Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:51
missa7
Abone

Hz. Hasan’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Hz. Hasan’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

LoveAnqels
Hz. Hasan’in Ailesi, Hanımları ve Çocuklarının isimleri hakkında bilgiler paylaşır mısınız ?


Yorum: Hz. Hasan’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

arifselim
Hz. Hasan’ın evlilikleri ve ailesi hakkında bir çok asılsız söylentiler olmuştur. Aslı ve kaynağı olmayan bilgilere asla itibar edilmemelidir. Kendisinin bir çok kadınla evlendiği ve çok boşadığı kaynaklarda geçmektedir ama bu o günün şartlarında abartılı değildir. Kısa kısa şöyle bazı bilgiler verilebilir:

Okudunuz mu?  Euzü bi kelimatillahi et-Tammeti min şerri ma Halak

– Hz. Hasan (ra) çok boşayan biridir ve böyle olduğundan kendisinemıtlak / çok boşayan unvanı verilmiştir.
– Onun Mücteba, Takiy, Zekiy, Sıbt gibi unvanları da vardır.
– Hz. Hasan (ra) konusunda müstakil bir araştırma yapan Bakır Şerif el- Kuraşi de, onun ancak on üç kadınla evlendiğini" tespit etmiştir.
– Evlilikleri gibi, Hz. Hasan (ra)’ın çocukları konusunda da birbirinden farklı rivayetler vardır: Bunların kızlı erkekli olarak sayıları, 12, 13, 15, 16, 19, 20, 23 olarak zikredilir. Cevdet Paşa’ya göre çocuklarının on beşi erkek, sekizi kızdır.
– Hz. Hasan (ra)’ın adı bilinen çocuklarının sayısı on ikidir. Bunlar, Zeyd, Hasan, Kasım, Ebu Bekir, Abdullah, Amr, Abdurrahman, Hüseyin, Muhammed, Yakup, İsmail ve Talha’dır. (12) Hz. Hasan’ın soyu Hasanu’l- Müsenna ve Zeyd’den devam etmiştir.

Okudunuz mu?  İki kızım var. oğlum olsun diye implant yoluyla cinsiyet belirlemek caiz mi



hz hasanın çocukları, hz.hasanın kaç çocuğu var, hz hasanin cocuklari

Bu kategoride yer alan Hz. Hüseyin'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hasan’in Ailesi, Hanımları ve Çocukları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.