Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Allaha söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

Allaha söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

İKRANAZ
arkadaşlar ben Allah’a söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı kapatmak üzere söz verdim hatta arkadaşım yanımdaydı ve söz verme büyük sorumluluk dedi bende yemin etmiyorumki dedim yani sözün yeminden önemli olduğunu bilmiyordum ve hatta eğer yapamazsam açarım niyetiyle yemin etmeyip söz verdim ve şimdi yapmakta çok zorlanıyorum ve hiç biryere çıkmak istemiyorum sizce ben yemin niyetiyle vermediğim bu sözden sorumlumuyum lütfen bana bir akıl verin şimdiden tşk ederim bide yeminin kefareti varmış zaten ben yemin bilerek etmedim çünkü yemin bozulmaz ama söz verirsem yapamazsam bişey olmaz diye biliyodum sözünde kefareti varmı ne olur yardım edin bu sözden dönersem ne olur

Okudunuz mu?  Ramazanda gelen vesvese kimden dir? Nefis mi Şeytan mı?

Yanıt: Allah’a söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

zeynep_im
verilen söz tutulmlıdır diyo kur’an’ı kerimde hele ki bu Allah’a verilen söz ise…kur’anı kerim mutlaka verilen sözün yerine getirilmesini buyuruyor…artk size kalmış kerdeşim…ama örtünmek kadar güzel bişi var mı bayan için bence hem Allah’a verdiğiniz sözü yerine getirin hem de madem ki bu kadar korkuyosunuz yüce mevla nın emir ve yasaklarını da yerine getirin….

Okudunuz mu?  İstimna anındaki işlediğim günahı nasıl yok ederim

Yorum: Allah’a söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

TövbeEdenKul
Benim de böyle problemim var.Ben de Allah’a söz verip sözü mü tutamadım.Ama Allah’a Söz Vermenin Yemin Olduğunu Ve bunun Keffareti’nin olduğunu bilmiyordum.Bu durum da Keffaret gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Nazar değmesin diye yalan söylemek . tabiki duada edip

Yorum: Allah’a söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

Tevbe
Gerekir kardeşim.


bbgbbg
Düzenleme : konu eskiymiş yeni yorum gelince tarihine bakmamışım.

Kardeşim sen şuan ben açılmak istiyorum sözden döncektim ama dönmenin büyük günah olduğunu öğrendim bana yardım edin diyorsun. Sana bu konuda en büyük yardımımız sakın açılma demek olur haliyle.Yoksa kefaretini ver yada şunu şunu yap diyip seni büyük günaha sokacak ameli yapman için yardım edecek halimiz yok.

Okudunuz mu?  Sabahları Gelen Köpük Kıvamlı Sıvı ve Gusül Abdest

Ama dışarı çıkamıyorum demişsin açılınca çıkabilecek misin ? Eğer durum böyle ise tesettürden utanıyorsun demektir.Sana bir sorum var dünyada herkese sorulsaydı alnınıza kalıcı olarak dininiz yazılacak ve tüm insanlar dininizi görecek deseler alnına Müslüman yazılmasını kabul eder miydin ? Eğer cevabın evet kabul ederdim ise tesettürün bundan farkı ne ? Sen tesettür giymekle alnına müslüman yazmış gibisin. Boşver kimin ne düşündüğünü bizim için önemli olan Allah(azze ve celle) ne düşünür , Allah(c.c) nasıl bizden razı olur bunları düşünmek önemli.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken biri beni izliyor gibi hissediyorum

(Onlar şöyle yakarırlar: ) Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan sensin.

Rabbimiz! Gelmesinde şüphe edilmeyen bir günde, insanları mutlaka toplayacak olan sensin. Allah asla sözünden dönmez. (Ali İmran / 8-9)

Bu kategoride yer alan İntihar eden müslümanlar ebediyen cehennemde mi kalıcaklar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.