Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:50
missa7
Abone

Hz. Hüseyin’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Hz. Hüseyin’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Kayıtsız Üye
Hz. Hüseyin’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları Kimlerdir ? Hz. Hüseyinin Ailesi hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Yorum: Hz. Hüseyin’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

arifselim
Ehli beyti sevmek peygamberi sevmenin bir nişanıdır. Hiç şüphesiz ehli beyt dendiğinde ve peygamber aleyhisselamın soyu dendiğinde ilk akla gelen Hz. Hüseyin’dir. Hz. Peygamber aleyhisselamın çok sevdiği torunlarından birisi olan Hz. Hüseyin’in ailesi, evlilikleri ve evlatları hakkında ki bilgiler Hz. Hasan hakkında bildirilen bilgilerden çok daha sağlam bilgilerdir. Bu konuda kısaca şu bilgiler verilebilir:

Okudunuz mu?  Hikmet ile ilgili hadisler

– İbnü’l-Esir’in beyanına göre, Hz. Hüseyin, Ebü Murre b. Urve Sakafi’nin kızı Leyla ile evlenmişti. Bu hanımından Ali Ekber adında bir oğlu dünyaya gelmişti. Ancak Ali Ekber, Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela’da şehit olmuşlar. Kaynak: İbnü’l-Esir (M.1160-1234), El-Kamil, c.4, sa.92, B.Y. ve Taberi (M.839-923), Tarih-i Taberi, c.3, sa.243, E.O.Y.

Okudunuz mu?  Söz gümüşse sukut altındır atasözünün hikayesi nedir?

– Hz. Hüseyin, kelbli İmrü’l-Kays’ın kızı Rebab ile evlenmişti. Bu hanımından Abdullah adında oğlu dünyaya gelmişti. Ancak Abdullah, Hz. Hüseyin ile birlikte Kerbela’da şehit olmuşlar. Kaynak: İbnü’l-Esir (M.1160-1234), El-Kamil, c.4, sa.92, B.Y.

– Taberi’nin beyanına göre, Hz. Hüseyin’in Ali Asgar (Zeynü’l-Abidin) diye bilinen oğlu o sırada çadırda hasta yatağında bulunduğundan öldürülmemiştir. Kaynak: Taberi (M.839-923), Tarih-i Taberi, c.3, sa.243, E.O.Y.

Okudunuz mu?  Anne baba hakkı gurbette iken nasıl gözetilir?

– Hz. Hüseyin’in, Um Veled olan bir cariyeden Amr adında bir oğlu dünyaya gelmişti. Ancak o sırada Amr küçük görüldüğünden öldürülmemiştir. Kaynak: İbnü’l-Esir (M.1160-1234), El-Kamil, c.4, sa.93, B.Y.

– İbnü’l-Esir’in beyanına göre, Hz. Hüseyin’in Fatıma, Sukeyne (Sakine) ve Zeyneb adında üç kızı dünyaya gelmişti. Kaynak: İbnü’l-Esir (M.1160-1234), El-Kamil, c.4, sa.86-87, B.Y. Tarih boyunca, İslam mezhebleri ve şiilik, sa.380-381, E.Y.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz nasıl oruç tutardı?

– Yükarıda mevcut en eski eserlerin tetkinde de anlaşıldığı üzere, Hz. Hüseyin’in şehit olduğu gün iki erkek çocuğu ve üç tane de kız çocuğu hayatta idi. Hz. Hüseyin’in nesli, Amr ve Ali Asgar (Zeynü’l-Abidin) adlı oğullarından devam etmiştir.


Hz Hüseyinin cocukları, hz hüseyinin çocuğu var mı , hz hüseyinin kaç çocuğu var

Bu kategoride yer alan Çok günahım var 16 yaşındayım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hüseyin’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.