Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:55
Zikir
Yönetici

Yağmur Suyunun Tatlı Olması

Yağmur Suyunun Tatlı Olması

LeoparGS
Yağmur Suyunun Tatlı Olması

Yağmura atmosferdeki su buharının yoğunlaşması sebep olur. Hava her zaman belirli bir miktar su buharı içerir ve eğer hava yeterince soğuksa, su buharının bir bölümü yoğunlaşarak su damlacıkları haline dönüşür. Damlacıklar havadaki toz tanecikleri üzerinde oluşabilir. Başlangıçta çok küçük olan damlacıklar, havanın soğuması sürerse giderek büyür ve düşmeye başlar. Yağmur damlacıklarının çapları milimetrenin yaklaşık beşte biri kadardır. Yağmur suyunun kaynağı buharlaşmadır ve buharlaşmanın %97’si "tuzlu" okyanuslarda oluşn içinden de olsa yanında başka hiçbir yabancı madde taşımadan tuzsuz yağar.

Cenab-ı Allah gökten hayat veren, toprağı canlandıran, bitkiyi dirilten tertemiz su indirir. Rabbimizin hükmü, emri gereği duru tertemiz bir şekilde yere ner. Bu temizliğin yanında Allah suyu belirli ölçüde indirir. Heryıl yeryüzüne düşen yağış miktarı bellidir.

" Şimdi siz, içmekte olduğunuz suyu gördünüz mü? Onu sizler mi buluttan indiriyorsunuz, yoksa indiren biz mi?" (Vakka 68-70)
Yağan yağmurun bir an için tuzlu olduğunu varsayacak olursak; tuzsuz olmasının büyük bir nimet olduğunu anlarız. Tuzsuz suyun ekinlere, toprağa …. olan faydası zaten çok açık. Tuzlu olsa nasıl olurdu? Bunları tefekkür edince Cenab-ı Allah’ın insanlara olan şefkati, merhameti açıkca görülüyor.

"Sizin için gökten su indiren O’dur; içecek ondan, güç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız." (Nahl Suresi, 10)

Herşeyi bir düzen içinde yaratan allah-u Teala bizim hep düşünmemizi, görmemizi istiyor. İçtiğimiz suyu bir durup düşünmemiz lazım. Onu buluttan indiren ve tertemiz kılan Hak Teala’dır. Cenab-ı Allah dilediği için tertemiz, dupduru ve tuzsuzdur. Yaratılan herşey Cenab-ı Allah’ın taktiridir.

Biz Allahu Teala’nın gökten tertemiz olarak indirdiği, rahmet olan bu sudan içmekte, Rabbimizin ekinlerinden yemekte ve bu ekinde, bu topraklarda, hayvanlarımızı otlatmaktayız.

Sadece yağmurun insanı hayretlere düşüren bu kadar faydası olması bile Rabbimizin büyüklüğünü taktir edebilmemiz için yeterlidir. Oysa tüm kainat, yer, gök ve bu ikisi arasındaki herşey yağmur gibi pek çok özelliğe sahiptir. Bunları tek tek düşünüp, takdir edebilirsek belki bir nebze şükrünü yapabiliriz, çünkü gerçekten Allah (c.c.) herşeyi kusursuz ve hikmetlerle dolu olarak yaratmıştır.

"O, biri diğeriyle ‘tam bir uyum’ (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiç bir ‘çelişki ve uygunsuzluk’ (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun?"

"Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi, 3,4)

İman Hakikatleri


Cevap: Yağmur Suyunun Tatlı Olması

VESLiHAN
insan ne kadar şanslı bir varlık başından aşağı yağan bir su var ve bu su onun hayatına hayat katıyor onun yemesine içmesine fayda sağlıyor rahmet yağıyor subanAllah

Okudunuz mu?  El Esmaul Husna: Eş-Şafi (eş-Şifâ)

yağmur suyu tatlı mıdır, yağmur suyu neden tuzludur

Bu kategoride yer alan Zikirde 4 Asıl Ve Sırları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağmur Suyunun Tatlı Olması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.