Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden92
Abone

Parfüm deodorant abdesti bozar mı?

Parfüm deodorant abdesti bozar mı?

ladesma
selâmun aleykum.
abdest aldıktan sonra sürülen parfüm, koltuk altı deodorant i abdesti bozar mı ? (lütfen kopyala yapıştırıp yapmayın bu konuyu iyi bilenler evet ya da hayır yazarlarsa çok memnun olurum )Allah razı olsun.


Cevap: parfüm deodorant abdesti bozar mı

HAMMADUN
Deodorantlar abdestten önce içlerindeki itici gazlardan dolayı ozon tabakasını bozarlar ki; bu külliyen bu gün yaşayan ve gelecekte yaşayacak insanlarında mirasına ihanet etmek manasındadır.

Okudunuz mu?  İslamda şehit olana gerçekten 72 bakire mi verilecek?

İkinci husus bu tür materyallerde kutuların üzerlerinde mikroskobik bir karakterle yazılmış ve sonunda da solunması insan sağlığı açısından zararlıdır la biten bir gerçektir ki; sağlıksız böyle bir nesneden sırf kokuyor diye yararlanmaya kalkmayıda sizin takdirlerinize arz ediyorum.

üçüncü husus İnşaAllah bizler, esans kullanırız. Hani şu HACI YAĞI dediklerinden. Biz İnşaAllah kullandığımız esansın terkibinde, İĞDE ve GÜL kokularını birleştirir öyle kullanırız. Bir başka kardeşimiz başka bir bileşim kullanır. Bir başkası başka bir koku ama illaki HACI YAĞI….. Hiç kullanmazsak ne olur…..???? Sünnet-i Seniyye diye biz kullanırız, ancak kullanılmazsa farzın terki gibi de olmaz. Bildiğimiz kadarıyla biti piresi güzel kokulardan asla hazetmez ve yaklaşmaz.

Okudunuz mu?  Muhammed Nuri Şemseddin[K.S.] Murakabe kitabı hakkında soru

Abdesti bozarmıya gelince….. Fetvaen bilemem. Ancak Takvaen kendisinde hiç bir şüphe olmaksızın abdestin o sürülen yerin tamamen temizlenmesi de dahil olmak üzere bozacağından hiç bir şek ve şüphemizde olmaz.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Parfüm deodorant abdesti bozar mı?

mumsema
< selâmun aleykum.
abdest aldıktan sonra sürülen parfüm, koltuk altı deodorant i abdesti bozar mı ? (lütfen kopyala yapıştırıp yapmayın bu konuyu iyi bilenler evet ya da hayır yazarlarsa çok memnun olurum )Allah razı olsun. >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Parfüm Deorant vb şeyler abdesti bozmaz.
İmam Azam necis değildir namaz kılınabilir şeklinde içtihad etmiş ama İmam Şafii, Abdesti bozmaz fakat namaz kılacağı zaman sürdüğü yeri yıkaması gerekir çünkü necistir/içinde etil de olsa alkol vardır demişti.


Cevap: Parfüm deodorant abdesti bozar mı?

srf
Allah razı olsun kafama takılan bir konuydu…

Okudunuz mu?  Allaha söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

Kayıtsız Üye
Kardeşler bu tür maddelerde şayet alkol varsa abdesti bozmaz ama necis olduğu için namaza manidir(engeldi)


Kayıtsız Üye
Nasıl yani ben deodorant sıkıp abdest almaya niyetlensem, kol altlarımı yıkamak zorunda mıyım ? Yani boşuna sıkmış olurum günde 5 kere sıksam da 😕

Okudunuz mu?  Namazı kılarken neden kıbleye döneriz? ALLAH heryerdedir

parfum abdesti bozarmi, parfüm abdesti bozar mı, deodorant abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Kalbimde ve zihnimde gerçekleşen olaylar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Parfüm deodorant abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.