Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Oruçluyken akıtmak orucu bozarmı

Oruçluyken akıtmak orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
Ben oruçludum gittim bilerek akıttım orucum bozulurmu ama bilmiyordum bozulup bozulmadığını yardım edermisiniz


Cevap: oruçluyken akıtmak orucu bozarmı

Darusselam
Oruçluyken mastürbasyon (istimna) yapmak kaza mı gerektirir keffaret mi?

Oruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur. Bunun için tövbe edip bir gün kaza orucu tutmak icab eder. Keffaret orucu tutmak gerekmez.

Mastürbasyonun orucu bozduğu, fakat sadece kaza gerektiği, Hindiyye, Bahr ve Dürr-ül-Muhtâr ve diğer fıkıh kitaplarında yazılıdır.

Farz olduğu halde Ramazan’da kasten oruç tutmamak veya başlanan orucu bozmak, haram olup büyük günahtır. Mastürbasyon yapmak, orucu bozarsa da keffareti gerektirmez. Böyle bir davranıştan dolayı tövbe edilmesi ve bozulan orucun gününe gün, kaza edilmesi gerekir.

Şu kadar var ki, kefaret gerekmemesi, günahın küçüklüğünü göstermez.


Cevap: oruçluyken akıtmak orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
Ben orucken bir kaç tane normal kadin resmine baktim(ciplak degil) sonra banyoya gittim azicik akinti geliyordu hemen peceteyle sildim orucum bozulmusmudur yada kaza gerekirmi.


Cevap: Oruçluyken akıtmak orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
Hayır kardeşim gelen akıntı mezidir. Mezi ise orucu bozmaz. Ancak, bir daha böyle şeylere bakmamanı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Hocam selamın aleyküm ben akşam yatarken kadınların 1. Üst deliğine baktım ama bakmaz olaydım ve sabah kalktığımda ama oruçluydum akittim ama su gibi çıktı kaygandi orucum bozulurmu rüya felan görmedim

Okudunuz mu?  Cuma günü ölmek, Ramazan ayında ölmenin fazileti

arifselim
Aleykum selam. Eğer rüyanda boşalmışsan orucun bozulmaz. Ancak bilerek ve oruçluyken boşalma yapılırsa o zaman oruç bozulur. Meni yoğundur ve şehvetle dışarı çıkar.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm ben 12 yaşındayım bugün kadın fotoğrafına baktım sonra aniden ve birazda titreşim aletiyle titrettirdim ve aktı oruçtum orucum bozulur mu?


arifselim
Aleykum selam. Oruçluyken herhangi bir şekilde boşalmayı sağlamakla oruç bozulmuş olur. Bu orucunu kaza etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
1- Selam hocam ben oruçluyum oruçluyken telefonumda sapık şey izledim ve boşaldım napcam

2- Birinin üstüne akıtmak orucu bozarmı sonra güsül abdesti aldım


arifselim
1- Kendi isteğin ve müdahalen olmuşsa oruç bozulur ve bir gün kaza gerekir.

2- Böyle ahlaksız sözleri söylemek hiç hoş değil. Boşalmak orucu bozar.


Kayıtsız Üye
1 – selamun aleykü hocam ben video izledim sonra akıttım orucum bozuluyormu 15 yaşındayım

2 – Hocam orucluyken oynadim aktimi akmadimi bilmiyorum tuvalete gittim cisimi yaptim bir şey yoktu nir damlam bile aktiysa orucu bozarmi ama akmasini istemedim


arifselim
1- Aleykum selam. Oruçluyken olsun veya diğer zamanlarda bu izlediklerin haramdır. isteyerek akıttığın için orucun bozulmuştur ve bir gün kaza etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Adak orucu nedir

2- Eğer meni kesin akmadıysa orucun bozulmamıştır. ama bir damla bile aksa oruç bozulur.


ACİL YANIT
Hocam selamın aleyküm ben oruçluyken mastürbasyon yaptım ve orucum bozuldu bu bozulan oruç için kaza yapıcam bunu biliyorum ama ben 1 gün içerisinde 2 defa mastürbasyon yaptığım için kaza mı gerekir yoksa kefaret mi ama 2. Yaptığım mastürbasyonda oruçlu değildim


arifselim
Bir gün içinde iki sefer yapmak sadece kazayı gerektirir. Ayrı ayrı günlerde ve aynı ramazan ayında 2 defa yapmak hem kefaret hemde kaza gerektirir.


Kayıtsız Üye
1 – Hocam hayırlı günler gün içerisinde bilerek video izlemek orucu bozarmı.

2 – Hocam ben elim ordayken boşaldım ve aktı orucum bozuldu demi
Bide ben aynı gün içinde o oruç bozulduğu için bişeyler yiyip içebilirmiyim?
Ve ben bu 1 gün kazayı ramazandan sonra tutcam değilmi


arifselim
1- Cinsel içerikli videolar izlemek haramdır ve orucunun sevabını bitirir ama orucun bozulmaz. Herşey fetva değildir sevabını yok etme kardeşim.

