Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Borçları ödeme yöntemleri

Borçları ödeme yöntemleri

Kayıtsız Üye
Çok borcum var ve ne yapacağımı bilmiyorum.Ölmeyi düşünüyorum. yoksa bu dertten kurtulamam öyle sanıyorum. lütfen bir çare bir yol gösterin çok bunaldım.çok.


Cevap: Borçları ödeme yöntemleri

Desert Rose
< Çok borcum var ve ne yapacağımı bilmiyorum.Ölmeyi düşünüyorum. yoksa bu dertten kurtulamam öyle sanıyorum. lütfen bir çare bir yol gösterin çok bunaldım.çok. >
< >
Ölmeyi düşünmek yada bu eyleme teşebbüs etmek
dinimizde haramdır üstelik maddi sebeplerden dolayı
Kardeşim sabırla dualarla Allah c.c sığınmanızı tavsiye ederiz.
Müslümanın çektiği sıkıntıların hem bir imtehan aracı
hemde günahlara kefaret olacağını gözardı edilmemsi gerek.
Allah c.c biran önce sizi sıkıntılarınuızdan kurtarsın…amin

Okudunuz mu?  Allaha verilen sözü bozmak keffaret gerekir mi?

———————

1-Dua….Allahım! Borçlarımı ödemeyi bana kolaylaştır.
çünkü sen herşeye Kadirsin. amin

Borçlardan ve sıkıntılardan kurtuluş duası

" Allahümme innî eûzü bike minelhemmi, vel hazeni ve eûzü bike minel’aczi velkeseli, ve eûzü bike minelcübni, velbuhli ve eûzü bike min galebetiddeyni ve kahrir ricali."

Okudunuz mu?  Hz. Zülkarneyn kıssası hakkında yeni bir yorum

Ebu davud’un rivayetine göre, bu dua Ashab’dan Medine’li Ebû Umâme’ye öğretilmiştir. Ebû Umâme, namaz vakti dışında (namaz vaktinden sonra) camide dalgın dalgın oturuyormuş. Muhammed, bunu görmüş ve ne olduğunu sormuş. Ebû Umâme: "Yakama yapışan borçlar, kederler yâ Resûlallâh.. Yani, çok borcum var, dardayım, onun için sıkıntı çekiyorum, elem ve kederler yakamı bırakmıyor.." demiş.. Bunun üzerine Muhammed "Yâ Ebâ Ümâme! Sana bir dua öğreteceğim, onu okuduğun zaman Cenab-ı Hak senin gamını, kederini giderir. Borcunu ödetir. Bu duayı akşam sabah oku" buyurmuş ve yukarıdaki duayı öğretmiş.
Ebû Umâme, sonra şöyle demiş: "ResûlAllahın emrettiği gibi duayı akşam sabah okumaya devam ettim. Bütün dertlerim, kederlerim, sıkıntı ve bunalımım gitti. Ve borçlarımı da hemen ödemem nasip oldu

Okudunuz mu?  3 kere elhamdulullah 3 kere Allahuekber ile baslayan dua

Cevap: Borçları ödeme yöntemleri

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim tam 2 trilyon borcum var ve bunların çoğu bankalara kredi borcu. Her geçen gün çığ gibi büyüyor. Neyimiz varsa satsak karşılamıyor bile. Hattâ elimizdeki gayri menkulleri satip borcu azaltmak istiyoruz ama alıcı da yok. 2 kurusa almaya kalkıyor vampir kılıklı herifler. Ben ne yapayım? Çalışıp sabretmekten başka bir çare var mi?

Okudunuz mu?  Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Borcum çok

Kayıtsız Üye
Benimde 400,000 tl borcum var acaba ne yapmam lazım bilmiyorum delirmek üzereyim


Kayıtsız Üye
Yüce Allahım hepimizin yardımcısı olsun


borç ödeme teknikleri, borç ödeme taktikleri, borç ödeme yolları

Bu kategoride yer alan Dört halifenin doğum ve vefat yılları ile kaç yıl halifelik yaptıklarını bidirir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borçları ödeme yöntemleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.