Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

Karınca öldürmek günah mı

Karınca öldürmek günah mı

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar karınca öldürmek günah mıdır bilgi verir misiniz


Cevap: Karınca oldurmek günah mı

Muhasibi
Zararsız hayvanları öldürmek günahtır…


Yorum: Karınca öldürmek günah mı

Kayıtsız Üye
Peki ya zarar veriyorlarsa. Evin içinde tuvalette ve mutfakta her yerde dolaşmaya başladılar ne yapmam lazım.

Okudunuz mu?  Teşrik tekbiri nasıl getirilir?

Yorum: Karınca öldürmek günah mı

mum
Ev içine yuva yapan ve sizi rahatsız eden karınları kovmak için zehir kullanmak caizdir/günah değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba bana yardım ederseniz çok sevinirim geçenlerde kolumu karınca ısırmıştı ısırdıktan sonra üfleyerek uzaklaştırmayı denedim olmadı tekrar ısıracak diye endişe ettiğim için birazda sinir vardı 3 kere o gün karınca ısırmıştı karıncayı ezdim. bu günahmıdır günahsa ne kadar günahtır? yardım edin lütfen.

Okudunuz mu?  Nazar göz değmesi insanı öldürür mü?

muvaffak
Teoride bakıldığında karınca öldürmek ile insan öldürmek arasında zerrece fark yoktur. İkisinde de Rabbin verdiği can, miad ve sorumluluklar vardır. Ve insan bizlere ulaşan ilk kutsal olan sözlerde kesin olarak belirtildiği gibi öldürmesi yasaklanmış bir varlıktır. Öldürme işinin, can veren bir varlığı (her ne kadar basit canlı olarak da gözükse bize) seyretmek, bu işi alışılmışlığa, bir süre sonra da yürekte bir sızı hissetmemeye ve diğergamlığını -modern anlamıyla empati yetisini- kaybetmeye başlar. Ve tümevarım şeklinde giden bir umursamazlık tehlikeli bir noktaya ulaştığında kişinin kendisi de farketmez. Akrep, yılan gibi insana zarar vereceği kesin olan yaratıklar dışında öldürme işinden uzak durulması ve elden geldiğince zarar vermeden halledilmesi gerektiği gerek insanlık gerek din gereği gereklidir.

Okudunuz mu?  Bir kadının yalnız başına dışarı çıkması veya sefere çıkması caiz midir?

karinca oldurmek gunahmi

Bu kategoride yer alan Namazı kazaya bırakmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karınca öldürmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.