Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:45
sizden03
Abone

Karısı istemediği zaman sakal bırakabilirmi

Karısı istemediği zaman sakal bırakabilirmi

sacitkral
selamın aleyküm.bir adam karısı istemediği zaman sakal bırakabilirmi.mesela benim abim sakallı cübbeli sarıklı ama karısı sakalını kesmesini istiyor oda sünnettdir diye kesmiyor,abimin sakal bırakması caizmi bu durumda.ben takvimde okumuştum karısı istemediği sürece sakal bırakılmaz. eşini yumuşatıp bırakılan sevabını anlatıp o zaman bırakabilir denmişti.

Okudunuz mu?  Ezberlenmesi En Kolay ve En Kısa Namaz Sureleri Hangileri ?

Cevap: sakal bırakmak

Guray
Ve Aleykum Selam

Sakal bırakma konusunda hanımın izni aile içi tatsızlık çıkmaması için alınmalıdır. Zira sakal bırakmak sünnet iken aile huzuru bu sünnetten daha önemlidir. Ancak bir kimse hanımından izin almadan sakal bırakırsa da günah işlemiş olmaz, izin alma mecburiyeti yoktur. Hanımınızdan izin aldığınız halde sonradan hanımınızın, sakalınızı kesme isteğinde bulunama hakkı yoktur. Ahirette davacı olmak gibi bir durum da söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Passiflora içmek caiz mi ?

Sakal sünnetinde Şafiî ile Hanefî arasında farklı görüş vardır. Şafiî ye göre sakal sünnettir. Kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur.

Hanefi de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur


Cevap: sakal bırakmak

sacitkral
ALLAH razı olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Yemin niyette de geçerli miydi? kefaret gerekir mi?

Cevap: karısı istemediği zaman sakal bırakabilirmi

Guray
amin hepimizden inşAllah


Sakal birakmak için eşten izin almak caiz mi , sakal için esten ızin şart mı

Bu kategoride yer alan Bilmeden Namaz kılanın önünden geçmek günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karısı istemediği zaman sakal bırakabilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.