Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:50
sizden02
Abone

İsot yemek günah mı?

İsot yemek günah mı?

what
Kayıtsız üye misfir=Urfalı olduğum için acı biber yemeyi çok seviyorum fakat arkadaşlar Allah ın bize emanet ettiği varlığa acı çektiriyorsun buda günahtır diyorlar.Doğru mu?Sadece acı biber değil buz kırtlamak,asitli yakıcı içecekler içmek v.b. acı veren herşey gerçekten günah mı?

Muhasibi=Kişi vucuda verdiği her türlü zarardan sorumlu olacaktır.

Muhasibi kardeş biber acısının zararı yoktur,daha çok faydası vardır.Acı buna dahil değildir.

Okudunuz mu?  Namazımı son zamanlarda kılmamaya başladım

Kanserli Hücrelere Acı Biber!

Acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği, İngiltere de yapılan bir araştırmayla bir kez daha doğrulandı. Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, jalapeno biberinin (acı kırmızı biber) içinde bulunan "kapsaisin" maddesinin, hücrelerin enerji üreten ısı odası mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi.

Araştırmaya göre, kapsaisindeki molekül ailesi vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak "apostosis"i veya hücre ölümünü tetikliyorlar. Vaniloidler, bunu yaparken, etraftaki sağlıklı hücrelere zarar vermiyorlar.

Okudunuz mu?  Ekrandaki kadınlara bakmak günah mıdır?

Kapsaisin etken maddesini akciğer ve pankreas kanser ücrelerinde deneyen bilim adamları, bu etken maddenin tümörlü hücrenin tam kalbine saldırdığını belirterek, "Tüm kanserlerin Aşil topuğunu keşfettiğimizi düşünüyoruz" diye konuştular.

Araştırmaya başkanlık eden Timothy Bates, kanserli hücredeki mitokondrinin biyokimyasal yapısının normal hücrelerdekinden çok farklı olduğunu kaydetti. Bates, bir doz kapsaisinin bir kanser hücresinin apostosise girmesine yol açtığını, ancak normal hücrede bu sonuca yol açmadığını belirterek, "Bu, kanserli hücreleri doğuştan diğerlerinden ayıran ve savunmasız olduğunu gösteren bir durum" dedi.
Türkiye ve ABD’deki Çalışmalar

Okudunuz mu?  Bir Hadis sahih veya uydurma olduğunu nasıl anlarız ?

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi nde 2006 da yapılan bir araştırmada da acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde kapsaisinin, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununda olumlu etkiye sahip olduğu belirlenmişti.

ABD nin Los Angeles kentindeki Cedars-Sinai hastanesi Kanser Enstitüsü ve Kaliforniya Üniversitesi nde yapılan bir başka araştırmada da kırmızı biberin içinde yoğun olarak bulunan ve acılığını veren kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok eden etkisi ortaya çıkarılmıştı. Los Angeles taki Cedars-Sinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi nde yapılan araştırmaya göre, acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde kapsaisin, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, bunların parçalanarak yok olmalarını sağlıyor.

Acı Biberin Kullanım Alanları:

1) Araştırmalara göre bazı hastalıkların sebep olduğu ağrılara karşı etkili olduğu bu nedenle bu rahatsızlıklara karşı kullanılır. Bu rahatsızlıkların başında diyabetik nevropatı (şeker hastalarındaki sinirsel rahatsızlık), amputasyon ağrıları (ameliyat sonrası fantom ağrıları), postherpetik nevralji (uçuk sonucu sinirsel ağrılar), romatizmalı artrit (romatizmalı eklem iltihaplanması nedeniyle sinirsel ağrılar) ve nevraljiye karşı kullanılır. Mutluluk hormonu Endorfin salgısını arttırarak kişiye neşe sevinç ve mutluluk verir.
2) Komisyon E nin 01.02.1990 tarihli ve 22a nolu Monografi bildirisinde Acı biber merheminin başta omuz, boyun, kol, bel, sırt ve kalça kaslarındaki ağrı ve sertliklere karşı kullanılabileceği beyan edilmiştir.
3) Homeopati’de başta nevralji, orta kulak iltihaplanması, göğüs iltihaplanması, ağız içi iltihaplanması, gastrit, enterit (bağırsak iltihaplanması), basur, husye erimesi, iktidarsızlık, kas ve eklem romatizması, uçuk (herpes), idrar yolları iltihaplanması gibi rahatsızlıklara karşı kullanılır.
4) Halk arasında; mide ve bağırsak iltihap ve de ülserleri (yaraları), üşütme, bağırsakları üşütme, boğaz, orta kulak, eklem iltihapları, halsizlik, iştahsızlık, iktidarsızlık, damar sertliği, romatizma, yağlanma, sivilce, akne ve basura karşı kullanılır.
Açıklama: Acı biber merhemi derideki ağrı ve ısı reseptörlerin uyarmakta ve böylece burada kan dolaşımı artarak rahatsızlık veren maddeler o bölgeden taşınır ve ağrılar azalarak zamanla rahatsızlık yok olur.

Okudunuz mu?  Müzikten kurtulmak istiyorum

Cevap: İsot yemek günah mı?

Muhasibi
< Muhasibi=Kişi vucuda verdiği her türlü zarardan sorumlu olacaktır.

Muhasibi kardeş biber acısının zararı yoktur,daha çok faydası vardır.Acı buna dahil değildir >
Ben zaten biberi kastetmedim.genel anlamda kişinin vucuduna vereceği zararı kastettim…

Okudunuz mu?  Birine vesile olmak

Cevap: İsot yemek günah mı?

imamhatipli42
Arkadaşlar genel anlamda bütün nimetler orta miktarda alındığında yararlıdır. Ama midesinde ülser olan bir insanın acı biber yada isot yemesi sizce yararlı mıdır ? Kişilerin sağlık durumlarına göre her nimetten gerektiği kadar faydalanması caizdir. Ama hastalığını bile bile yasak olan nimeti yemekte ısrar eden kişi vücuduna verdiği zararın hesabını mutlaka verecektir.

Bu kategoride yer alan Ben Hanefi Mezhebindenim, Şafii mezhebine göre kıldığım namaz kabul olmuş mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsot yemek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.