2- Bu başlamandan dolayı orucun bozulmuştur ve artık yiyip içebilirsin. Ramazandan sonra bir gün kaza etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum , hocam birine baktım kendim sonra kasıtsız az aktı şeffaf idi el ile dokunma yok bozulur mu

Okudunuz mu?  Oruçluyken isteğe bağlı cünüp oldum ne yapmalıyım?

arifselim
Aleykum selam. Bu tür akan sıvılar mezidir. Mezi ince ve şeffaftır. Kişiyi cünüp yapmaz ve kişinin orucunu da bozmaz.


Kayıtsız Üye
Ben kızla biraz açık konuşuyodum azda şeyimle oynarken birden akdı ( oruç bozulurmu ki die düşünüyodum ama kesin bozulur die düşün müyodum ) YARDIM EDİN NAPMAM LAZIM

Hocam selamın aleyküm ben kızlar açık konuşurken elimlede şeyimle oynarken akdı ama istemiyodum akmasını oruç bozulurmu die düşünüyorum YARDIM EDERMİSİN NE YAPMALIYIM


arifselim
Eğer dokunmuşsan ve meni çıkmışsa bu durumda orucun bozulmuştur. Bunun için sana bir gün kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum orucluyum internetde sapık seyler gördüm kendiliginden boşalmisim sonra biraz el yardimiyla akittim kaç gun kaza gerekir ve kefaret lazimmi kaza nasıl olmalidir aciklarmisinz kaza ne demktir bilmiyorum(2.kez oluyor)

Hocam sa şortumun altinda yatakdaydim istemsiz ce internette sapik seyler gördüm sonra arastirdim surtturdum yataga şortumu akitmisim fark ettim elimle sonra elimle yardim ederek sivi çıktı ama ne renk goremedim


arifselim
Dokunmakla veya sürtünmekle boşalma olduysa orucun bozulmuştur ve sana bir gün kaza lazım gelir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam terbiyesiz video izledim ve izlediğim adamin akittigini görünce orucum veya abdestim bozulurmu
Yani başka birinin spermini görmek abdesti veya orucu bozarmi

Okudunuz mu?  Şeker ölçmek orucu bozar mı?

mumsema
Başkasının avret yerini/menisini görmek orucu bozmaz ama oruçluyken ibadet halindeyiz bu gibi çirkin görüntülerden uzak durmalıyız
Yoksa orucun sevabı silinir


Kayıtsız Üye
Bir arkadaşım film izleyerek kendine dokunmuş fakat boşalmamış orucu bozulur mu ? Kefaret gerektirmiyor sanırım 1 kere olduğu için ama orucu bozuldu mu anlamamış


ACİLSERVİS
Meni akmadıysa oruç bozulmaz. Ancak oruç mideye özel aç kalmak değil tüm organlarla oruç tutulmalıdır. Oruçluyken günahlardan uzak durmalısın. Orucunun sevabını yok etme.


bilgisayatr
1-Selamun Aleykım rahatlamak amacıyla organımı okşuyordum ama bir anda akıtı.Ama tutmaya çalıştım kendiliğnden çıktı orucum bozulurmu.
2-gusül adlım ve yememeye devam ettim Allah kabul edermi.
3-Aileme nasıl söylesem bilemiyorum.Yardım edermisiniz.


ACİLSERVİS
İlk ve son kez bu hatayı yaptıysan ramazandan sonra bir gün kaza edersin. Bu yaptığın kasıtlı bir iştir. Orucu elinle de organınlada tutmalısın. Yemeyip içmeyip doğru bir iş yapmışsın ramazanda oruç bozulsa bile yiyip içilmez saygısızlık olur.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba, oruçluyken değilde iftarla sahur arası yapılan mastürbasyon 2 defa tekrarlanırsa kefaret gerektirir mi? Oruçluyken değil iftarı açtıktan sonra yapılan mastürbasyondan bahsediyorum. Bunun orucu bozmakla bir alakası olmadığı için kefaret gerektirmiyor olması gerekiyor sanırım fakat emin olamadım.

Okudunuz mu?  Adet düzensizliği durumunda oruç nasıl tutulur

ACİLSERVİS
Gece vakti oruç yokki orucu bozup kefaret veresin. İftar ile sahur arası yapılan şeylerin oruçla bir ilgisi yok.


Kayıtsız Üye
– Oruçluyken akıtırsak orucu bozar mı?

– Slm ben niyetliydim ve rüyamda ilişkiye girmişim sabah kalktığımda boşalmışım orucum bozulurmu veya ne yapmam gerekir


ACİLSERVİS
– Oruçluyken akıtmak elbette orucu bozar haramdır günahtır.

