Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa04
Abone

Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir?

Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Vakit geçirmek için kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir? (Kazanan kişiye herhangi bir şey yok)


Yorum: Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir?

arifselim
Herhangi bir para veya iddia ortaya koyulmadan bu tür oyunları oynamak haram olmaktan çıkar. Ancak yinede bunların hiç bir zararı olmadığı veya teşvik edildiği anlamına gelmez. Bir çok oyun vardır ki helal olsa bile insanın vaktini öldürür, ibadetlerden uzaklaştırır veya kumara doğru insanı sürükler. Bundan dolayıdır ki müslüman kişi vaktini bu tür oyunlarla israf etmemeye dikkat etmelidir.

Okudunuz mu?  Kur-an'ı Kerim hangi konulardan bahseder?

Oyun ile ilgili

gizliiuye
Selâmün Aleyküm öncelikle. Benim sormak istediğim soru şu : Oyun ile ilgili bir çok site var kumar vb. gibi şeyler fakat ben bir yerde tek taraflı karşında biri olmadan yapılan kumar caiz diye duyduğumu hatırlıyorum ve oyunda bir sürü desen var ve bu desenleri kasaya koyuyorlar kasayı açıyorum belirli bir para ile içinden ne çıkarsa pahalı ve ya ucuz ve ben bu kasadan açıcam fakat herkes kasa yapabiliyor ve kasaya istediği şeyi koyabiliyor yani kendi eşyası olmasına gerek yok onda olmaya eşyalarıda kasaya koyabiliyor şimdi size sorum bu kasayı açmamın bir sakıncası var mı ? Söylediğim gibi kimsenin eşyası değil diye biliyorum herkes istediğini koyabiliyor kasaya

Okudunuz mu?  Arapça İlletli Fiiller için Alıştırma

Yorum: Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir?

arifselim
Aleykum selam. Karşı taraf ile bir şey iddia etmek veya alıp verme gibi bir durum olursa bu caiz olmaz. Dediğin şey bilgisayar dahi olsa bu tür şans oyunları kumar gibidir ve oynamak caiz değildir.

Okudunuz mu?  Cin tasallutu nedir?

okey oynamanın hükmü, islamda okey oynamanın hükmü, okey oynamanın dini hükmü

Bu kategoride yer alan Kabir hayatında zaman kavramı nasıl? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.