Anasayfa
27 Aralık 2021, 23:22
missa94
Abone

Soru: Sahabelerden çocuğu olmayaıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır?

Soru: Sahabelerden çocuğu olmayaıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır?

gamze gül
sahabelerden çocuğu olmayaıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır ?şimdiden tşkrler


Cevap: soru: Sahabelerden çocuğu olmayaıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır?

Fetva Meclisi
Değerli Kardeşimiz. Evlenmek isteyen veya çocuğu olmayan kimse, sebeplere yapışmalı. İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, Hayırlı ise olsun demeli.

Evlenmekten en büyük maksat, çocuk yapmaktır. Buna göre, çocuğu olanların çocuğu olmayanlara göre, bir üstün taraflarının olduğunu söylemek, bir suçlama değil, bir durum değerlendirmesi anlamına gelir. Çocuk bir nimettir, bu nimete sahip olmanın da külfeti vardır. Allah dilediğini dilediği nimetle imtihan eder. Bize düşen görev, vermediği nimetleri araştırmak değil, verdiği nimetlere hakkıyla şükretmektir. Çünkü Allah Hakim’dir, asla abes iş yapmaz.
mealindeki ayette, kısırlığın erkek tarafından da, kadın tarafından da olabileceği ve her iki durumda da bu kısırlığı -hikmetinin gereği olarak bir sebep altında- meydana getirmek Allah’ın işi olduğu belirtilmektedir. Bundan ne erkek sorumludur, ne de kadın sorumludur. Eşler, kısırlığın sorumlusu olmadıkları gibi, erkek veya kızların doğumundan da sorumlu değildir. Toplumdaki bazı telakkilerin yanlışlığı, bu ayetten de rahatlıkla anlaşılabilir.
Çocuğu olmayanlarla ilgili olarak olumsuzluklar ifade eden ve hadis olarak gelen rivayetlerin sahih olmadığı, uzmanlarınca ifade edilmiştir.(bk. Z. el-Irazkî, Tahrici ahadisi’l-İhya-İhya ile birlikte-, 2/26-27).
Ayrıca bir zamanda nimet olan bir durum, bir başka zamanda sıkıntı nedeni olabilir. Nitekim ahir zamanda çoluk çocuk sıkıntısı çekmeyenler övülmüştür.

Hayırlı Evlat sahibi olmak için kur’anı kerimden aşağıdaki dua Ayetlerini okuyun. Kur’anı Kerim’in bu ayetlerini yerinden orjinal olarak okumak daha iyi olur. Ancak bunu bilmeyenler mealinden de dua edebilir.


Cevap: soru: Sahabelerden çocuğu olmayıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu siteyi çok seviyorum çok faydalı ve güzel bilgiler var

Okudunuz mu?  Dübürün içinde pisliklik kalması namaza engel mi

çocuğu olmayan sahabeler , cocugu olmayan sahabeler, çocuğu olmayan

Bu kategoride yer alan Melekler ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Soru: Sahabelerden çocuğu olmayaıp bununla sınav olunan sahabe veye evliya var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.