Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Basur hastasıyım doktor anüs bölgesinden içeri parmağıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu?

Basur hastasıyım doktor anüs bölgesinden içeri parmağıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu?

Kayıtsız Üye
hayırlı ramazanlar ben basur hastasıyım bugün oruca niyetlendim fakat agrılarım cogalınca doktoruma gittim muayene esnasında doktor anüs bölgesinden iceri parmagıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu??? cevap,ınız için şimdiden teşekür ederim…


Cevap: Basur hastasıyım doktor anüs bölgesinden içeri parmağıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu?

Desert Rose
Asıl itibariyle bir insan unutarak yiyip içse, cinsi yakınlıkta bulunsa veya doktora muayene olsa bile bu çeşit davranışlardan sonra ne oruç bozulur, ne de kaza veya kefaret gerekir. Oruca bir zarar gelmiş olmaz.

Okudunuz mu?  Gaz çıkarmak orucu bozar mı?

Hatta oruçlu olduğunun farkında olarak bile muayene olunsa yine oruç bozulmamaktadır. İnsanın dübürüne, kadınıun fercine kuru olarak parmağın girmesi bile orucu bozmaz. Su veya yağ ile ıslanmış bir parmağın ön veya arka tarafa sokulması orucu bozar. İnsan ön tarafa pamuk koyar da iyice kaybolursa, bu takdirde oruç bozulur.

Muayene esnasında tıbbi aletin bir kısmı dışarıda kalacak olursa oruç bozulmaz Fakat bir ilaç sürülerek konursa oruç bozulur. Fakat bir zaruret olmadıkça Ramazan ayının dışında muayene olmak gerekir. (8)

Okudunuz mu?  Traş olmak orucu bozar mı ?

8) Aileye Özel Fetvalar, Mehmed Paksu, Nesil Basım Yayın, 1999


hemorid kremi orucu bozarmi?

Kayıtsız Üye
Fitil kullanmak, lavman yaptırmak orucu bozar mı?

Ağrı kesici, ateş düşürücü olarak veya diğer bazı amaçlarla makattan; mantar ve bazı kadın hastalıklarının tedavisinde ferçten fitil kullanılmaktadır. Lavman, tıbbî operasyon öncesi veya kabızlıkta kalın bağırsak da bulunan dışkının, anüsten içeriye, sıvı verilerek dışarı çıkarılmasıdır. Sindirim sistemi, ağızla başlayıp anüsle sona eren, sindirim borusu ile sindirim bezlerinden oluşur. Sindirim borusu ise, ağızla başlar. Ağzın gerisinde yutak bulunur. Sonra yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, rektum ve anüs gelir. Sindirim ince bağırsaklarda tamamlanmaktadır. Kalın bağırsaklarda ise, sadece su, glikoz ve bazı tuzlar emilmektedir. Kadının ferci ile sindirim sistemleri arasında ise bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu itibarla kadınların fercinden kullanılan fitiller, orucu bozmaz. Makattan kullanılan fitiller ise, her ne kadar sindirim sistemine dahil olmakta ise de, sindirim ince bağırsaklarda tamamlandığı, fitillerde gıda verme özelliği bulunmadığı ve makattan fitil almak yemek ve içmek anlamına gelmediği için, orucu bozmaz. Lavman yaptırmak konusunda ise, iki durum söz konusudur; kalın bağırsaklarda su, glikoz ve bazı tuzlar emildiği için, gıda içeren sıvının bağırsaklara verilmesi veya orucu bozacak kadar su emilecek şekilde verilen suyun bağırsakta kalması durumunda oruç bozulur. Ancak, suyun bağırsaklara verilmesinden sonra bekletilmeyip bağırsakların hemen temizlenmesi durumunda, verilen su ile birlikte bağırsaklarda bulunan dışkının dışarıya çıkarıldığı ve bu esnada emilen su da, çok az olduğu için oruç bozulmaz. (5)

Okudunuz mu?  Oruç ve ramazan ile ilgili şiirler

5) T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Resmi Sitesi


Cevap: Basur hastasıyım doktor anüs bölgesinden içeri parmağıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu?

