Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:32
Namaz
Abone

Namazı hızlı kılmak günahmıdır? ya da hızlıca kılınan namaz kabul olmaz mı?

Namazı hızlı kılmak günahmıdır? ya da hızlıca kılınan namaz kabul olmaz mı?

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm arkadaşlarım sizlere bir sorum olucaktı bir işimiz olduğunda namazı hızlı kılmak günahmıdır ya da hızlıca kılınan namaz kabul olmaz mı bu konuya çok kafam takılıyor yardımcı olursanız çok sevinicem Allah hepinizden razı olsun inşAllah.

Okudunuz mu?  Namazın insana kazandırdıkları ayet ve hadisler ışığında

Cevap: Namazı hızlı kılmak günahmıdır? ya da hızlıca kılınan namaz kabul olmaz mı?

Hoca
TA’DÎL-İ ERKÂN

Rükünlerin düzeltilmesi, düzgün, yerli yerinde ve doğru yapılması anlamına gelen ta’dîl-i erkân, dinî bir kavram olarak, namazın rükünlerinin düzgün ve kıvamında yerine getirilmesini ifade etmekte olup, namazın vaciplerindendir. Bu anlamda ta’dîl-i erkân, ayakta iken dosdoğru durmak, rükûda dümdüz olmak ve uzuvlar sakinleşinceye kadar rükûda beklemek, rükûdan kalkınca iyice doğrulmak, secdede uzuvlar sakinleşinceye kadar beklemek, iki secde arasında tam olarak oturmayı ifade etmektedir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebine göre beş (5) vakit namazın kılınışı

namazı hızlı kılmak, hızlı namaz kılmak, namazi hizli kilmak gunahmi

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı hızlı kılmak günahmıdır? ya da hızlıca kılınan namaz kabul olmaz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.