Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
missa0
Abone

Beceriksizlik hakkında

Beceriksizlik hakkında

Kayıtsız Üye
esselamun aleykum ne olur bana yardim edin.istedigim hiç bisey olmuyor.bu 5. isim ama heralde bundanda cikartilacam.cok beceriksizim.benim hicbiseyde niye nasibim yok.olmadiginda bu olmadi ins oteki olur diyorum ama oda olmuyor,hayatta istedigim hiç bisey olmuyor.acaba ben Allah tarafindan lanetemi ugradim.Allahin beni hiç sevmedigini düşünüyorum.evliyim cocuk istiyorum olmuyor.calismak istiyorum olmuyor.hicbisey elimden gelmiyor.duada ediyorum bisey degismiyor.artik kendimi oldurmek istiyorum benim galiba bu dunyada nasibim yok.belkide cehennemi hakediyorum.o yuzden kendimi oldurmem gerekiyor.zaten yakinda yapacam artik dayanamiyorum.sabrediyorum.ama bir şey degismiyor.etrafima bakiyorum herkes isinde gayet basaililar cocuklari var ben neden mutlu olamiyorum.acaba ben çok kotu bir insanmiyim siz belki herseyin hayirlisi diceksiniz bende oyle düşünüyorum baska biseye girisiyorum oda olmiyordiyorum basaramicaksam o zaman Allah niye nasip ediypor o zaman hiç olmasin diyorum cunku ben artik herkee rezil oluyorum.herkes hakkimda beceriksiz diye konusuyor,kendime bisey yapmaktan korkuyorum artik yoruldum yanimda kimsem yok sadece Allah’a guvenip başlıyorum ama yine olmuyor.acaba ben lanetlimiyim

Okudunuz mu?  Salih amellere örnek

Cevap: Beceriksizlik hakkında

rana
< esselamun aleykum ne olur bana yardim edin.istedigim hiç bisey olmuyor.bu 5. isim ama heralde bundanda cikartilacam.cok beceriksizim.benim hicbiseyde niye nasibim yok.olmadiginda bu olmadi ins oteki olur diyorum ama oda olmuyor,hayatta istedigim hiç bisey olmuyor.acaba ben Allah tarafindan lanetemi ugradim.Allahin beni hiç sevmedigini düşünüyorum.evliyim cocuk istiyorum olmuyor.calismak istiyorum olmuyor.hicbisey elimden gelmiyor.duada ediyorum bisey degismiyor.artik kendimi oldurmek istiyorum benim galiba bu dunyada nasibim yok.belkide cehennemi hakediyorum.o yuzden kendimi oldurmem gerekiyor.zaten yakinda yapacam artik dayanamiyorum.sabrediyorum.ama bir şey degismiyor.etrafima bakiyorum herkes isinde gayet basaililar cocuklari var ben neden mutlu olamiyorum.acaba ben çok kotu bir insanmiyim siz belki herseyin hayirlisi diceksiniz bende oyle düşünüyorum baska biseye girisiyorum oda olmiyordiyorum basaramicaksam o zaman Allah niye nasip ediypor o zaman hiç olmasin diyorum cunku ben artik herkee rezil oluyorum.herkes hakkimda beceriksiz diye konusuyor,kendime bisey yapmaktan korkuyorum artik yoruldum yanimda kimsem yok sadece Allah’a guvenip başlıyorum ama yine olmuyor.acaba ben lanetlimiyim >
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardesim,

Okudunuz mu?  Ölen bir Müslümanın zekat borcu nasıl ödenir?

hayata bir kere negatif bakmak müslümana yakisir bir durus degildir, ayrica isyanlarda baslamis ve Allahin lanetinde oldugunuza dahi inandirmissiniz kendinizi.
Öncelikle tevbe edin kardesim, Allahdan aff dileyin cünkü bu hos bir durum degil.
Herkes cesitli imtihanlardan geciyor, kimi zalimden dahi zülm gördügünde Allahdan vazgecmiyor ve isyan dahi etmiyorken bizler kendimize verilen imtihanlara sabirla selameti beklemek zorundayiz.

Okudunuz mu?  Uykuda her iki ayağının altının kınalanmış olması nasıl yorumlanır?

saydiklarin hepside dünyalik kardesim hiç bu noktadan düsündünüzmü?
firsatlar verilir hayatta kimi degerlendirmesini bilir kimi tercihlerinden kendini olumsuzluklara sürükler..
bir kaç ayeti hatirlayalim:

"O değil mi seni yaratan, bütün vücud sistemini düzenleyen ve sana dengeli bir hilkat veren, Ve seni dilediği bir surette terkib eden?"(İnfitar, 82/7-8)

"Doğrusu, Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık." (Tin, 95/4)

"O ki, yeryüzünde ne varsa, hepsini sizin için yarattı"(Bakara, 2/29).

