Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Doğum yapan kadının adet olması

Doğum yapan kadının adet olması

aslışah
doğum yapan kadından 40 ı çıktıktan 1 hafta sonra azar azar kan gelmesi adet olduğunu mu gösterir .. yoksa istihaze kanımıdır bu gelen kan……..


Cevap: Doğum yapan kadının adet olması

BEYAZ_gul
Hanifi mezhebine gore logusa kani 40 gun surmektedir
Ondan sonra gelen kan istihaze kanidir ibadet edilebilir.

Ozurlu oldugunuz için her namaz için abdest tazelemek gerekir


Cevap: Doğum yapan kadının adet olması

Desert Rose
Kardeşim nifas kanının bir sınırlaması yoktur Hanefi de en fazla 40 gün
kabul edilir Şafii de ise bu süre 60 gündür fakat bu kadar uzun sürmesi enderdir
Bazen hiç kan görülmediği bildirildiği gibi bazen de kan üç gün bir hafta yada
10-15 günde de kesilebilir,bundan sonra gelen kan adet olarak kabul edilmiştir.

Okudunuz mu?  Adet dönemi öncesi kahverengi akıntı normal midir

Yorum: Doğum yapan kadının adet olması

Kayıtsız Üye
16 haziranda sezeryan oldum 21 temmuzda 40 cikmadan 1 hafta öncesinde adet gördüm 1 hafta sonra yikandim kirk suyuda döktüm.bu ay hala olmadım normal mi


arifselim
Sezeryan olan kadının doğumdan sonra gelen lohusalık akıntısı çok farklı olabilir. Doğumdan sonra akıntı ne zaman kesilirse lohusalık bitmiş olur. Bu süre bir saatte olabilir ve en fazla da 40 gün olur. Bu durumun adetin düzeninin bozulduğunu gösterir bir süre sonra düzelecektir.


banu
Ben konuşalım döneminden dört ay sonra adet gördüm ertesi ay da adet gördüm adetimin gelme tarihinden bir ay geçti neredeyse hala gelmedi iki kez test yaptim negatif çıktı sorun ne olabilir acaba emziren bir anneyim normal mi

Okudunuz mu?  Çarşaf çıkarmak pardesü giymek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Lohusalık dönemi 40 gün bittikten sonra adet oldum adet dönemim bitti ama 3 günde bir bir seferlege mahsus damla kan geliyor ibadetime devam edebilir miyim yoksa bekleyip gusül abdesti mı almam gerekiyor


arifselim
Bu durum adetinin doğumdan sonra düzene girmediğinden dolayıdır. Adetin bitmiş ise artık bu gelen akıntılar özür sayılır. Sadece namaz abdestini bozar, gusül almana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Lohusalikta kirk çıkmadan adet olunur mu çünkü ben 34. Günümde bitmek üzereydi baya azalmıştı sonra tekrar aşırı şekilde gelmeye devam etti kirkimdan 3 gün sonra da tamamen bitti

Okudunuz mu?  Adet döneminde kuran öğrenmeye devammı edilmeli yoksa aramı verilmeli

arifselim
Lohusalıkta en uzun süre 40 gündür ama bir günde hatta bir saatte bile bitebilir. Eğer 40 günü geçer de devam ederse artık 40 günden sonraki günler özür sayılır ve yıkanması gerekir.


Kayıtsız Üye
benim 40 gün lohusalık sürdü ve lohusalıktan 25 gün kadar leke gelmeye devam etti 10 temiz kaldım bu sefer adet kanaması gibi oldu ve 8 gün devam etti 25 gün temiz kaldım tekrardan aynı şekilde adet kanaması gibi oldu ben adetli hükmünde mi oluyorum yoksa temiz hükmünde mi oluyorum yardımcı olur musunuz lütfennnn

Okudunuz mu?  Eşi ölen yada boşanan kadınlar

arifselim
Bu saydığın 25 gün lohusalık hükmünde olur ve daha sonra gelen akıntı ise adetten sayılır. Adet kanamasına benziyorsa bu adetten kabul edilir. Adet kanaması bittikten sonra normal süreç başlamış olur.


Kayıtsız Üye
Sezeryan olan kadın çın doğumdan sonraki 40 günü neden sayılmıyor lohusa olarak açıklaması nedir. Peki bı 40 günün kılınmayan namazını kaza mı etmek gerekir? Mantığını kavrayamadım. Normal yollarla olmasa da genede bir doğum var ortada


arifselim
Bir kadın sezeryan olsa bile eğer kan rahim yoluyla dışarı atılırsa lohusa sayılır. Adet döneminde geçerli olan hükümler aynen lohusalık içinde geçerlidir. Yani lohusa kadın namazları kaza etmez ama orucu kaza eder.

Okudunuz mu?  Kadınlar adet döneminin tamamen bittiğini nasıl anlar?