Kayıtsız Üye
Ayni sorun bendede var ve buradaki yazılan cevap sasirtti beni. Fitil ve benzeri makatdan sokmak bozmaz yaziyor.


Kayıtsız Üye
1 – Hemorid kremi sürmeliyim orucum bozulur mu ?

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yapıp şehvetsiz gelen meni orucu bozar mı ?

2 – Makat içi elle muayene orucu bozarmî


arifselim
1- Makat içerisine sürülmediği sürece oruç bozulmaz.

2- Makat içi muayenede eğer bir ilaç veya krem sürülerek yapılırsa oruç bozulur. Aksi takdirde oruç bozulur.


Kayıtsız Üye
Adetim düzensiz 14 günde bir bu ay 19 günde oldu ama umre yaotim yorulmadan leke geldi 3 gün sonra kanama olue ve 13 gün sürer bunun 10 günü adet kanaması diğer kalan günler Özür bu durumda ne yapmalıyım o ilk gelen leke nin ardından 3 gün namaz oruc vs devamı yoksa asıl kanama gelince mi birakayim

Okudunuz mu?  Oruçluyken abdest alırken ağza su verilir mi

arifselim
İlk gelmeye başlayan akıntılar adetten sayılır ve 10 günden sona devam edenler ise özürden sayılır. senin yapman gereken adet dönemin başlangıcında olan akıntıları adetten sayacaksın. 10 günde hala kesilmemişse bile gusül alır ve ibadetlerine başlamalısın.


Kayıtsız Üye
Hocam ben makattan parmak sokarak dışkı yapıyorum oruçlu iken de yaptım ama orucu boz Canını bilmiyorum bazı yerlerde bozar bazı yerlerde ise bozmaz diyor ıslak peçete ile Makati içini temizliyorum nolur yardımcı olun Ağlıyorum uyuyacadim inşAllah bozulmamistir orucum Rabbim kabul eder inşAllah daha 17 yaşındayım

Okudunuz mu?  Oruçluyken tükürük yutmak orucu bozar mı

arifselim
Bu bir hastalıktan dolayı ise bu şekilde ihtiyacını gidermen caizdir. Yoksa makat içini temizleme gereği yoktur. Oruçluyken parmak sokulması ise orucu bozmaz. Ancak ilaç, krem ve benzeri bir şey içeri girerse oruç bozulur. Islak mendilin ıslaklığı da bir görüşe göre bozar.

Okudunuz mu?  Orucumu bozdum ne yapmam lazım

Kayıtsız Üye
1400 yıldır tabii menfez olan ve değişmeyecek olan insanoğlu için kurallar bellidir. İslam fıkhının bulmadığı cevap vermediği konu yok bu konuda. Beni asıl şaşırtan ister kadın erkek olsun ön ve arkadan konan şey 1400yıldır orucu bozduğu kesin biliniyor. Nedense modern tıp deyip bunu bozmaz diyebilmesi ne kadar derin bir islamı anlamamanın fıkıh bilmemenin diyanet ve kendini din adamı diyen kişilerin bu hata veya kastı açıkça aleni cesurca yapması kıyamet alametidir.

Okudunuz mu?  Oruçluyken öpüşmek günah mı

misafir 34
1400 yıl önce herşeye kolaylık getırilmiş. islam dını kolaylık dini. olmaz deyip kestirmek olmaz. herşeye olur demekte olmaz. delillere göre konusulur. mesela sen eğer hasta isen ayakta namaz eda edemiyorsan o zaman oturarak gerekırse yatarak namazını kılınır deniyorsa. sende yatarak kılınmaz dersen yanlış yapmış olursun. olmaz deyip kestirip atmak doğru olmaz. araştır incele. ve bu çok rahatsız olanlar için varsa kolaylık onu söyle sevaba gir. bilgin varsa buraya yaz.

Okudunuz mu?  Sahurdan önce cunup oldum ama sabah gusül aldım orucum kabul olurmu

makata krem sürmek orucu bozar mı, makata parmak sokmak orucu bozar mı, basur kremi orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken diş fırçalamak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Basur hastasıyım doktor anüs bölgesinden içeri parmağıyla krem sürdü acaba orucum bozuldumu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.