– Uyuyorken rüyalanmak boşalmak orucu bozmaz. uyandığında guslünü alır devam edersin.


Kml
Şimdi sahurumu yaptım ezan okundu falan ama niyet etmedim. Sonra sabaha kadar bilgisayarla uğraştım falan yani hiç uyumadım sonra neden yaptım bilmiyorum ama mast yaptım hiçbir niyet yok sadece sahur zamanı yemek yedim hiç uyumadım bide bugün oruç tutmamaya karar verdim. Acaba sahur yaptığım için kaza veya kefaret vb bişey gerekirmi cevaplarsanız sevinirim (hanifi mezhebi)

———-
Teşekkürler.. ikilemde kalmıştım birine sorduğumda hiç uyumadıysan ve niyet etmediysen bir sıkıntı olmaz demişti o gün oruç tutmadığım için kaza yapmam gerek teşekkürler 😊


ACİLSERVİS
Yani niyet etmediğin zaman kazanın olmadığını mı sanıyorsun. Orucu sadece biz istediğimiz için mi tutuyoruz. Oruç Müslüman olmanın bir şartıdır. Yani bu bir emirdir. İslamın şartlarını kısa zamanda öğrenmelisin. Ramazandan sonra bu gün için bir gün kaza edersin.


niksiz123
oncelikle Selamın Aleykum hocam ben orucluyken bir anda bende anlamadım cunup oldum dayanamadım bianda izledim mast yaptım cunup oldum çok kotu oldum hemn gidip dus aldım önce gusül sonra Namaz abdesti aldım dikkatli aldım bogazıma su kacmaması ıcın çok dikkat ettim sonra Namaz kıldım gercekten hocam çok pişman oldum ıcımde bir dert bir sıkıntı oldu rahat edemıyorum ne yapmam lazım hocam lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Kas gevşetici merhem sürmek orucu bozar mı?

Öncelikle Selamın Aleykum hocam ben bir anda nasıl oldunu anlamadan masturbasyon yaptım ve orucluydum hemen gidip dus aldım dikkat ederek gusül ve Namaz abdesti aldım dikkat ettım bogazıma felan kacırmamaya sonra cıkınca Namaz kıldım gercekten çok pişman oldum bir anda oldu bende anlamadım gercekten çok kotu hissettim kendimi ne yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz.


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Orucun bozulmuştur. İftara kadar bir şey yemeden içmeden devam et. Bu yapılan ilk olacaksa ise ramazandan sonra bir gün kaza et.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam BN antalyada bir hotelde havuz başına bakıyorum orda herkes bikiniyle yatıyor gözüm ister istemez kayıyorr onlara orucum bozulurumu


arifselim
Aleykum selam. Haram, isyan ve günahların işlendiği bu ortamda bir müslüman olarak benim ne işim var diye nefsine sormalısın. Üstelik birde oruçlusun. Orucun bozulmaz ama sevabından sana ne kadarı kalır onu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Adetten sonra oruç tuttum fakat yine az bir kan geldi tutmuş olduğum oruç bozulmuş sayılırmı

Kayıtsız Üye
– Hocam ben oruç tutarken çıplk kadın videolarına baktım ve sonra bir akıntı geldi orucu bozarmı

– Hocam ben mastürbasyonun orucu bozmadığını düşünerek Ramazan ayinda 4-5 kere yaptim . Ama bilmiyordum orucu bozduğunu keffaret gerekir mi ?

– Hocam ben orucken bir kere mast yaptım ama ikincisini yaptim mi yapmadim mi tam hatırlamıyorum. Ne yapmalıyım kefaret orucu tutmalimiyim . Allah razı olsun.


arifselim
– Bu gelen akıntı meni değilse orucu bozmaz. Ama bu yaptığın haramdır ve sevabını yok eder.

– Farz olan meselelerde bilmemek mazeret değildir. Bunu imsak ile iftar arasında yapmışsan 60 gün kefaret ile kaç gün bozduysan o günleri kaza etmelisin.

– Eğer emin değilsen bu durumda kalbinin neye daha yakın olduğuna bakarak bir karar vermelisin.


Ernka
Selamun Aleyküm. Ben ramazanın 5. Gününde istemeden meni çıkarıp ardından yiyip içtim. Bunun kazasını tutacaktım zaten niyet etmemiştim ama saat 4 e kadarda yiyip içmedim. Neyse bugün Ayıplı video ile karşılaşınca penisimi düzelttim bir iki kere elim değdi ama amaç meni öıkması değildi. Çıkmasını istemeden çıktı yanlışlışlıkla. Hemen gusül almak için 1/2 kere yukarı aşağı yapıp elimle çıkardım hespini ve gusül aldım. 2 side istemedrn oldu 1. De niyet bile etmemiştim 2. De niyetliydim. Ama istemeden oldu. Kefaret mi yoksa kaza mı arkadaşlsr?

