Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır?

İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır?

Kayıtsız Üye
İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır? Bu konuda bilgiler verir misiniz ?


Yorum: İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır?

Hoca
Dinimizde bir bebeği 2 yıl emzirmek bir nevi bebek hakkıdır ama bazı nedenlerden dolayı iki yıldan az veya çok bebeği emzirmek günah değildir.

Okudunuz mu?  İnsanlar için sevmek ve sevilmenin önemi

Yorum: İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Benım bebeyım yedı aylık dogdu dort ayda yogun bakımlarda kaldı amalıyat oldu sımdı ıkı yasında daha emzırmek ıstemıyom bır sakıncası varmı


Yorum: İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır?

arifselim
Bu konuda serbestsiniz. Aslında doktorun tavsiyesi doğrultusunda hareket etmek en doğrusudur. Bu konuda bir emir yoktur ama ortalama bir tavsiye iki sene çocuğun emzirilmesidir.

Okudunuz mu?  İçki İçen Kevser Şarabı İçemeyecek mi

Kayıtsız Üye
Benim oglum bir ay sonra iki yasina girecek. Ben onu emzirmeyi kesemiyorum. Yemek yerkende zor bir cocuk.Bir arkadaşim 2 yasindan fazla emzirmek haram oldugunu soyledi. bu dogrumu?


arifselim
Çocuğun beslenme sorunu varsa bu konuda bir sınırlama yoktur. Hanefilere göre 30 aya kadar hiç bir sakıncası yoktur. Dilersen emzirmeye devam edebilirsin bu sana kalmış bir durumdur. Dinen tavsiye edilen 24 aydır veya 30 ayda olabilir.

Okudunuz mu?  Kurbanda öküz kesilir mi?

2 yaşından sonra emzirmek haram mı, 2 yaşından sonra emzirmek haram, iki yaşından sonra emzirmek

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimiz nasıl bir insandır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda 2 yıldan fazla emzirmek haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.