Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa08
Abone

Ders çalışma duası

Ders çalışma duası

Kayıtsız Üye
ben 18 yasında lıse sn ders ogrencısıyım ve ders calısamıyorum eve geldıgm zaman odama gecıyorum dersın basına oturuyorum ama bır turlu odamda calısamıyorum duvarlar ustume gelıyo sankı kazanamıycam korkum var…lutfen o güzel ve hayırlı dualardan istıyorum sizden hocam


Cevap: ders çalışma duası

Galus
siz dersinize çalışın ve Allah a tevekkül edin.hayırlısı ise olur Allahtan hayırlı olmasını dileyin.
Allah cc muvaffak etsin..


Cevap: ders çalışma duası

Misafir
ben abi ders çalışmıyor bu yüzden ona bir dua istiyorum


Cevap: ders çalışma duası

TUĞBA ..VAN
Ben kendimi derse veremiyorum nasıl yapacağımı bilmediğim için konuları anlamıyorum……….


Desert Rose
Arapçası:

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي {25} وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي {26} وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي {27} يَفْقَهُوا قَوْلِي 28

Okunuşu:

"Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

Meali:
"Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni
(Taha:25-28)

Okudunuz mu?  Kumrular kayboldu bu konuda ne yapabilirim..

Bir dua daha.

Rabbi Zidni Ilmen Ve fehmen ve İmanen "

Ya Rabbi ilmimi anlayışımı ve imanımı arttır.


Ahmet Furkan
Ahmet Bey ; Size bu yazdıklarınızdan dolayı bizi bilgilendirdiğinizden dolayı öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.
Sizin Bunları yazarken bir çıkarınız olmadığını biliyorum ve tekrardan taktir ediyorum siz burada genç öğrenmeye hevesli insanların ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamaya çalışıyorsunuz gerçek bir öğretmen olarak görüyorum ne işinizi aşkla yaptığınızı düşünüyorum… içten dileklerimle kariyerinizde yükselmenizi diliyorum yüce Allahtan sizin gibi insanları bulmak gerçekten zor…


Kayıtsız Üye
ben ders çalışmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım çünkü 2 gün sonra büyük bir sınav var bunun için çözümler ve dua istiyorum.


Ahmet Emin
Öncelikle selamın aleyküm hocam. Hayatımda kötü şeyler yaptım. Henüz yeni tövbe ettim , belki bir hafta falan oldu. Namazlarımı aksatmadan kılmaya çalışıyorum. Ama şeytan benimle çok uğraşıyor mesela namaz kılacağım Zaman üzerime öyle Bi yorgunluk çöküyoki kendimi yatağa attığım anda uykuya dalıyorum. Bazen şeytana karşı gelip o yorgunlukla namaz kılıyorum. Sonra bir bakmışım çok dinç oluyorum. Demek istediğin namaz,Kuran, kısacası ibadet adına getirdiğim bütün çabalarımda şeytan engel olmaya çalışıyor. Bunu önlemek için herhangi bildiğiniz bir dua varmı acaba ???

Okudunuz mu?  Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Kayıtsız Üye
Ders Çalışma ve Derslerde Başarılı Olma Konusunda Bilgiler

Bir tane ineği olan köylünün birine bir gün sormuşlar:
– İneğin ne kadar süt veriyor?
Köylü cevap vermiş:
– İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.Bu kısa öyküden de anlaşılabileceği gibi mutlu ve başarılı olmak için bir şeyler yapmak gerekir. Mutluluk ve başarı asla sizin ayağınıza gelmez.
Sizin ona gitmeniz şarttır.Bu kural hayatta böyle olduğu gibi okul yaşamında böyledir.
Derslerde başarılı olmak isteyen bir öğrenci nelere dikkat etmelidir? Nasıl ders çalışmalıdır?
Zamanınızı Planlamadan Ders Çalışmayın Yoksa Zamanınız Yetmez…

