Anasayfa
13 Temmuz 2022, 13:09
sizden01
Abone

Selam olsun meleklere

Selam olsun meleklere

zxczxczxc
Arkadaşlar sabah kalktım. Abdest aldım namaza durdum. Çok zindeydim çok güzel bir namaz oldu ama. Sünneti kılarkende farzı kılarkende en son selam veririz ya. Orada ne diyeceğimizi unuttum. İkisindede sağa dönerken;selam olsun sağ yanımdaki meleğe,sola dönerken;selam olsun sol yanımdaki meleğe,dedim.Normalde söylediğimizin anlamını bilmiyodum. Ben Allah kabul eder diye düşünüyorum fakat fetvasız iş yapmak istemem. Bilgisi olan var mı ?


Cevap: Selam olsun meleklere

zxczxczxc
Bilgisi olan kimse yok mu ???

Okudunuz mu?  Namaz kılamıyorum elim ayağım titriyor

Cevap: Selam olsun meleklere

Galus
Hanefi Uluları’nın Mezhebinde bir görüşe göre sağa ve sola verilen selam (en azı es-Selâmu Aleykum) vacib, bir görüşe göre sağa vermek vacib, sola vermek sünnettir.

namazda iken türkçe yada başka bir dil ile söz edilmez.

şafii mezhebine göre birinci selam farz ikincisi ise sünnettir.
…………..

İBADET DİLİ KUR’AN DİLİDİR

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet erkeklerin başının açık gezmesinin çok büyük günah olması???

"Namaz bir ibadettir. Bu dinin peygamberi olan Hz. Muhammed (a.s.m) namazı nasıl kılmışsa, bir Müslüman da öyle kılar. Namazın rükuunu ve secdesini değiştiremediği gibi, namazlarda okunan sureleri, tesbihleri, tekbiri ve diğer duaları da değiştiremez. Çünkü ibadet her yönüyle bir bütündür. O bütünlük içinde bir anlam taşır. Bu açıdan namazdaki ibadet dili Kur’ân dilidir.


Cevap: Selam olsun meleklere

islamyolu
sadece Es-selam demeklede namazdan çıkmış olursun kardeş. Aleyküm ve rahmetullah demekte En sahi görüşe göre Vaciptir. bazıları sünnet olduğunu söylemişlerdir. genele göre birinci selamla namazdan çıkılmış olur.

Okudunuz mu?  Hidayete erdirme duası varmı nasıl yapilır kuzenim dine inanmıyor

” şüphesiz ki bu namazda insanların kelamından en ufak birşeyin bulunması uygun olmaz. ” (müslim ,mesacid: 7 no: 537 ,1/381)

bilen birisi söyler inşaAllah. arkadaşın namazı bozulmuşmudur. kendi kendime birşeyler bulmaya çalıştım. benden bir şey olmaz onu anladım. namazı nelerin nasıl bozacaklarını çok iyi biliyorum. ama buradan bir şey çıkaramadım. Türkçe kelam konuşmuş arkadaş orada. selam olsun demiş. Es-selam kelimeside çıkmamış doğru olarak. düşündüğüm şeyide yazamıyorum. yanlış olur korkusundan.

Okudunuz mu?  Tarikat ve tövbe almak doğru mu?

zxczxczxc
Hayır tam o sırada unuttum. Saygısızlık olmasın diye selam olsun dedim. Bilerek yapılan bişey değil. Oturup ne diyeceğim diye düşünsem saygısızlık olurdu diye.


KulBarış
bunu en yakın bir camii imamına danışman yahut okulda yada çevrende bildiğin Din kültürü öğretmeni varsa ona danış.daha sağlıklı yanıtlar alabilirsin.

Okudunuz mu?  Oruç iken müstehcen rüya görmek?

burada vereceğimiz yanlış bir cevap doğru yoldan saptırabilir.


Galus
< bunu en yakın bir camii imamına danışman yahut okulda yada çevrende bildiğin Din kültürü öğretmeni varsa ona danışdaha sağlıklı yanıtlar alabilirsin

burada vereceğimiz yanlış bir cevap doğru yoldan saptırabilir >
cevap verecek kapasitede değilseniz vermezsiniz olur biter.
burada yeterince imam veya bu yolda giden kardeşler var siz merak etmeyin.verilen cevaplar gayet açık ve net.

Okudunuz mu?  Namaz dualarının okunuş sırası?

zxczxczxc
Din kültürü hocam bir seferlik için caizdir dedi.


islamyolu
< bunu en yakın bir camii imamına danışman yahut okulda yada çevrende bildiğin Din kültürü öğretmeni varsa ona danış.daha sağlıklı yanıtlar alabilirsin.

burada vereceğimiz yanlış bir cevap doğru yoldan saptırabilir. >
iyi kardeş bu siteden imamlar hocalarda faydalanıyor. içimizde imam olanlarda var. hafızlarda var. çok kaliteli Ehli sünnet Arkadaşlar var. emin olki onlar bu konuyu görmedi görselerdi cevabını verirlerdi. Benim Fıkıh yönüm Zayıf biraz. Çünkü en zor konu Fıkıhtır.

Okudunuz mu?  Namazda okunan Tahiyyat Hakkında

< Din kültürü hocam bir seferlik için caizdir dedi >
Aradan iyi sıyrılmış kardeş. 🙂 bak sen selam verdin sağa selam verdiğin zaman es-selam desen namazdan çıkmış olursun. Gerisi Türkçe olsa sonuç değişmez. diye bir düşündüm. selam olsun sağımdaki meleğe demişin. işte burada Namaz bozulabilir mi diye düşünmüştüm.. Türkçe kelam konuşmuşun. Ehli sünnet Alimlerimiz Sağa sadece selam verilsede namazdan çıkılmış olur demişlerdir. sende selam vermişin. çıkmışın namazdan ardından olsun sağımdaki meleğe bunun hükmü kalmıyor o zaman.

Okudunuz mu?  Kıble ye karşı ayak uzatmak günahmıdır

kardeş Namaz içinde Kesinlikle Türkçe dua etme. türkçe birşeyler deme. bozulur namazın.


zxczxczxc
Yok yok. Kur’an diliyle ediyorum tabiki. Ama unuttum o an. Ayrıca sanki ara sıra bu istisnalarda namazı bozar diye hüküm vermek sanki bana Allah’a sevgi ile değil korku ile yaklaşmak gibi geliyor. Günah işlersem tabii kii Allahdan korkarım ama bu gibi durumlarda biraz sevgi ile yaklaşmak daha huzur verici bence. Tabii ki en doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  İçimdeki huzuru kaybediyorum

meleklere selam olsun

Bu kategoride yer alan Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selam olsun meleklere Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.