Anasayfa
26 Mart 2023, 22:18
sizden01
Abone

3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma…

3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma…

ziya3400
Arkadaşlar gusül abdesti almadan önce 3-4 saniye küçük tuvaletimi yaptım. Sonra 2-3 dakka evin içinde dolaştım. Sonrada gusül abdestini aldım. Ama sonra şüphe oluştu 1 kere küçük tuvaleti yapmak meninin dışarı atılmasına yetmez şeklinde.

Hemen 1.gusülü tamamlayıp, Tuvaletimi yaptım. Sonra banyonun içinde yuvarlak oluşturdum, 2-3 dakka orada dolandım,zıpladım. Sonra gusüle girdim. Kafama katıldı acaba tuvaletin hemen ardından gusül aldım ya acaba gusül esnasında bir damlacık küçük tuvalet gelmiş olabilir mi ? Bu gusüle engel olur mu? Şüpheye düştüm 3. gusüle gittim.

Okudunuz mu?  Vücut kıllarını almak günah olur mu

3.Gusül alışımda ise herşey yolunda gidiyordu. Burnuma da su verdikten sonra heryerimi yıkamaya başlamıştım. Sonra bir anda burnumun tam açıldığını farkettim. Tekrar 3-5 kere su verdim burnuma ve yeniden heryerimi yıkadım devam ettim. Gusülümü tamamladım. Bu sefer de acaba sırayı bozdum mu? Ağza-Burna-Tüm Vucüt – TEKRAR Burna bol su BU ŞEKİLDE sırayı bozdum mu diye şüpheye düştüm.

Okudunuz mu?  Evli bir kadın, bakıma muhtaç annesini yanına alma hakkı var mı?


SORULARIMI TOPARLIYORUM :

1-) Cünub olduktan sonra 1 kere küçük tuvaletimizi yapıp, gusüle gitmemiz sakıncalı mı? Birden fazla mı küçük tuvaletimizi yapmamız gerek ?
2-) Hemen tuvaletin ardından gusüle girilirse ne olur ? Gusüle engel mi olur ? Gusül sırasında idrar gelir v.b durumlardan bahsediyorum
3-) Gusül alırken ağza,burna su verdikten sonra ve de heryerimi yıkmaya başladıktan sonra başa dönüp TEKRAR burnumuza su verirsek içimizi rahatlamak amacıyla, BU DURUM GUSÜLE ENGEL OLUR MU? Sırayı bozduk gerekçesiyle.

Okudunuz mu?  Yaptığım şey kul hakkına girer mi?

Allah razı olsun ilgili cevaplar bekliyorum.


Cevap: 3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma…

Muhasibi
< 1-) Cünub olduktan sonra 1 kere küçük tuvaletimizi yapıp, gusüle gitmemiz sakıncalı mı? Birden fazla mı küçük tuvaletimizi yapmamız gerek ? >
Küçük tuvaletini bir defa yapman yeterlidir kardeş.

Okudunuz mu?  İmtihanım çok ağır hangi duayı okumalıyım

< Hemen tuvaletin ardından gusüle girilirse ne olur ? Gusüle engel mi olur ? >
Küçük tuvaletten sonra gusle girmek gusle engel değildir.
Ayrıca üzerine idrar damlası sıçrasa bile guslün bozulmaz.

< Gusül alırken ağza,burna su verdikten sonra ve de heryerimi yıkmaya başladıktan sonra başa dönüp TEKRAR burnumuza su verirsek içimizi rahatlamak amacıyla, BU DURUM GUSÜLE ENGEL OLUR MU? Sırayı bozduk gerekçesiyle. >
Gusulde sıraya riayet sünnettir kardeş.

Okudunuz mu?  Günah olmayan birşeyi günah diyip yapmak

Cevap: 3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma…

ziya3400
Son soru hariç diğerlerinin cevaplarını aldım. Allah razı olsun.

Son soru için şöyle diyim ; normalde tabiki sıraya uyuyorum ama gusüle başladığımda burnum tıkalıydı biraz verebildiğim kadar su verdim. Sonra da vucüdumu yıkanırken baktım burnum açıldı iyice bir su veriyim dedim. Ondan dolayı sırayı bozdum. Umarım gusüle engel değildir

Okudunuz mu?  Akşam yatarken hangi dualar okunmalı?

Cevap: 3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma…

Muhasibi
< Son soru hariç diğerlerinin cevaplarını aldım. Allah razı olsun.

Son soru için şöyle diyim ; normalde tabiki sıraya uyuyorum ama gusüle başladığımda burnum tıkalıydı biraz verebildiğim kadar su verdim. Sonra da vucüdumu yıkanırken baktım burnum açıldı iyice bir su veriyim dedim. Ondan dolayı sırayı bozdum. Umarım gusüle engel değildir >
Hayır kardeşim engel değildir.
Ayrıca vesveseye fazla takılma
Selametle…

Okudunuz mu?  Anneyi kandırmak

ziya3400
Allah razı olsun ..


gimsangoksel
sevgili kardeşim gusül için gerekli olanları yapmışsınız,bundan ötesi evham denilen durumdur,gusüldeki gaye temizlenmektir.Denize girseniz bile bunu yapmış olursunuz,dolayısıyla gösterdiğiniz hassaslık iyi bir şey ama fazlası ifrat,bir defa bunu yapın ve çıkın eğer bu konu hakkında emin değilseniz gusül sebebine dayanarak önce bekleyin,sonra idrara çıkın sonra da abdesti alın.

Bu kategoride yer alan Kadir gecesinde mescidi aksa' ya inen melek görüntüsü doğrumu ?celıskı var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.