Okudunuz mu?  Arapçada günlük hayatı anlatan konu

Ders Çalışma Planı Yapmanın Yolları

1. Ders çalışmadan önce ilk yapmanız gereken şey Ben neden ders çalışmalıyım? Neden okulda başarılı olmalıyım? sorularına cevap bulmalısınız. Yani bir amaç, bir hedef belirlemelisiniz.
2. Kendinizi tanımaya çalışın. Çünkü kendinizi ders çalışma alışkanlıkları ve öğrenme açısından ne kadar iyi tanırsanız çalışma düzeninizi buna göre en iyi şekilde planlayabilirsiniz.
3. Çalışma planı hazırlarken hangi dersin hangi saatte çalışılacağı kararlaştırılmalıdır. Zor olan veya öğrenirken zorlanılan dersler için verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır. Verimli çalışma saatleri, zihnin uyanık olduğu, konsantrasyonun en yüksek seviyede olduğu saatlerdir.
Bu saatlerin ortak bir standardı yoktur. Her öğrencinin verimli çalışma saatleri farklı olabilir. Öğrenci eğer verimli çalışma saatini bilmiyorsa kendini izleyerek bunu tespit edebilir.
Ancak uzmanların genel kanısı, verimli çalışma saatlerinin bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler olan sabah saatleri olduğu yönündedir.
4. Çalışma planında her ders için bir çalışma zamanı ayrılmalıdır. Çalışma zamanının standardı yoktur. Her öğrenci, ön bilgisine, dersi anlamamış olmasına vb. birçok kritik durumu dikkate alarak hangi derse ne kadar zaman ayırması gerektiğini planlamalıdır.
5. Çalışma planında, çalışma süreleri mümkün olduğunca aynı saatler olmalı. Böylece o saatte çalışma alışkanlığı kazanmış olursunuz.
6. Çalışma planında yer alan dersler, okulda veya dershanedeki ders programına uygun olmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü sabah saat 8:00-10:00 arası, okulda matematik dersi varsa çalışma planında Pazartesi öğlenden sonraya matematik dersi konmalıdır.
7. Bilindiği gibi tekrar verimli çalışmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yine bildiğiniz gibi tekrar sürekli değil, aralıklı yapıldığı takdirde daha verimli olur. Burada tekrarın çalışma prensibinden çıkan sonuç şudur: Öğrenme aralıklı yapılmalıdır. Bu nedenle çalışma planı hazırlarken dinlenme aralarına da yer verilmelidir. Ancak bu aralar çok uzun olmamalı. Uzun aralarda tekrar derse dönmek zor olabilir. İdeal ders çalışma şöyle olmalıdır. 40 dakika ders çalışma, 5 dakika tekrar, 10 dakika dinlenme, daha sonra diğer saatin çalışmasına geçilir, bu şekilde ders çalışmaya devam edilir. Ancak özellikle sayısal derslerde eğer problem çözülmesi gerekiyorsa çözülmeden ara verilmemelidir.
8. Yapı ve işleyiş bakımından birbirine benzeyen iki ders üst üste çalışılmamalıdır. Örneğin fizik ve kimya dersleri üst süte çalışılmamalı. Eğer bu tür dersler üst üstte çalışılırsa bilgilerin birbirine karışması durumu meydana gelebilir. Bu derslere fizik, tarih, kimya şeklinde çalışma planında yer verilmelidir.
9. Çalışma planında hep derse yer vermek zorunda değilsiniz. Arkadaşınıza, ailenize, sinemaya vb. birçok sosyal etkinliğe de çalışma planınızda yer verin. Bu ders dışı faaliyetleri planınıza mutlaka saati saatine yazın.

Okudunuz mu?  Üvey Kaynanadan Ve Baldızdan Abdest Bozulurmu

Ben Burada Ders Çalışmak İstemiyorum

Çalışma Ortamınızı Düzenleyin
1. Ders çalışmak için kendinize evde bir ortam oluşturmaya özen gösterin. Maddi imkânlarınız ölçüsünde kendinize ait bir çalışma odası evde edinmeye çalışın.
2. Derslerinize sessiz bir ortamda ve mutlaka masa üzerinde çalışın.
3. Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak poster, zamanınızı çalacak televizyon, bilgisayar gibi düşmanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları ders çalışma sonrasında kendinize ödül olarak verin.
4. Çalışma ortamınızın ışığı, ısısı, gürültüsü derse olan dikkatinizi dağıtmayacak oranda ayarlanmış olmalıdır.
5. Ders çalışmak için odanızda ayırdığınız masada sadece ders çalışın. Eğer bu masanızda yemek yerseniz daha sonra ders çalışmak isterseniz inanınki çok acıkacaksınız.
6. Çalışma masanızda ders çalışırken ihtiyacınız olacak olan kalem, kitap, açacak gibi malzemeler hazır beklesin. Ders çalışırken bunları almak için masanın başından kalkarsanız bir daha o masaya oturamayabilirsiz.

Okudunuz mu?  Sizin davranışlarınıza bakıp da müslümanlığa özenen insanlar yoksa, imanınızı gözden geçirin

Ders Denilen Bu şeye Nasıl Çalışmalıyım?

7. Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Bir de bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
8. Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle motive edin: Hadi 10 dakika daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.
9. Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: 35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim. gibi.
10. Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
11. Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
12. Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
13. Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
14. Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
15. Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
16. Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
17. Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
18. Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu yazılıda soracaktır.
19. Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
20. Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
21. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır.

Okudunuz mu?  Kefaret kurbanı kesen kişi kendiside bu etten yiyebilirmi?

Ahmet Yıldız


Kayıtsız Üye
Ben üniversite sinavina hazirlaniyorum ,ama bu surecte iki yildir cevremdeki insanlar bana çok zarar veriyorlar.surekli onlara kafami takiyorum ,madem bana bu kadar sey yapiyorlar onlardan ciksin istiyorum ama tam tersi iyice ustume geliyorlar,surekli beni takip ediyorlar,laf atip duruyorlar bağıra bagira ben su kadar net yaptim yok su dersi fullicem diyip duruyolar ben ne zaman sinifa girsem ,psikolojik olarak yipratiyar beni ,bu insanlar daha dune kadar calismayan serserilerdi bir anda bana gicikligina ders calismaya basladilar ben de ders calisirken sürekli onlari düşünüyorum derse kendimi veremiyorum ,bana zarar vericekler diye sürekli korkuyorum bu durumdan etkilenmemek ve icimdeki kotu dusuncelerden kurtulmak için dua onerir misiniz

Okudunuz mu?  Cenaze yıkamanın sevabı var mıdır?

Kayıtsız Üye
Merhaba kardesim hiç kimseyi takma dersine calis Allah’a teslim ol güven hiç kimse sana bir şey yapamaz yarin bakarsin ki bosa takmisdin korkmussun bende hasetci insanların yaptiklari i söyledikleri sözleri vs. hep takardim hiç ilerleyemezdim sonra takmamaya basladim hem rahatliyorsun hemde saglikli düsünmeye basliyorsun Allah yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Hadisin Hayatımızdaki önemi

ders çalışamıyorum dua, ders çalışma duası, derse odaklanma duası

Bu kategoride yer alan Online oyunda şans kutusu haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ders çalışma duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.