi varsa anlasilir.
Oysa tacizin olma olasiligi daha acik gezenler için daha kuvvetlidir. Hanefi icitihadi bence daha yerindedir. Yine Ebu Davuddaki Hadise görede El ve yüzün acik olmasi caizdir.

Okudunuz mu?  Bahçeden yola sarkan meyve yemek helal mi

Kayıtsız Üye
Hz.Esma Meselesi…Hicab Emrinden Önce dir…Çünkü Tesettür Emri…Sahih Rivayetlere Göre…Miladi 627 Yılındadır.


peçe takmak farz mıdır, peçe farz mıdır

Bu kategoride yer alan Ölünün mezarından toprak almak ve mezardan çiçek koparmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peçe farz mıdır… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.