Anasayfa
31 Ağustos 2022, 12:54
missa07
Abone

Arı öldürmek günah mıdır?

Arı öldürmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Arı öldürmek günah mıdır? Balkonda arılar yuva yapmışlar saksıların arasına.Çiçeklere sulamak için çıktığımda hep saldırıyorlar.Bir yerimi sokuyorlar hep.Böyle olmayacak.Ne yapmalıyım?


Cevap: Arı öldürmek günah mıdır?

Ercan
Öncelikle evdeki canlıları öldürmeden dışarı atmanın yollarını aramalı, her canlının hayatını korumaya özen göstermeliyiz. Buna rağmen onlara engel olamıyorsak ve bize zarar veriyorsa öldürmek caizdir, haram değildir.

Okudunuz mu?  İstanbul Fethinde Kafirlerle Müslümanların ölü sayısı

Cevap: Arı öldürmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Ben arı dan korukuyom bugün arı öndürüdüm biraz razim gunahımı


Arı öldürmek günah mı

EU9
Merhabalar arkadaşlar.Bugün kedim balkonda oynarken zıplarken bir baktım arı sesleri geliyor gittim oraya kocaman bir arı.İlk başta arının camdan çıkması için baya uğraştım en sonunda tavana kadar çıktı yine bir kaç kez zorladım camdan çıkmadı.En sonunda kedimede bir zarar gelebilir sokabilir diye terlikle öldürdüm.Kanadı kırıktı galiba acı çekerek ölmesin diye bir kaç kez bastım.Fazla günaha girmiş miyimdir ? Cidden camdan çıkması için uğraştım ama olmadı

Okudunuz mu?  Beyza anlam olarak güzel geldi ama Kuranda geçiyor mu nerede geçiyor bilmek istiyorum

Şema
Hayvanlar bize zararı dokunmadan ve zarar verme endişesi olmadan öldürmek günahtır.
Sen gereken tedbiri aldığın için inşAllah günahı yoktur, müsterih ol


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Havalar sicak oluyor ve dogaya daha çok cikildigi için böcekler, arilar vs. Ile karsilasmalar da artiyor.
Bugün arabaya oturdum, cami actim icerisi çok sicak oldugu için ve birden camin ic kismina bir ari kondu.
Annemi bekliyordum o esnada arabada ve panikledim hafif cünki annemin arilara karsi alerjisi var.
Öldürmek istemedim, cami iyice indirdim belki kendiliginden cikar diye ama ise yaramadi. En sonunda bir cerceve vardi arabada bugün alisverisde alinan, onunla iteyim dedim ve cidden ise yaradi. Ancak bir de baktim, cerceveye yapismis. Baktim gitmiyor, bende cerceveyi yere biraktim ve ari öldü.
Icim tuaf oldu, canlilara bunun yapilmamasi gerektigini biliyorum, Rabbim muhafaza eylesin cümlemizi. Ama o an yaptim ve pismanim. Ari Öldürmek büyük günah midir? Ne yapmam gerekir?
Bir daha yapmak istemiyorum
Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sekine Duası Fazileti Ve Duanın Açıklaması Ile Türkçe Okunuşunu Görmem Mümkün Olabilir Mi?

mum
Arı ve diğer tüm hayvanlar zarar verdikleri ve zararlarını başka türlü def edilmediği zaman eziyet etmeden öldürmek caiz olur.
Zevk için, hiç zarar vermediği halde öldürmek ise günahtır, Allah hesabını soracak.


Kayıtsız Üye
Bizim terasa yuva yapmışlar arılar içeri de giriyorlar bir türlü ben arıdan çok korkuyorum o yüzden içerde görürsem maalesef dışarı çıkaramayıo öldürüyorum ama içim hiç rahat değil sürekli çoğalıyorlar çok günah olur mu

Okudunuz mu?  Mübarek Gün ve Gecelerde Cinsel İlişkinin Hükmü Nedir?

arifselim
Böyle bir sorunu çözmek için başka yollara başvurabilirsin. Örneğin arıları uzaklaştıran ve kaçıran ilaçlar kullanılabilir. Sana zarar verecek olan bir arıyı öldürmek günah değildir.


arı öldürmek günah mı, arı öldürmek, ari oldurmek gunahmi

Bu kategoride yer alan Çok talihsizim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arı öldürmek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.