Kayıtsız Üye
Ben 4 aydır doğum yaptım ve hala leke görüyorum oruç tutup kuran okumam caiz mi


arifselim
Doğrumdan sonra bir kadın için lohusalık süresi en çok 40 gündür. Yani sadece bu 40 gün boyunca akıntılar gelirse o zaman namaz kılmazsın. Ama 40 günü geçtiği halde hala akıntılar devam ederse o zaman bu özür durumuna dönüşür. Artık gusül almalısın ve namazlarını da kılmalısın. Hatta 40 günden sonra kılmadığın namazlarını hesap ederek kaza etmelisin.


Acil cevap
Ben sezeryan ile doğum yaptım. 32. Gün kanama kesildi. İbadete başladım. 41. Gün tekrar kahverengi​ akıntı gelmeye başladı bu dönemde ibadet edebilir miyim?

Okudunuz mu?  Adet günüm ama sprey takılı olduğu içi kahverengi leke bir geliyor bir gelmiyor ne yapmalıyım?

arifselim
Lohusalık süresi zaten en fazla kırk gündür. Artık bu durumda akıntı olsa bile bu lohusalıktan sayılmaz. İbadetlerine devam edebilirsin. ancak şimdi dikkat etmen gereken şey adetinin gelmesi olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Ben şafiyim doğumdan sonra 60 gün ara ara kanamalarım oldu. 60 günden sonra kesildi. 15 gün sonra 5-6 gün leke gördüm. 15 gün temiz geçti. Yine 5-6 gün tekrar leke gördüm. 3 aydır böyle devam ediyor. O 5-6 gün içinde ben hayız mıyım?
yoksa istihazeden mi saymalıyım?


arifselim
Lohusalıktan 15 gün sonra gelen akıntılar adettendir. Daha sonra adetin bu şekilde düzene girmiş demektir. Bu 5 – 6 günlük akıntılar adettendir. İstihaze değildir.

Okudunuz mu?  Zina yaptım ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm..Doğum yapan bir kadın 3.ay sonunda hala kanaması geliyorsa regl olup olmadığını nasıl anlar acaba 43 gün kanamam oldu sonra 10 gün 14 gün aralıklarla tekrar kanama geliyor ve böle bir durumda eşle cinsel temasta olsun kuran okuma olsun yapılabilir mi ?


Hoca
Doğum sonrası nifas 40 gündür. 40 gün tamamlanınca artık gelen akıntılar hastalık kanıdır.
Hastalık kanı ile adet kanı arasındaki farkı kadınlar fark ederler.
âdet sırasında üç günden az ve on günden fazla, lohusalıkta da kırk günden fazla gelen kan, âdetten sonra onbeş gün temizlik görülmeden gelen kan hastalık kanıdır.

Okudunuz mu?  Adetliyken orgazm olunursa hemen yıkanmak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Benimki doğumdan sonra 38 gün kan geldi sonra gusül alıp namazıma başladim ama 40 çıktıktan 6 gün sonra tekrar azar azar kan gelmeye başladı bu adet kanımıdir yoksa özürmü


Hoca
< adet kanımıdir yoksa özürmü >
Nifas bitiminde gelen kanlar özür kanıdır, 10 gün sonra olsaydı adet kanı olabilirdi


Kayıtsız Üye
Ben 8 Mart’ta doğum yaptım şuan 46 günlük bebeğim yani 40imiz çıktı bugün öncesine kadar lekelrnme vardı bugünse kanama oluyor adet mi özür kanaması mi bilmiyorum ne yapmam gerekir…?


mum
Muhtemeln özürdür ama kan şekilnden sizin anlamanız lazım (şafii mezhebine göre nifas 60 gün sürebiliyor)

Okudunuz mu?  Kadınlar adetliyken salat-ı tefriciye okuyabilir mi?

Kayıtsız Üye
Düşükten sonra kanamam ara ara kesildi.26.günde kesilip 10 gun gelmedi. Tekrar geldi ve 40 gun geçmesine rağmen kanama devam ediyor. Adet kanı mi yoksa lohusa devammi ediyor


Tohat
Lohusada azami süre kırk gündür. Kırk günden sonraki hastalık olarak kabul edilir. Yani sizin gördüğünüz hayz’dır. Lohusalık döneminizi geçtiniz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 36 gün önce doğum yaptım, bir hafta önce kanamam bitmişti, dün kanamam tekrar başladı, adet kanamasına benzer. Adet olduysam adetim bitmesini ve ondan sonra mı gusül abdesti almam lazım veya kanamam devam etsede 40inci gün abdestleniyimi?

Okudunuz mu?  Adet kanaması - ibadet veya dua

arifselim
Büyük ihtimalle bu kanama özür olmalıdır yani bu akıntının lohusa akıntısı olmaması gerekir.-. Siz yinede kanama şekline bakarak ne olduğunu bilmeye çalışmalısınız.


40 çıktıktan sonra kanama, kırk çıktıktan sonra kanama, 40 çıktıktan sonra adet görme

Bu kategoride yer alan Adet sonrası kahverengi lekeler gelmekte bu abdest gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğum yapan kadının adet olması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.