Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:17
missa8
Abone

Hangi tv hangi cemaatin?

Hangi tv hangi cemaatin?

Kayıtsız Üye
Bir çok islami yayın yapan kanallar var hangi tv hangi cemaatin bilgi verir misiniz?


Cevap: Hangi tv hangi cemaatin?

Muhasibi
Artık medya birilerinin tekelinde değil. Türkiye’de bir çok cemaatin televizyon kanalları var.
Tarikat ve cemaatler vizyonunu yaymak için irşad maksatlı televizyon açmaya devam ediyorlar. Kimileri de misyonunu unutmamış değil.

Okudunuz mu?  Mezi ovalamakla temiz olur mu

TGRT ile başladı ilk cemaat yayını!

Türkiye’de dindarların ilk tv kanalıydı; TGRT. Rivayete göre, bileziklerini bozduran kadınlar vardı o televizyonun açılması için. İnanç Dünyası dışında büyülü camdan ilk Kuran sesi belki TGRT ile gelmişti.

Hüseyin Hilmi Işık’a nisbet edilen Işıkçılar cemaatinin Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu; Kuran’la açıldı ancak maalesef dansözle kapatıldı. Şimdi cemaatin radyosu ve TGRT Haber televizyonu devam ediyor yayın hayatına.

Okudunuz mu?  İslâm Hukukunda Faiz Yoluyla Elde Edilen Gelirlerin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi

Uydu; tv açmayı kolaylaştırdı

Son olarak uydu üzerinden yayın yapma fırsatı, kolaylık tanıdı tüm cemaatlere. Risale-i Nur okurları olarak bilinen Okuyucular Cemaati Dost Tv’yi açtı. Müslüman olmaktan utanmayan bir televizyon o.

Hakeza, Akabe Vakfı çevresindekiler, Hilal Tv’yi açtı. Erbakan Hoca çevresinde toplananlar da artık cemaat sayılırsa, karasal yayını Doğan Grubuna satıp, uydu üzerinden devam etmekteler TV 5’le yayın hayatına. 27156

Okudunuz mu?  Kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi

Geçtiğimiz sene 29 Mayıs’ta Menzil merkezli cemaat, ilk HD özellikli tv kanalını Semerkand TV’yi açtı. Ensar Vakfı çevresi ise Ensar TV’yi internetten yayına başlattılar.

Risale-i Nur talebelerinden bir başka grup ise, Yavuz Bahadıroğlu’nun önderliğinde Moral Tv hazırlığında.

Kimlerin yok?

Yahyalılı Cemaatinin dergisi ve Seyr Fm isimli radyosu mevcut ama hâlâ tv kanalları yok. İskenderpaşa’nın da aynı şekilde Akra Fm’i var yayın hayatında, tv’den haber yok. Mahmud Efendi Cemaati Lâlegül Fm’e sahip ama televizyon açması beklenmiyor.

Okudunuz mu?  Borçtan kurtulmak için 444 Salat-ı tefriciye okumanın dindeki yeri nedir?

Zîra, cemaatte hâla yaygın görüş, televizyonun eve girmemesi şeklinde. Altınoluk Dergisi çevresinde toplanan Osman Nûri Topbaş Efendi cemaati ve Fazilet Neşriyatı kuran Süleyman Efendi talebelerinin hâlâ televizyon kanalları yok. (Mehmet Bahadıroğlu / Dünyabizim )


dost tv kimin, yasin tv hangi cemaatin, dolunay tv hangi cemaatin

Bu kategoride yer alan Temizlikteki vesveselerden nasıl kurtulunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hangi tv hangi cemaatin? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.