Okudunuz mu?  İddaa oynayıp iddaa ve kumar borçlarımı ödeyebilirmiyim

"Tövbe edenler, iyi amel ve harekette bulunanlar öyle değil. Çünkü bunlar hiç bir şeyle haksızlığa uğratılmayarak cennete, çok esirgeyici Allah`ın kullarına gıyâben va`d buyurduğu Adn cennetlerine gireceklerdir. Onun vadi şüphesiz yerini bulacaktır. Orada selâmdan başka boş bir söz işitmeyeceklerdir. Orada sabah, akşam rızıkları da ayaklarına gelecektir. O, öyle Cennettir ki biz ona kullarımızdan gerçekten müttakî olanları vâris kılacağız." (Meryem, 18/60-63).

imtihan nedir bilirmisin kardesim, imtihana sabretmek Allah’a yakinlasma ve Onun sevgisini kazanabilecegin en kisa yoldur..
hadi imtihana dahi tabi tutulmayan kafirlerden olsaydik.. tabiki sükredeceksin ve tabiki bundada bir hayr vardir diyceksin ve diyecegiz.. cünkü bizler iman eden insanlariz Allahin adaletine rahmetine merhametine inanlariz..
cocugun olmuyor diyorsun tabiki anne olmani bir müslüman kardesin olarak bende isterim fakat bunun olmayisi ceza olarak görürsen iste orda kendine yapmis oldugun en büyük zülm olur.. cünkü cocugun olsa belki Allahdan uzaklasacaksin belki evladin olacak insan ilerde yaslandiginda sana zülm edecek? veya baska bir neden yani Allahin ilmine güvenmek zorundasin eğer ki saadeti istiyorsan.
mutlu olmak elindekilerle yetinmekde baslar, tabiki önce Allah’a siginmakla..

Okudunuz mu?  Yeni yılın gelişini kutlamak günahmı ve yılbaşı kutlamak yerine sayılırmı

seytanin vesvesesine gelip nefsine yenik düsme kardesim..
beceriksizim demekle kendine acima! kendine gelmelisin, elbette severek yaptigin bir is vardir, en güzel is zaten esine güzel bir hanim olmak, ve eğer is hayatina girmek istiyorsan o zaman vardir mutlaka basarabilecegin bir is cünkü her bir insanda oldugu agazalar sendede var ve sagliklisin diye hamd et..

Okudunuz mu?  Namazda 1 adım geri gelmek namazı bozar mı

ve sunu asla unutma Allah seni seviyor…

< Dedim: Çok yalnızım.Dedin: … فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH’ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH’ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH’tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden ‘İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var’ dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
‘ALLAH kuluna yetmez mi?’ (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH’ı çokça zikredin. Ve O’nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: ALLAH’ım seni çok seviyorum
.
>
son olarak söyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum,
Allahin ilmiyle amel etmeyen ve Allahin ilmiyle mesgul olmayan hüsrana ugurar, o nedenle kendin kendini daha iyi bilirsin,
Allah ile mesgul olmuyorsan yani yeterince bu yönünü düzeltmeden zaten elindeki nimetlerin farkina varmazsin demek doğru olmasada elindeki nimetlerin kiymetini unutursun.. Allah’a yakinlasacak ilimler edin ve sohbet ortamina katil insaAllah.. ve özellikle birde Hz. Yunus a.s. baligin karnindan ciktikdan sonra yasadigi o hadiseyi okumani tavsiye ederim. Peygamberler cesit cesit imtihanlardan gecmis onlari okumani tavsiye ederim.
Elindekilerle yetinmesini bil kardesim, imanini kuvvetlendir, dua et ve Allah’a gönder, O kabul edecegini söylüyor, kabul edilmesi illa o istenilen sey degildir sen için hayirli olandir bunuda sakin unutma kardesim..

Okudunuz mu?  Anne ile tartışmak

dua ile..


Yorum: Beceriksizlik hakkında

Kayıtsız Üye
Bende böyle düşünüyordum kendimi beceriksiz hiç bir işe yaramaz elimi bir kalem bile tutmaz beceriksizin teki hissediyordum yazdıklarınızı okudum iyi geldi bana Teşekkürler

Bu kategoride yer alan Gözyaşı akınca abdest bozulurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beceriksizlik hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.