Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:30

İskambil kağıt, okey oyunları oynamanın hükmü nedir?

İskambil kağıt, okey oyunları oynamanın hükmü nedir?

ßaran
Ortada karşılıklı bir para koyma söz konusu ise bu tür oyunlar haramdır. Böyle bir iddia yoksa mesele haramlıktan çıkar.

Ancak bu, hiçbir sakıncası olmadığı anlamına gelmez. Çünkü bu tür oyunların alışkanlık haline gelmesi, zaman israfına düşülmesi her zaman mevzu bahistir. Bu sebeple en doğru hareket böylesi oyunlara hiç bulaşmamaktır.

Okudunuz mu?  Çocuk üzerine yemin etmek

SİE


Cevap: İskambil kağıt, okey oyunları oynamanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
tavla oynamak haram değil dediğin anda is bitmistir,,,
ortada para olsun olmasın harama yakın mekruhtur… o tur oyunları oynayıp namaz kılmak domuz kanı ve irinle abdest alıp namaz kılmaya benzer. birileri çıksın haram dağil desin. birileride ona uysun haram değil deyip oynasın. uyunık olun musluman kardesler…

Okudunuz mu?  Büyü yapmak günah mıdır ?

Cevap: İskambil kağıt, okey oyunları oynamanın hükmü nedir?

yüzbin
Konuda bu oyunlar helaldir denmemiş ama ona yakın sözler yazılmış
iskambil ve okey oyunları ortada şartlar olmasa bile oynamak caiz değildir.


Okey parasız oynayınca haram mı

Bu kategoride yer alan Hadislerde Haşr Suresinin son üç ayetinin okunmanın fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İskambil kağıt, okey oyunları oynamanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.