Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:05
missa94
Abone

İslamda sakız

İslamda sakız

Kayıtsız Üye
şimdi ben az önce bu konu hakkında yazılara bakıyodum.fakat bir sitede " kadınlar etrafında kimseler olmadığı zaman sadece temizlik maksadıyla ağzına alabilir fakat erkeklere ise haramdır zira kendiside kadınsı görünümlü erkekleri hiç zevmez ve dışlardı" diye bir hadis ten bahsediyor..bu yazıyı misvak ağacını araştırırken buldum.sakız bence temizlik içinde gerekli değil kala kala sakızamı kaldı yani,hiç bir şey bilmiyorsan efendimizin kullandığı misvak ağacı var işte.cakıdı cukudu insanın sinirlerini bozuyu hele birde kendini bilmezlerin bunu cemiyet içinde yapması tam bir rezalet. diliyen arkadaşlar arama çubuğuna misvak ağacı yazarak bu yazıya ulaşabilirler…sizleri emenetçilerin en büyüğüne emanet ederek,umut kanatlarınızın hep açık kalmasını temenni ederim. saygılarımla

Okudunuz mu?  İbadeti gizli yapmak

Cevap: islamda sakız

Ercan
İslamda sakız çiğnemek caizdir kardeşim. Özellikle yemek yedikten sonra diş aralarında kalan artıkların temizlenmesi için çiğnenebilir. Ama erkeklerin sakız çiğnemesi haramdır demek yanlış olur. Erkekler bunu alışkanlık haline getirmedikçe sorun olmaz.

Bu kategoride yer alan İş Bulma, Rızık Duası ve Kısmet Açma Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda sakız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.