Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:05
missa95
Abone

Şükür secdesi ve tilavet secdesi için belirli bir vakit varmıdır?

Şükür secdesi ve tilavet secdesi için belirli bir vakit varmıdır?

Kayıtsız Üye
sukur secdesi yapmak için bir vakit varmi yoksa her zaman yapabilirmiyim birde kerahet vakti tilavet secdeside veya sukur secdesi yapılırmi


Cevap: Şükür secdesi ve tilavet secdesi için belirli bir vakit varmıdır?

imamhatipli42
Kerahet vaktinde namaz kılmanın mekruh olduğunu biliyoruz. Ancak tilavet secdesi yapılabilir mi?

Cevap: Kerahet olmayan vakitlerde okunmuş bir secde ayetinin secdesi kerahet vaktinde yapılamaz. Kerahet vakti içinde okunmuş ise kerahet vaktinin çıkmasına tehir etmelidir. Cemaat karşısında okunduğunda dağılma sebebiyle unutup yapamamaları ihtimal dahilinde bulunduğundan, kerahet vaktinde okunan ayetin secdesini kerahet vakti içinde yapmak caiz görülmüştür.

Okudunuz mu?  Arapça Hamdele Salvele

ŞÜKÜR SECDESİ

Şükür Secdesi Nasıl yapılır?

Bir nimete kavuşmaktan dolayı veya bir musibet ve sıkıntının zâil olmasından ötürü, dileyen tıpkı tilâvet secdesinde olduğu gibi secdeye gidebilir. Buna şükür secdesi denir. Şükür secdesi müstehabdır. Resûl-i Ekrem Efendimiz ve ashâbı, zaman zaman yapmışlardır. Meselâ Rasûlüllah Efendimiz, Ebu Cehl’in kesik başını görünce, 5 kere şükür secdesine kapanmışlardır.

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Şükür secdesinin kerahat vaktinde yapılıp yapılamayacağı hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Ama kanaatim kerahat vakti dışında yapmaktır.


şükür secdesi, kerahat vaktinde tilavet secdesi yapılırmi, kerahat vakti tilavet secdesi yapılırmı

Bu kategoride yer alan Neden baş örtüsü takmamız gerekiyor Kuranda saç kapatmak yazmıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şükür secdesi ve tilavet secdesi için belirli bir vakit varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.