Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır?

Şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır Şafiiler ikindi namazını nasıl kılarlar ?


Cevap: şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır?

Muhasibi
Önce Dört rekat sünnet kılınır sonra 4 rekat farz kılınır…Farzın ilk iki rekatında sure okumak sünnettir…Ayrıca birinci rekatta fatihadan önce vecehtü okumak sünnettir…

Okudunuz mu?  Kredili evde namaz kılınır mı ?

Cevap: şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır?

Fetva Meclisi
Şafi mezhebine göre ikindi namazının sünnetinin kılınışı

Şafii mezhebine göre ikindi namazının sünnetini, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletli olmakla beraber dördüncü rekâtta selam vererek kılmak da caizdir (Maverdî, el-Hâvi’l-Kebîr, Daru’l-Fikr, Beyrut, II, 659). Hanefi mezhebindeki uygulamadan farklı olarak bu namazda iftitah tekbirinden sonra İnnî veccehtü ayeti okunur (Şafiî, el-Ümm, Beyrut, 1393, I, 106), rükûa varırken, rükûdan kalkarken ve birinci oturuştan üçüncü rekâta kalkarken intikal tekbirlerinde, eller kulak hizasına kaldırılır (Maverdî, el-Hâvi’l-Kebîr, Daru’l-Fikr, Beyrut, II, 309).

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan biri ile ortak kurban kesilir mi ?

şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır, Şafilere göre ikindi namazi, şafiler için ikindi namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Maliki mezhebinde namaz nasıl kılınır, sünnet kılınırmı,kılınırsa nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.