Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Ölmek üzere olan hasta, nasıl yatırılır?

Ölmek üzere olan hasta, nasıl yatırılır?

Fetva Meclisi
Soru: Ölmek üzere olan hasta, nasıl yatırılır?

Cevap: Ölmek üzere olan bir hasta, sağ yanı üzere yatırılıp, yüzü kıbleye çevrilir. Böyle yatırmak sünnettir. Baş altına bir şey koyarak, ayakları kıbleye doğru, sırtüstü yatırmak da caizdir. Böylece yüzü kıbleye karşı olur. Bunlar güç olursa, kolayına gelecek şekilde yatırmak da caiz olur. Cenaze, sırt üstü veya kolay olan şekilde yatırılır. Kıbleye karşı yatırmak sünnettir.


Yorum: Ölmek üzere olan hasta, nasıl yatırılır?

ATİE
ölmek üzere olan hastaya yumuşak ve sakin davranmak gerek sağ tarafı üzerine yada sırt üstü yatırılabilir kıbleye doğru çevrilmesi daha uygundur

Okudunuz mu?  Ölen bir kişinin çenesi ve ayak baş parmakları neden bağlanır?

cenaze evde nasıl yatırılır, cenaze nasıl yatırılır

Bu kategoride yer alan Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmek üzere olan hasta, nasıl yatırılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.