Okudunuz mu?  Oruca niyet: Gece oruca kalkamadım sabah niyet ettim orucum kabul olur mu?

arifselim
Aleykum selam. Niyet edilmemişse bu oruçtan sayılmaz. Ama geçerli bir mazeret olmadan oruç tutmamak büyük bir günah ve haramdır. Oruçluyken bir ayda bir sefer yapmak bir gün kaza gerektirir ama aynı şekilde ikinci seferde olursa hem 60 gün kefaret hemde 2 gün kaza gerekir.

Oruçlu olan kişi bütün vücuduyla ibadet halinde olduğunu bilmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm hocam ben orucluyken rüyamda boşaldım çok akmış yani orucum bozulmusmudur sabah işe gitmek zorunda kaldım bide banyo yapamadim abdest alamadım


ACİLSERVİS
Rüyada olup bitenler orucu bozmaz. İstediği kadar akmış olsun. Ama gusül almak zorundasın. Namazını da kılmak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam Sahura Kalktım Niyetlendim Ve Ezana 1Saat Kala Ben Men Çıkardım Ve Niyetlendim Oruc Tutacagima Oruç Tutabilirmiyim Tutamazmıyım.


ACİLSERVİS
Oruç tutabilirsin. Namaz kaçırmamak şartıyla daha sonra guslünü alırsın.


Kkvvb
Selamın Aleyküm ben başka bir soru sorucaktım.ben nuyet etmegi unutup yatiyorum ve sabah kalktiğimda niyet ediyorum.Bunda bir sıkıntı var mı.

Bide bir gun yine unutup yatmişim sabah kalktigimda çok kotu agrim vardi niyet etmediğim için ilaç içtim 61 gun tutmam gerekir mi? Yada yerine 1 gun tutsam olur mu.

Okudunuz mu?  Oruç Şiiri

Bilerek ve isteyerek 1 gun niyet etmeden oruç tutmassak 61 gun kefalet gerekir mi?(Birinden duymuştum da)


mumsema
< sabah kalktiğimda niyet ediyorum. >
Hanefi mezhebine göre caizdir.
< niyet etmediğim için ilaç içtim 61 gun tutmam gerekir mi? >
Sadece bir gün kaza gerekir.
< Bilerek ve isteyerek 1 gun niyet etmeden oruç tutmassak >
Kefaret gerekmez ama 11 ay oruç tutsanız bir günlük ramazan orucuna sevap açısından denk değildir
orucunuzu ihmal etmeyin


Kayıtsız Üye
Gusül alsan yeter ancak o kadın hakkında ne düşündüğüne bağlıdır kazasını tamamlarsan iyi olur unutma sen gusül abdesti al ve kazasını yap


Kayıtsız Üye
Hocam nefsime uydum ve video izledim hocam boşaldim haraketlerle isteyerek bozulur mu kefaret mi kaza mı hocam bide hocam gusülden sonra oruca devam edilir mi yiyip içebilir miyim


ACİLSERVİS
Bir tek gün yaptıysan kaza daha fazla ise kaza + kefaret tutarsın. Orucun bozulsa da yiyip içemezsin. Bu şekilde akşamı bekle.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben şuan çok pişmanım nefsime hakim olamadım dayanamadım gece saat 4 gibi arefe günü ne girdiğimiz vakit bilerek niyetliyken mastürbasyon yaptım ve sperm çıktı şuan orucum çünkü imsak vakti geçti orucken yapmış oldum yani orucum bozuldu 60 gün oruç mu tutucam yoksa kaza mı 🙁

Okudunuz mu?  Adet Sonunda Gelen Leke Orucu Bozar mı?

ACİLSERVİS
Sadece bu kez olduysa ramazandan sonra bir gün kaza et. Ayrıca oruç tutar gibi iftara kadar bekle. Ramazan ayında yemek içmek haramdır.


Kayıtsız Üye
Doktor sperm testi istedi verirsem orucun bozulurmu hocam


ACİLSERVİS
Elbette oruç bozulur bu testi yapamazsın. Ramazandan sonraya ertele.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum kotu bir şey yaptım yüce Allahtan tövbe ettim ve kaza orucu tutucagim ve bunun nasıl olacağını bilmiyorum gününe gün derken ne demek istediğinizi söyler misiniz teşekkür ederim


ACİLSERVİS
< Gününe gün derken ne demek istediniz >
Bozduğun bir güne karşılık Ramazan ayından sonra bir gün kaza edersin.


oruçluyken akıtmak orucu bozar mı, dol akitmak orucu bozarmi, akıtmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Sahura kalkamadım niyet de edemedim niyetimi sabah getirdim orucum kabul oldu mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken akıtmak orucu bozarmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.