Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:50
missa91
Abone

Üyey ablamın kızı ile evlenmek caizmidir?

Üyey ablamın kızı ile evlenmek caizmidir?

Kayıtsız Üye
Üvey annemın babamdan olan bir kızı var buda üvey ablam oluyor. Üvey ablamında bir kızı var ve evlenme çağında onunla evlenmek caizmidir? Lütfen yardımcı olun.


Cevap: Üyey ablamın kızı ile evlenmek caizmidir?

Desert Rose
Anne ayrı olsada baba bir bu kişi sizin aynı kandan
kardeşinizdir,kardeşinizin kızı sizin öz yeğeninizdir evlenemezsiniz
nikahı ebediyen haram olan kişilerdendir..

Okudunuz mu?  HZ Muhammedin hayatı martin lings kitap özeti

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Analarınız; kızlarınız, bacılarınız, halalarınız, teyzeleriniz, kardeşlerinizin kızları, bacılarınızın kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, öz oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada alarak evlenmek, size haram kılındı) [Nisa 23]

Bu kategoride yer alan Kadın adeti bitikten sonra yıkanmadan sadece mahrem yerini yıkasa Esi ile ilişkiye girebilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üyey ablamın kızı ile evlenmek caizmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.