Anasayfa
30 Ocak 2022, 11:29
missa7
Abone

Hz. Osman’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Hz. Osman’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Kayıtsız Üye
Hz. Osman’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları Hakkında Bilgi Verir Misiniz


Yorum: Hz. Osman’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

arifselim
Osman (ra.) güzel ahlakı ve cömertliği yanı sıra o iki nurun sahibi (zinnureyn) olarak bilinen İslam dininin 3. halifesi olma şerefine de nail olmuştur. İki nurun sahibi denmesinin nedeni peygamber aleyhisselamın iki kızı ile evlenmek nasip olduğundan dolayıdır. Hz. Osman’ın ailesi, evlilikleri ve evlatları hakkında bazı bilgiler kısaca şöyledir:

Okudunuz mu?  Kuran meali, Tefsir ve dini kitaplar okurken müzik dinlemek

– Hz. Osman, Rasûlullah (s.a.v.)’m kızı Rukiyye ile evlendi. Rukıyye ona, Abdullah adında bir çocuk doğurdu. Hz. Osman, Abdullah’ın babası şeklinde künyelendi. Daha önce cahiliye devrinde ise Amr’m babası şeklinde künyelendi. Rukiyye vefat edince onun kardeşi Ümmü Gülsüm’le evlendi, Ümmü Gülsüm vefat edince Hz. Osman Fahite binti Gazvan b. Cabir’le evlendi. Fahite, ona Ubeydullah el-Esğar’ı doğurdu. Hz. Osman, Ümmü Amr binti Cündeb b. Amr el-Ezdiye ile de evlendi. Ümmü Amr, ona Amr, Halid, Eban, Ömer ve Meryem adındaki çocukla-rı doğurdu.

Okudunuz mu?  Ayeti yanlış okumak namazı bozar mı

– Hz. Osman, Fatıma binti Velid Abdi b. Şems el-Mahzumiye ile de ev-lendi. Fatıma, ona Velid ve Said adında iki çocuk doğurdu.

– Hz. Osman, Ümmü’l-Benin binti Uyeyne binti Hısn el-Fezariye ile de evlendi. Ümmü Benin, ona Abdülmelik adında bir çocuk doğurdu. Ut-be’yi doğurduğu da söylenir.

Okudunuz mu?  Eşimle daha iyi anlaşabilmek için ne yapmalıyım fikirlerimiz uyuşmuyor anlaşamıyoruz

– Hz. Osman, Remle binti Şeybeb. Rebiab. Abdüşems b. Abdumenaf b. Kusay ile de evlendi. Remle, ona Aişe, Ümmü Eban ve Ümmü Amr’ı doğurdu.

– Hz. Osman, Naile binti Ferafîse b. Ahves b. Amr b. Salebe b. Hısn b. Danıdam b. Adiy b. Hayyanb. Kuleyb ile de evlendi. Naile, ona Meryem adında bir kız çocuk doğurdu. Anbese’yi de doğurduğu söylenir.

Okudunuz mu?  İstanbul ile ilgili gezi yazıları

– Hz. Osman, Naile, Remle, Ümmü Benin ve Fahite ile evliyken şehid edildi. Anlatıldığına göre o, kuşatma altında iken Ümmü Benin’i boşamıştı.


hz osmanın çocukları, hz osman çocukları, hz osmanın hanımları

Bu kategoride yer alan Dua ederken nelere dikkat etmek gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Osman’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.