Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır?

2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır?

Kayıtsız Üye
2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır konu hakkında eğitici bilgiler verir misiniz ?


Cevap: 2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır?

Desert Rose
2:233 – Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür.

Okudunuz mu?  Sultanahmet camisi kimin eseridir?

———————————-

SORU: Bakara Suresi’nin 233. ayetinde emzirmenin 2 yıl olduğu, Ahkaf Suresi’nin 15. ayetinde ise annenin, çocuğu karnında taşımasından sütten kesmesine kadar 30 ay geçtiği belirtilmektedir. Burada bahsedilen süreler ay takvimi olarak mı belirtilmiştir? Anne karnında geçen sürenin yaklaşık 9 ay olduğunu kabul edersek Ahkaf Suresi’ne göre 21 ay boyunca bebeklerin emzirilmesi, Bakara Suresi’ne göre ise emzirmenin tam olarak yapılması için 2 yıl geçmesi gerektiği belirtilmektedir. Hangi uygulama doğrudur?

Okudunuz mu?  İmama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak

CEVAP: Kur‘ân’da belirtilen süreler ay takvimine göredir. Çünkü Kur’ân indiği sırada uygulamalar öyleydi. Çocuğun anne karnında taşınması 9 ay da olabilir, 8 ay da… Abdullah ibn Abbas, gebelik süresiyle sütten kesilme süresinin 30 ay olduğunu belirten ayete dayanarak

6 aylık doğan çocuğun yaşayabileceği kanaatine varmıştır. Emzirme süresinin 2 yıl olması bir emir değil, tavsiyedir. İsteyenler 2 yıl emzirirler ama karı koca anlaşırsa 2 yıldan önce de sütten kesebilirler. Ay takvimine göre bebeklerin 2 yıl emzirilmesi bebeğin fiziksel ve ruhsal sağlığı için daha iyidir. Aslında ay takvimine göre 2 yıl, güneş takvimine göre yaklaşık 23 ay eder.

Okudunuz mu?  Ümitsizim kendime inancım kalmadı

Cevap: 2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır?

Ercan
Desert Rose kardeşim ben annemden 4 yaşına kadar emmişim. Annem için bir sakınca var mıdır? Yani günah işlemiş mi oluyor?


Cevap: 2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır?

Desert Rose
< Desert Rose kardeşim ben annemden 4 yaşına kadar emmişim. Annem için bir sakınca var mıdır? Yani günah işlemiş mi oluyor?

Okudunuz mu?  İki kızım var. oğlum olsun diye implant yoluyla cinsiyet belirlemek caiz mi

>
Kardeşim Kur’anda belirlenen bu süre sütün bebek için yaradığı
dönemdir,yani bebeğin emme hakkı olan sınırlamadır daha sonraki
dönemlerde bebeğin emdiği süt bebeğe yaramayacaktır zaten
birde annenin fazla yıpranmaması için yani kabul edilen
yaş 2 ama bebek daha fazla emerse bir
günahı olmaz neden olsunki:)bir neden yokken bu süreden
önce bebeği sütten kesmek günah olur

Okudunuz mu?  Kısaca fıkıh nedir?

Ercan
Allah razı olsun kardeşim.
Anacığım benim. Bizim için neler çekti, nelere katlandı.
Rabbim anamı, babamı ve bütün müslümanları bağışla. Amin.


Desert Rose
< Allah razı olsun kardeşim.
Anacığım benim. Bizim için neler çekti, nelere katlandı.

Rabbim anamı, babamı ve bütün müslümanları bağışla. Amin.
>

amin kardeşim amin inşaAllah
ama lütfen üzülmeyiniz bunun onlar
için bir faydası olmaz,Rabbimize her
daim dua etmemiz daha faydalı olur.
Allah c.c azminizi arttırsın kardeşim.

Okudunuz mu?  Alimlere saygılı olmak hakkında vaaz

Kayıtsız Üye
bu süreden önce sutten kesilirse günah olur diye neye dayanarak konusuyosun kafana göre günah uydurma kuranda anne baba anlaşarak bu süreden önce sutten kesebilir hiç bir günahı yoktur diyo sen nereden okudun günah olacağını


dinen emzirme süresi, islama göre emzirme süresi, çocuğu 2 yıldan fazla emzirmek

Bu kategoride yer alan Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

2 yıldan fazla emzirmenin dinen sakıncası var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.