Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa02
Abone

İmama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak

İmama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak

Kayıtsız Üye
imam zammi sureyi bitirdikten sonra Allahü ekber deyip,kendisi gec haraket ettiginden dolayi cemaat imamin sesini duyar duymaz rüku ve secdeye gidiyor,bu durumda sürekli cemeaat,imamdan önce rüku ve secde yapmis oluyor,bu durumda böyle bir imamin arkasinda cemaatle namaz kilmak caizmi,bu hususda namazımızin tehlikeye girmesinden korkuyorum,bazi zaman bu sahsin imamlik yaptigini görünce cemaati birakip evde tek basina kiliyorum,imamlik yapan bu sahis uyarilarada pek kulak vermiyor,böyle bir sahsin imamlik yapmasi caizmi ?

Okudunuz mu?  Dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir?

Cevap: imama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak

Ercan
İmamdan önce rüku ve secdeye gitmek namazı bozar. namazın iadesi gerekir.


Cevap: imama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak

Desert Rose
Cemaatle namaz kılınırken, imamdan önce rükû ve secdeye gitmek veya ondan önce rükû veya secdeden doğrulmak. Bu davranışın muktedînin namazını bozacağı, imamdan önce rükû ve secdeden başını kaldırmış kişinin rükû ve secdeye geri dönüp imamla birlikte hareket etmesi, aksi halde o rek`atın eksik kalacağı ve sonradan tamamlanması gerektiği, bu da yapılmazsa namazının bozulmuş olacağı görüşleri de mevcuttur.

Okudunuz mu?  Ameller Pazartesi ve Perşembe günleri Allah´a sunulur deniyor doğru mu?

Hocadan önce rukü secdeye gitmekle alakalı

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm

iş yerinde namazı bazen cemaatle kılıyoruz. Bazen yaşlılar kıldırıyor namazı.
Secdedeyken mesela Allahuekber diyor, biz başımız yerde olduğu için onu görmüyoruz ve kalkıyoruz. Hoca yaşlı olduğundan çok yavaş kalkıyor. Hoca kalkana kadar ben 2-3 kere sedeye gidebilirim örneğin. ruküdada geçerli bunlar

Okudunuz mu?  İnsanın yeryüzündeki konumu nedir?

Bu durumda namaz bozulurmu


Tohat
Ve aleyküm selam. Sesini duymadığınız için secdeden veya rükudan kalkmış sandığınız için kalkıyorsanız bozulmaz. Fakat hareketleri yavaş diye ondan önce hareket ediyorsanız olmaz. Tekbir getirdikten sonra hareketleri yavaş olduğundan duyduğunuzda sizin önceden kalkmanızda bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Mahşer günü 7. sınıf insan arşın gölgesinde gölgelenecek?

Kayıtsız Üye
daha detaylı yazayım.

Ruküdayız hoca Semi’Allahu limen hamideh dedi.Bizim başımız önce veya 2-3 saf arkadayız. Semi’Allahu limen hamideh duyunca doğruluyoruz bir bakıyorum hoca hala doğrulmaya devam ediyor.
Burda önemli olan tekbiri duymakmı yoksa hocanın hareketinin bitmesimi?


arifselim
Esas olan imamın hareketleridir ama sesi ile hareket edildiği için sen imamın sesine dikkat ederek hareket et. Ancak imamdan önce secdeyi veya rükuyu yapmak namazı bozar. Bu senin anlattığında imamdan önce bir rüknü yerine getirmek yoktur ve namazı bozmaz.

Bu kategoride yer alan İmam hatip açık öğretim lisesi kredi bilgileri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmama uyup imamdan önce rüku ve secde yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.