Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:50
sizden02
Abone

Göz rahatsızlığına karşı okunacak dua

Göz rahatsızlığına karşı okunacak dua

sbasturk
benim kardeşim gece körü ve bunun dünyada daha bir tedavisi yok acaba göz rahatsızlıklarında okunacak bir dua varmıdır.


Cevap: Göz rahatsızlığına karşı okunacak dua

Ramadan
GÖZ İÇİN DUA
Göz sağlığı için okunacak dua ve dualar burada. Allah Teala bu duaları okuyanların gözlerine sağlık ve sıhat ihsan eder. Ümit ederiz ki bu dua sizleri ağrı, sızı, görme bozukluğu ve göz hastalıklarından korur.

Okudunuz mu?  Namazda sesin yukselmesi

GÖZ AĞRISI İÇİN DUA

OKUNUŞU: Allahümme metti’nî bir basarî ,ve’c’alhü’l-vârise minnî,ve erinî fi’l-adüvvi se’rî,ve’nsurnî alâ men zalemenî.

MANASI: "Allah’ım,gözümden beni yararlandır ve ölünceye kadar onu sıhhat ve afiyette kıl.Düşmanıma karşı intikamımı bana göster ve bana zulmedene karşı da yardım ihsan eyle."

Okudunuz mu?  Sigara mekruh mu yoksa haram mı? İçki haramsa sigarada haram olması gerekmiyor mu?

-Allâhümme innî es’elüke ve eteveccehü ileyke bir habiybikel mustafâ ındeke yâ habiybenâ yâ Muhammedü innâ netevesselü bike ilâ rabbike feşfa’ lenâ ındel mevlel azıymî yâ nı’mer rasûlüt tâhir. Allâhümme şeffı’hü fînâ bir câhihî ındek. Allâhümme vec’alnâ min hayril müsalliyne vel müsellimiyne aleyhi ve min hayril mükarrabiyne minhü vel vâridiyne aleyh. Ve min ahyâril mühıbbiyne fîhi vel mahbûbiyne ledeyh. Ve ferrıhnâ bihî fi arasâtil kıyameti vec’alhü lenâ deliylen ilâ cennetin neıymi bir lâ meûnetin ve lâ meşekkatin ve lâ münâkaşetil hısâbi vec’alhü mukbilen aleynâ ve lâ tec’alhü ğâdıben aleynâ vağfir lenâ ve li cemiy’ıl müslimiynel ahyâi minhüm vel meyyitiyne ve âhıru da’vânâ enil hamdü lillâhi rabbil âlemiyn.

Okudunuz mu?  Sevdiğimiz bir insana sevdiğimizi söylemelimiyiz?

Manası: "Allah’ım, Habibin Mustafa hürmetine senden niyaz ediyor, sana yöneliyorum. Ey hepimizin sevgilisi Muhammed, ey en güzel ve temiz Peygamber, bizler seni Rabbine vesile ediyoruz, sen de yüce Mevlâ nezdinde bize şefaatçi ol! Allahım, nezd-i ilahindeki kadr ü kıymeti hürmetine onu bize şefaatçi kıl! Allahım, bir de bizi ona en iyi salat ve selam okuyanlardan, ona en iyi yaklaşanlardan ve yönelenlerden, onu sevenlerin en önde gelenlerinden ve onun nezdinde sevilenlerden eyle! Kıyamet arasatında onun hürmetine bizi sevindir, sıkıntısız ve meşakkatsizce ve hesaba en ince ayrıntılarına kadar çekilmeksizin Neıym cennetine giderken onu bize rehber eyle! Onun bize teveccühünü sağla ve o bizden hoşnutsuzluk duymasın! Bizleri ve hayatta olsun, ölü olsun bütün mü’minleri affeyle! Duamızın sonu da şudur: Alemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun!"

Okudunuz mu?  Sigara içmek helal mi haram mı

Gözleri rahatsız olanların bu salavat-ı şerifeyi okuması bir iksirdir. Sadakatla bu salavat-ı şerifeyi okuyan kimsenin gözlerinin nuru artar. Görme gücü ziyadeleşir.
Efendimiz (s.a.v.)’in nuru, insanın maddesini ve manasını aydınlatır.
Rahman ve Rahıym olan Allah’ın adıyla….!
Allah’ım, Muhammed’in cemalini, hal ve heyetini bütün teferruatıyla yine Muhammed hürmetine bana göster!"
İmam-ı Şa’ranî diyor ki:Resulüllah (s.a.v.)’i rüyada gördüm. Bana:
"Yatacağın zaman bunları okursan beni mutlaka rüyanda görürsün." buyurdu.
Bir hacetinin gerçekleşmesini istersen Hazreti Peygamber’in mübarek ruhları için fukaraya bir sadaka vermelisin. Allah’ın izni ile hacetin gerçekleşir.

Okudunuz mu?  Cinlerin evime girememelerini istiyorum bir yolunu bilen var mı ?

goz duası varmi, gece körlüğü için dua, goz korlugunu gideren dualar

Bu kategoride yer alan Fare yakalamak için kullanılan yapıştırıcıya çare başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz rahatsızlığına karşı okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.